Haberler

Bakan Taner Yıldız Burdur'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bucak ve Kemer ilçelerinde açılışlar yapmak üzere geldiği Burdur’da 2001 yılındaki ekonomik krizin Türkiye’nin kendisi kadar ekonomik kayba sebep olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bucak ve Kemer ilçelerinde açılışlar yapmak üzere geldiği Burdur'da 2001 yılındaki ekonomik krizin Türkiye'nin kendisi kadar ekonomik kayba sebep olduğunu söyledi.

Burdur programı kapsamında ilk olarak Kemer ilçesini ziyaret eden Bakan Yıldız'ı, Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Jan. Alb. Sayit Koca, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Kemer Kaymakamı Oğuzhan Sargın, Kemer Belediye Başkanı Durmuş Erdem, ilçe belediye başkanları ve Kemer ilçe halkı karşıladı.

Kemer'de Burdur Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışma Ödül Töreni ve Kemer İlçesi Hükümet Konağı'nın açılış töreni gerçekleştirildi. Törende Kemer Belediye Başkanı Durmuş Erdem ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, birer konuşma yaptı.

Okuma Bayramı'nda dereceye giren öğrencileri tebrik eden Enerji Bakanı Taner Yıldız, ülkemizdeki kitap okuma oranına dikkat çekti. Yıldız, "Bakınız, Türkiye'de yapılan bir araştırmada günde 6 saat ortalama televizyon izliyoruz, ortalama 3 saat internete bakıyoruz ama ortalama 1 dakika kitap okuyoruz. Japonya bizim nüfusumuzun yaklaşık iki katı, bir yıl içinde 4.2 milyar adet kitap basılıyor, Türkiye'de 23 bin adet basılıyor ve bizde 3 bin civarında tiraj varken orada 100 bin civarında tirajlar yapılıyor. Yani kardeşim, zihin açısından, akıl açısından, televizyon izlemek çok ucuz bir faaliyettir ama kitap okumak insanın hayal dünyasında gerçekleşen bir hadisedir. O yüzden bizler, gelişen toplumlar, büyüyen toplumlar olmak istiyorsak bunu mutlaka uygulamamız gerekiyor. Bakın Türkiye büyüyor, gelişiyor ve istikrarı ile beraber ve istikrarın sürdürülebilir olmasına olan inancıyla beraber yoluna devam ediyor. Öyle olaylar var ki sanki babalarımızın, dedelerimizin zamanında olmuş, daha 15 yıl önce olmuş, dünya güllük gülistanlıkken, Türkiye'de krizler oldu. Bir ülkenin idaresi ve yönetimi bu açıdan çok önemlidir. Dünyada 2008 yılında dünyanın üç büyük ekonomik krizinden birisi yaşandı ve Türkiye bunu çok fazla hissetmedi çünkü Türkiye ekonomik olarak da, siyasi olarak da, idari olarak da, sosyal olarak da büyüdü, büyümeye devam edecek. Bütün bu hizmetlerin yapılabilmesi istikrardan geçiyor. Şimdi size çok basit ve net bir şey söyleyeceğim. 2001 yılındaki kriz Türkiye'nin kendisi kadar kaybettirdi. Türkiye kendisi kadar ekonomik değerinden kaybettirdi. Biz iktidara geldik, gece gündüz hamdolsun iyi bir niyetle ve yapıcı bir gayretle çalıştık. Peki ne oldu da hizmetlerin önü açılmış oldu, biz bir yerde define mi bulduk. Biz bir yerde altın mı bulduk? Hayır en önemli insan kaynağını, en önemli kaynağını ve o da insan olan insan kaynaklarında başta Recep Tayyip Erdoğan'ı ve şu anki Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nu bulduk. Bakın bir ülkenin idare edilmesi, dokusu, yapısı sağlam insanlarımızla beraber gerçekleşiyor. Burada temiz yürekli vatandaşıma biz hangi hizmeti getirsek azdır. Daha fazlasını inşallah yapacağız. Kemer'de Burdur'da sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, konuşmasından sonra 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışma Ödül Töreni'nde dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Bakan Yıldız daha sonra Kemer Hükümet Konağı'nın açılışını gerçekleştirerek, ilçeden ayrıldı. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title