Haberler

Bakan Soylu: Taşeron Alımında Sınav ve Güvenlik Soruşturması Esas Olacak

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili sistemi değiştirdiklerini ifade ederek, "Bunlar kamuda istihdama yönelik bir sınav olacak, bu konudaki detaylar, değerlendirmeler önümüzdeki günler de paylaşılacak. Bununla birlikte ifade etmeliyim ki her kamuda istihdam edilen gibi güvenlik soruşturmaları da esas olacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere İstanbul'dan karayoluyla Tekirdağ'a geldi. Bakan Soylu'yu Tekirdağ Vali vekili Ahmet Büyükçelik, Ak Parti milletvekilleri Metin Akgün, Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Jandarma Alay Komutanı Erdal Eren ile protokol üyeleri karşıladı.

"TAŞERONLAR 3 YIL SÖZLEŞMELİ OLARAK DEVLETE ALINACAK"

Tekirdağ Vali Vekili Büyükçelik'i makamında ziyaret eden Bakan Süleyman Soylu, gazetecilere kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kamuda alımlarıyla ilgili 'sistemi değiştirdiklerini' ifade eden Soylu, taşeron işçilerin alınmasında sınav ve güvenlik soruşturmasının esas alınacağını açıkladı. Soylu, "Hizmet alımı ile sağlanan ve alt işverenlerde çalışanlarımız için hem asıl hem de yardımcı işler konusunda hükümetimizin aldığı ve sayın başbakanımız tarafından açıklanan bir karar var. Daha önce söyledim bu mühim bir adımdır. Bu önemli bir adımdır. Tekrar altını çizerek söylüyorum ki burada yeni bir sistem kuruyoruz ve bir sistem değişikliğine gidiliyor.

Bu taahhüdü ortaya koyarken de bu sistem değişikliğini düşünüyorduk. Bugün bu adımı atarken de sistem değişikliğini düşünüyoruz. Bu çalışanlarımızı bizim taahhüdümüz asıl işler ile ilgili olandı. Fakat bizim yaptığımız çalışmalar, değerlendirmeler, bize gelen taleplerden elde ettiğimiz değerler yapılan hesaplamalar maliyetlemeler ve bu konuda tüm ekonomi yönetimimizin yapmış olduğu analizler neticesinde hem asıl işte çalışanları hem de yardımcı işte çalışanları kamuda istihdam etmek konusunda çok önemli bir adım attık. Bu özel sözleşmeyi yani özel sözleşmeli statüyü içerecek. Yeni bir statü ve bu özel sözleşmeli bir statü. Burada 3 yıllık bir sözleşme imzalanacak ve yine bunlar şu anda ki çalışma hayatımız içerisinde bulunan 4A'lı statüde olacaklar. Yine şunu ifade etmek istiyoruz ki 1 Ocak 2016'da bu çalışanlarımız hangi mali haklar ile çalışıyorlarsa aynı mali haklar ile bu sözleşmeyi imzalayacaklar. Yine önemli bir süreç daha var. 1 Kasım 2015'ten önce çalışıyor olacaklar ve halen çalışmaya da devam edecekler" dedi.

SINAV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI

Kamuya alınacak taşeron işçiler için sınav yapılacağını kaydeden Soylu, güvenlik soruşturmasının da esasa alınacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette ki bir önemli değerlendirme daha burada o iş yerinde 12 ay kısa süreli değil, 12 aylık bir çalışma biçimi şeklinde kendi çalışma hayatlarını devam ettiriyor olacaklar. Bunlar kamuda istihdama yönelik bir sınav olacak. Bu konudaki detaylar değerlendirmeler önümüzdeki günler de paylaşılacak. Bununla birlikte ifade etmeliyim ki her kamuda istihdam edilen gibi güvenlik soruşturmaları da esas olacak. Burada kamuya alınan her vatandaşımız gibi kamuya alınma kamuda istihdam edilme şartlarına uygun olacaklar. Tüm bakanlıklarımız ile birlikte hala çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yapılan çalışmalar çerçevesinde tüm detayların TBMM'ye sevk edildiğinde aziz milletimizle ve kamuoyu ile bunları paylaşacağımızı ifade etmek istiyoruz" dedi.

