Haberler

Bakan Topçu: Aspendos Eleştirileri İdeolojik Linç

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna yönelik eleştirilerin ideolojik linç niyeti taşıdığını belirterek, "Burada doğru söz yok bir kere. Cümle kurmaktan aciz insanlar bu işi siyasete alet ederse bu doğru olmaz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna yönelik eleştirilerin ideolojik linç niyeti taşıdığını belirterek, "Burada doğru söz yok bir kere. Cümle kurmaktan aciz insanlar bu işi siyasete alet ederse bu doğru olmaz" dedi.

Bakan Topçu, G-20 Turizm Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere öğle saatlerinde Antalya'ya geldi. Türkiye'nin dönem başkanlığını üstlendiği G20'nin 15- 16 Kasım'da gerçekleşecek liderler zirvesinin de yapılacağı Belek'te 2 gün devam edecek toplantı öncesi Bakan Topçu, Antalya Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Bakan Topçu, G-20 Turizm Bakanları toplantısına üye ülkelerin 8'inin bakan düzeyinde katılacağını belirterek, toplantının Antalya'nın küresel bir turizm markası olması için çok önemli organizasyon olduğunu söyledi.

Ziyarette soruları da yanıtlayan Bakan Topçu, Aspendos Antik Tiyatrosu restorasyonuna yönelik eleştirilerin ideolojik linç niyeti taşıdığını söyledi. Kültür varlıklarının restorasyon, tadilat ya da onarım çalışmalarının belirli bir silsile içinde gerçekleştiğini belirten Bakan Yalçın Topçu, "Yani birilerinin ideolojik bir linç, 'Şuradan ne çıksa da vursam, iktidarı yerle yeksan etsem' anlayışından vazgeçmesi lazım. Kültür varlıklarımızın korunması kollanması siyasete alet edilecek bir şey değil" diye konuştu.

Restorasyon çalışmalarının bir kurul, teknik heyet denetiminde, belli bir teknik sefahat takip edilerek, hazırlanan raporlar doğrultusunda gerçekleştiğini aktaran Topçu, "Sabah eline kazmayı küreği alan bu işleri yapmıyor. Kimse kendi başına bir şey yapmaz. Bunlar bilinen şeyler. Bunu eleştiri konusu yapanlar da bunu gayet iyi bilir" dedi. Topçu, şöyle devam etti:

"Bakın çok açık ve net söylüyorum. Her şeyi siyasallaştırıyoruz. Bu doğru değil. Siyasetin de bir ahlakı olur. Bir zamanlar söylerdim 'Camiden, kışladan, okuldan bu işleri uzak tutalım' diye. Şimdi de kültürden uzak tutalım. Kültür hepimizin varlık nedeni. Hayatımızın tamamı. Milletin var olmasını gerektiren varlıklarımız kültür varlıklarımızı küresel marka yapalım. Aspendos'un tadilat ve onarımıyla ilgili bu laflar kimin işine yarar? Bu eleştiriler kimin işine yarar? Antalya'nın turizm sektörünün işine yaramaz, kültür varlıklarımızın işine yaramaz. Burada doğru söz yok bir kere. Bir şey söylüyorsun ya, söylediğinin ne altı, ne üstü, ne tekniği, ne onu ne de bunu var. Bunları oradaki iki üç kişi yapmıyor. Altını çizerek söylüyorum, bunlar teknik meseleler. Cümle kurmaktan aciz insanlar bu işi siyasete alet ederse bu doğru olmaz."

G-20 toplantısı öncesi Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ziyaretleri bulunan Topçu, "Aspendos'a gezi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "Gelmişken Antalya'ya tabii ki düşünürüz. Dünyanın cenneti burası. Kim gezmek istemez, ama neticede bir devlet görevi yapıyoruz. Turistik seyahat yapacak durumda keşke olsak" karşılığını verdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Topçu Türkiye Antalya Belek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title