Haberler

    Memura İzin Yasağı Ne Zaman Kalkıyor

    Güncelleme:

    Süleyman Soylu, memura izin yasağının ne zaman kalkacağıyla ilgili olarak, "Bu izin yasağı bir tedbir ve temkindir. Yakın zamanda yeniden değerlendirilecek" dedi.

    Soylu, hükümetin darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fetullah Gülen'i ABD'nin iade etmemesi halinde, Türkiye'nin İncirlik üssü dahil hiçbir konuda duygusal davranmayacağını belirtti.

    Reuters ile yaptığı söyleşide Soylu, Çalışma Bakanlığı'nda yürütülen FETÖ soruşturması konusunda şu bilgiyi verdi:

    "Kendi bakanlığımızda yaklaşık bin 300 kişi soruşturma kapsamındadır... Türkiye'deki bütün kurumlarımız gibi bakanlığımız da bu süreci hukuk kuralları içinde yürütmektedir."

    Soylu, memura izin yasağının ne zaman kalkacağıyla ilgili olarak da, "Bu izin yasağı bir tedbir ve temkindir. FETÖ yapılanmasına yönelik bir tedbirdir. Yakın zamanda yeniden değerlendirilecek" dedi.

    Hükümet OHAL kapsamında çıkardığı ilk kanun hükmündekararname ile darbe girişimi soruşturması sürecinde memurlaraizin yasağı getirmişti.

    TÜRKİYE İNCİRLİK DAHİL HİÇBİR KONUDA DUYGUSAL DAVRANMAYACAK

    ABD'nin Gülen'i Türkiye'ye iade etmemesi durumunda hükümetin alacağı tavır konusunda da Soylu, "Türkiye duygularıyla hareketeden bir ülke değil. Rasyonel bir ülkedir... Türkiye İncirliküssü meselesi dahil bu tip meseleleri bu olaylar sonrası değerlendirebilecek bir duygusallık içinde değildir. Böyle bir duygusallıkla hareket etmez" diye konuştu.

    Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini savunan Ankara, ABD'nin Gülen'i iade etmemesi halinde ikili ilişkilerin etkileneceğini vurguluyor. Dün Meclis'te kabul edilen Uluslararası İş Gücü Yasası'ndayer alan Turkuaz Kart düzenlemesi hakkında da Soylu şunları söyledi:

    "Bu, büyük bir reformdur. Türkiye'ye gelmek isteyennitelikli yabancı işgücü Turkuaz kartla birlikte, üç yıldansonra ailelerini de kapsayan bir korumayı elde edebilecek...Turkuaz kart alan nitelikli yabancı çalışanlara vatandaşlık vermek de bundan böyle Çalışma Bakanlığı'nın inisiyatifine geçmiştir."

    Yabancıların kayıt dışı çalışmalarının önlenmesi,yerli-yabancı işgücü dengesi kurularak, nitelikli yabancı işgücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı dün gece Meclis'te kabul edilmişti.

    KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

    Kıdem tazminatı ile ilgili yapılacak düzenlemeyi hükümetin yeniden Çalışma Bakanlığı'na gönderdiğini belirten Soylu, "Henüz çalışmayı STK'lara sunmadık. Çünkü hükümetimiz üzerinde biraz daha çalışmamızı tembih etti. Hükümetin üzerinde durduğu 4-5 nokta var. Karşılıklı tüm tarafların uzlaşması konusunda hükümetin bize bazı telkinleri oldu" diye konuştu.

    Hükümetin birkaç yıldır üzerinde çalıştığı ve kıdem tazminatlarının işçi adına açılacak bireysel hesaplar üzerinden takip edilmesini öngören fon sistemi ile ilgili olarak işçi sendikaları geriye dönük hak kayıpları olacağı; işveren sendikaları ise işverene ilave yükler getireceği gerekçesiyle sistem değişikliğine itiraz ediyorlar.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    İncirlik Türkiye Memur Politika Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title