Bakan Soylu daha sonra SGK ve İŞKUR müdürleri ile basına kapalı olarak görüşerek brifing aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Büyükçelik Süleyman Soylu İstanbul Tekirdağ Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500

Yorumlar (115)

hakan:

ya siz buna kamuya alımmı diyorsunuz 3 yil snra işiniz bitti hadi eywallah caliştiğin kurum özelleşti hadi eywallah kapandi hadi eywallah sizler taşeronların önceki tazminatlara gözü dikmişssiniz bizler böyle iyiyiyz gerek yok sizin verdiğiniz söz bu kadar olur yıllardan beri yaptiginiz milleti kandırma buda aynı paranı devletten almaktan baska bi avantaj göremiyorum he bide taseron firmalara bizler icin verdiğiniz parayi neden bize vermiyor aynı maaşla devam ettiriyorsunuz BUNUN ADI KODRO DEĞİ

48
1
yanıtYanıtla
Türkiyeyi seviyorumMobil-IOS:

9 yıldır taşeronda çalışıyorum tazminatım yok olcak aynı asgari ücret alıcam böyle düzenleme mi olur allah sixi bildiği gibi yapsın hakkım haram zıkkım olsun bunlara

31
1
yanıtYanıtla
akp li:

ne haktan bafsediyorsun kpss ye girdin de 80, 90 aldında atamam mı olmadı okusaydın adam olsaydın taşeron olmasa ac kalacaktın cahil insan hem taşeron bu ülkenin gercegi kac hükümet geldi gecti taşeron hala var yarın da var olacak

yanıt0
yanıt1
taşeronMobil-ANDROID:

ne kadrosu bunlar bizimle dalga geçiyorlar hani nerde verdiğiniz sözler nerde .bizde size cevabinizi seçimlerde verecez

24
8
yanıtYanıtla
Veli:

Kpss girip 90 puan alıp atanamayan fakülte mezunları beklerken vasıfsız lise ortaokul mezunu siyasi rant torpilli taşeron çalışanlar a kadro verilmesi kamunun kalitesi ni düşürecek liyakat ı ve devlet e olan güveni sarsacak tır devlet şeffaf olmalı dır iş ehline verilmelidir bu uygulama ile torpilli işe alınması toplumda sarsacak tır

yanıt3
yanıt1
zekiii:

kadro kadro dediler herkezi dahil edip göz boyamaya çalışıyorlar ama sınava sokacaklarmış çoğu elenir istedikleride bu zaten maaşa artış yok bişey yok palavra eski düzen devam seçim yatırımı. . .

28
1
yanıtYanıtla
TUGRUL:

21 ASIR TAYIBAN KOLELIK SISTEMI, FAKIR DAHA FAKIR, ZENGIN DAHA ZENGI. HADI HAYIRLI TRASLAR CAHIL TURK MILLETI

27
2
yanıtYanıtla
samsun:

Hedef 2023.minnettarız akpartiye.hedef yüzde atmış.millet sizinle yeterli sandık gelsin.

5
22
yanıtYanıtla
Uğur gökdaş:

iyide şuanki kadrolu çalışanlarlın işini yaptığımız halde yine onlardan altta bir hak verildi. . yani ben o kişilerle aynı işi yapıp geçici bir çalışan gibi olacağım hiç değişen birşey olmadı. . bir iş yaptırırken yüzünüze vurarken siz şirket elemanızınız demiyeceklerde siz sözleşmelisiniz geçicisiniz diyecekler . . peh keşke taşeron kalaydım enazından aldatılmış gibi hissetmezdik!

23
3
yanıtYanıtla
ak partili:

Keşke deme Sözleşmeyi imzalamazsın olur biter.

yanıt0
yanıt0
Tüm 115 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title