Haberler

Bakan Topçu Giresun'da

Bir dizi ziyaret için Giresun’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Giresun Valiliğine yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu.

Bir dizi ziyaret için Giresun'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Giresun Valiliğine yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu.

"63'üncü hükümetin Bakanı olarak bu hükümetin terörle mücadelede ciddi bir kararlılığı olduğunu söyleyebilirim" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanda da bu kararlılığı görüyorum. Biz sadece üç buçuk eşkıya ile şu anda meşgul değiliz. Onun arkasındaki güçlerle meşgulüz. Dün Çanakkale'de kiminle karşı karşıya idiysek bugün de onunla karşı karşıyayız. Malazgirt'te kiminle karşı karşıya idiysek bugün de onlarla karşı karşıyayız. Kudüs'ü katabilirsiniz, Anafartalar'ı, Sakarya'yı, Dumlupınar'ı buraları katabilirsiniz. Bugün o işlerle karşı karşıyayız. Bölücü terör örgütünü meşrulaştırma peşinde olan iç ve dış medyanın konseptine baktığınız zaman söylediklerim daha rahat anlaşılacaktır" dedi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarının ülke turizminde kayba neden olmadığını belirten Bakan Topçu, "Bize gelen anketler neticesinde yüzde 38 terörle mücadelenin yoğun olduğu bölgeler için geçerli. Ama hamd olsun ifade ettiğim gibi Ordu'ya İstanbul'dan geldim, İstanbul'daki ziyaretlerimiz olsun, diğer yerleri olsun turistik ziyaret olsun otellerdeki dolulukları hamd olsun geçmiş senenin aylarına göre yüzde 5 artmış durumda. Buradan batılı dostlarıma sadece bir şey söyleyebilirim. İngiltere'nin Londra'sı ne kadar güvenliyse Anadolu'daki bütün iller o kadar güvenli. Onların Frankfurt'u ne kadar güvenliyse bizim Anadolu'daki illerimiz o kadar güvenli" diye konuştu.

Bakan Topçu şunları kaydetti:

"Tekrar altını çizerek söylüyorum, New York ne kadar güvenliyse Ankara o kadar güvenli. Londra ne kadar güvenliyse İstanbul o kadar güvenli. Paris ne kadar güvenliyse Sivas da o kadar güvenli. Bir düşüş yoktur ama yüzde 33 gibi bir şey. O da küresel kriz Rusya'da olanlar. Mesela Rusya'daki krizin İtalya'ya Avrupa birliği ülkelerine yansımaları yüzde 45-52 arasında. Bize yansımaları sadece yüzde 20. Avrupa Birliği ülkelerinde de bir küresel kriz var onun yansımaları var, bölücü terörün de dediğim gibi güvenlik kuvvetlerimizin mücadele ettiği sahalarda zaten turizmin gelirleri ne kadar çok onu biliyorsunuz, sahil deniz kültüler varlıklarla ilgili olan şeyle de çok düşüş yok. Öyle birilerinin abarttığı gibi bir düşüş yok. Ama Avrupa Birliği ülkeler BBC, CNN, Der Spiegel, Reuters bu tip medya organlarında Türkiye'nin güvensiz olduğu imajı verilmeye çalışılıyor ve onlara bir kez daha hatırlatıyorum sizin başkentleriniz ne kadar güvenliyse bizimki de o kadar güvenli." - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Yalçın Topçu İstanbul Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title