Haberler

Bakan Soylu: Çalışanların Emeklilik İşlemleri 1 Günde Tamamlanacak

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bir ayda yapılan emeklilik işlemlerinin bir güne düşürüleceği müjdesini verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu; Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK'nın birbiriyle ilişkilendirildiği yeni bir sistem kuracaklarını belirterek, 1 ayda yapılan emeklilik işlemlerini 1 güne düşüreceklerini söyledi.

EMEKLİDEKİ ARTIŞI ANLATTI

Halen Bağ-Kur kapsamında çalışan emeklilerden yüzde 10'luk kesintinin kalkması ile beraber aylıklarda reel olarak yüzde 11'in üzerinde artış sağlandığını kaydeden Soylu, "Gelirlerde aylık 63 ile 345 lira arasında değişen artış oldu" dedi. Bakan Soylu, şunları söyledi: "2002-2016 yılları arasında Emekli Sandığı kapsamındaki aylıklarda nominal olarak yüzde 329.7, reel olarak yüzde 35.2 artış yaşandı. SKK emeklilerinde 2002-2016 nominal artış oranı yüzde 402.6, reel artış oranı yüzde 58.1 oldu.".

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Süleyman Soylu Bağ Kur Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

müjdeni ssss:

müjde öyle olmaz, mesala benim 3600 günüm doldu yasaya göre emekliliği hakettim ama yasa tanımaz sgk akpnin çıkardığı saçma kanunlara dayanarak 65 yaşını bekle diyor, sen bana hakettiğim emekliliği ver müjde olsun.

10
0
yanıtYanıtla
umut:

türkiye de ki bütün sistemler A dan Z ye değişmeli. . . 25 yıl çalış üstüne yaş bekle çok sıkıntılı. . . 15 yıl çalış sonra başka işlerde çalış istersen maaşın kesilmeden istersen 15 yıl sonunda emeklilik talep et. . . mezarda kim emekli olmak ister ki. . . hem 8 saatte çok fazla . . . günlük 5 saat çalışılmalı saat bazlı maaş tarifesi tam geçilmeli saati 10 liradan falan . . . böyle giderse hem ülkenin hemde devletin geleceği önümüzdeki 5 yıl içinde tamamen sıfırlanır millet-halk para konusunda çok mutsuz

5
1
yanıtYanıtla
fa:

çok büyük iş başarmışlar kıyak emekli olanlar neden 25 yılı doldurmuyor

6
0
yanıtYanıtla
DOMANTER:

YALAN KÜLLİYEN YALAN. EMEKLİ MİLLETVEKİLİYİM. 5600 TL OLAN MAAŞIMDAN BU AY 50 LİRA KESİNTİ YAPMIŞLAR. HANİ HAK HANİ HUKUK?? 50 LİRAMI İSTİYORUM DAVA AÇACAM

5
1
yanıtYanıtla
OF AMAN:

15 yılda yapılamayan 2000 sonrası emekli intibakı kaç yılda yapılacak

6
0
yanıtYanıtla
ramazan:

sayın bakan siz önce emekli olanların karnını doyurun sonra emeklilikten bahsedin , adam emekli olmuş 25, 30 sene çalışmış ama aç, nasıl bir emeklilik bu , hani intibak yasası siz önce bundan bahsedin, promosyonunda ne oldugu bellisiz, kaç tl verecek bankalar, ve 3 senede bir verilecegini, de iyi anlat vatandaşa saklamayın sanki her sene verilecekmiş gibi anlatmayın .

3
1
yanıtYanıtla
Ercis:

Sayin bakanim Erken emeklilik isi nolduSesin cikmiyo bizim hakkimizi suruyelilere veDiger bos islere harciyosunuz nasil olcak bu sayin bakanimAdalet ne zaman gelecek sayin bakanim

4
0
yanıtYanıtla
Ben Ali:

Haklisin kardes bir de salak gibi oy verdik

yanıt4
yanıt0
Çalışma ma Bakanlığı:

Atanamayan İş Müfettişi Yardımcıları seni bekliyor

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

16 nisanda dilekce verdim cevap yok

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title