Haberler

Bakan Soylu'dan CHP'ye Eleştiri: Nasıl Bir U Dönüşü Yapıldığını Gördük (2)

Zirve SONA ERDİ

Trabzon Girişimcilik Zirvesi, TEB Holding Yönetim Kurulu üyesi Varol Civil'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen, 'Neden Girişimcilik?' adlı oturumla sona erdi. Oturuma konuşmacı olarak TAV Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, FARPLAS Ceosu Ömer Burhanoğlu ve ASAŞ Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz katıldı. Şirketlerinin başarı hikayesini anlatan konuşmacılar, girişimcilik konusunda da deneyimlerini aktardı.

DOĞRU KOLTUKLARA DOĞRU İNSANLARI OTURTTUK

Yaptığı konuşmada hayallerini yüksek tuttuklarını anlatan TAV Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Bizim hikayemiz 1997 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı' nda başladı. Hesabımızı kitabımızı yaptık, o gün o ihaleyi alarak bu işi 3 yıl, 8 ay 20 günde başarıyla tamamladık. Çünkü inanıyorduk. Hayallerimizi yüksek tutuyorduk ve hedeflerimizi hayallerimize göre belirledik. Doğru koltuklara doğru insanları oturttuk.  Türkiye'nin en iyilerini oturttuk. 500 bin metrekare inşaatın bitirilmesi hayaldi ama 22 ayda bitirdik. Hem de 1999 depremi olmasına rağmen. Burada şu var; Birincisi değişik düşünce, ikincisi ise girişimcilik" dedi.

BAŞKASININ DÜŞÜNMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜK

İnovasyon ve girişimcilik konusunda da kişisel görüşlerini aktaran ve girişimcinin büyümesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hep konuşuyoruz 'İnavasyon' diyerek. İnovasyon başkasının düşünmediğini düşünmektir. Bu kadar basit. Girişimcilik ise başkasının düşünmediğini de ticarileştirmek. Biz hem başkasının düşünmediğini düşündük, hem de başkasının düşünmediği şeyi ticarileştirdik. Bir işte büyümezseniz, girişimciliğiniz de demode olur. Demode olursanız da bir kere girişimcilik yapmış biri olarak bitersiniz. Bunun için her gün kendinizi yenilemeniz lazım."

DÜNYA YILDA 78 MİLYON UÇUŞ VAR

Dünyada yılda 78 milyon uçuş olduğunu hatırlatan ve Türkiye'de yolcu uçuş sayısında artış olduğunu kaydeden Şener, "Bu uçuşlardan anlıyoruz ki bu uçaklar bir yerlere inecek. Dünyada ne kadar uçak varsa bunların 10 bini, havada 10 bini de yerdedir. Amerika 11 Eylül olaylarında tüm uçaklarını yere indirdi. Ama yer kalmamıştı. Pistlere bile uçak park ettiler. Yani tüm uçaklar yere indiği anda yer yok. Biz bunları düşünerek ve hedeflerimizi belirleyerek ortaya koyduk. Biz başladığımızda ülkede yolcu sayısı 33 milyondu, şimdi ise bu sayı 181 milyona ulaştı. İlerde bu noktada büyüme Çin'de olacağından bizler de Çin pazarına, Güney Asya ve Filipinlere doğru yolumuzu alabiliyoruz. Yani geleceği yönetmeye başlıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

FARPLAS Ceosu Ömer Burhanoğlu da Karadeniz insanının zeki ve her işte başarılı olduğunu ifade ederek kendi girişimciliğini de fındığa borçlu olduğunu söyledi.

ASAŞ Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz ise memleketi Trabzon'da olmaktan ötürü mutlu olduğunu ifade ederek, girişimcinin ön görüsünün ve öz güveninin kuvvetli olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmalar sonrası protokol üyeleri oturumdaki konuşmacılara maket kayık hediye etti ve teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Trabzon Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title