Haberler

Bakan Soylu: "Bu Memlekette Bir Daha Kimse PKK'nın Adını Anmayacak"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde terörle mücadele ilgili mesajlar vererek, "Bu memlekette bir daha kimse PKK’nın adını anmayacak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde terörle mücadele ilgili mesajlar vererek, "Bu memlekette bir daha kimse PKK'nın adını anmayacak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile birlikte Kdz. Ereğli ilçesi Erdemir ofis yolu üzerinde düzenlenen mitinge katıldı. Burada kalabalığa hitap eden Soylu, Türkiye'nin sürekli darbelerle ve terörle terbiye edilmeye çalışılıp ilerlemesinin durdurulmaya çalışıldığını söyledi. Soylu konuşmasında "Bizi terbiye etmeye çalıştılar darbelerle, terörizmle. Bizi anarşizmle, enflasyonla, ekonomik krizlerle, siyasal kaoslarla, kıyafetlerimiz üzerinden, inançlarımız, değerlerimiz üzerinden terbiye etmeye çalıştılar. Kardeşi kardeşe vurdurarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bizi 1960 darbesi ile bir başbakanımızı asarak terbiye etmeye çalıştılar. 'Bu ülkeyi size idare ettirmeyeceğiz' diyerek bizi terbiye etmeye çalıştılar. Oyla iş başına gelen iktidarları 'İstediğimiz gibi alaşağı ederiz' diyerek medya baronları ve medya patronları ile bizi terbiye etmeye çalıştılar. 15 Temmuz'da o haninin, o meczubun, o alçağın verdiği talimatlarla bu ülkede F16'larla, helikopterlerle, tanklarla benim ülkemizin masum insanının üzerine kurşun yağdırarak, bu ülkeyi istila etmeye çalışarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. 'Bu ülkeyi istediğiniz gibi yönetemezsiniz, bu coğrafyada size istediğinizi yaptırmayız, millet idaresi nedir?' diye bizi terbiye etmeye çalıştılar. 16 Nisan sadece 18 maddelik bir referandumun adı değildir. 16 Nisan sadece bir anayasa değişikliğinin adı değildir. Bu memleketin üzerine oynanan oyunlara karşı, bizi terbiye etmeye çalışanlara karşı, bu vatanda bizimdir, bu toprak bizimdir diyen o güçlü sesin adıdır" dedi.

"Sakın ha, bunların hiç birisini hiçbir yerde yayınlatmayacaksınız"

Soylu, 7 Haziran'da yüzde 10'un üzerinde oy alan HDP'nin afra ve tafrasından geçmediğini ve "Biz arkamızı YPG'ye, PYD'ye dayadık" diyen HDP'li Figen Yüksekdağ'ın da şimdi arkasını kodeste duvara yasladığını söyledi.

HDP'nin seçim şarkısının çalınmasına 'Tek millete hayır, tek devlete hayır' sözleri yer aldığı için izin vermediklerini ifade eden Bakan Soylu, savunma sanayiinde yapılanların Türkiye düşmanlarını çıldırttığını vurgulayarak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bir taraftan Altay tankımız, bir taraftan Atak helikopterimiz, bir taraftan Cirit füzemiz, bir taraftan Ayyıldızlı markanın üzerinde olduğu insansız hava aracımız. Bizim adım atmamızı istemiyorlar. Bizim zenginleşmemizi, evlatlarımızın kaliteli bir eğitimle buluşmasını istemiyorlar. Bu ülkenin birliğine ve beraberliğine, zenginliğine herkes bilsin ki kim kötü düşünürse bu millet, bu devlet onu yanına bırakmaz. Birileri de dedi ki; 'Biz özerklik ilan edeceğiz.' Nerede ilan edeceklermiş? Şırnak'ta, Cizre'de. Bir haber vereyim size; dün bunlardan o çok konuşanlardan bir tanesi var ya Şırnak'a, Cizre'ye gitmiş. Esnaf ne yapmış biliyor musunuz? Çay istemiş 'Bizim sana verilecek çayımız yok' demişler. Biz geçen hafta Silvan'da, Kulp'ta, Hani'deydik. Binlerce insanımızı ayyıldızlı bayraklarla konuştuk. Onlar dün gitmişler 50-60 kişiyi zor bulmuşlar. 'Hadi bakalım, devriniz bitti sizin' demişler. Cizre'de, Nusaybin'de, Muş Varto'da özerklik ilan edeceklermiş. Şu kadar bir cesaretiniz yok mu? Hadi bu gün 'Özerklik ilan edeceğiz' deyinde alalım boyunuzun, posunuzun ölçüsünü. Terörle mücadele ediyoruz. Hiç merak etmeyin hiç endişe etmeyin. 6 ay boyunca bu kış evlatlarımızı dağlardan bir adım aşağıya inmediler. Binlerce sığınağı tahribat ettiler. Gabar'da, o Tendürek dağlarında her yerde bizim evlatlarımızı aslanlar gibi onları kovaladılar. Onlar da fare gibi kaçtılar. Sandılar ki istediğimiz gibi borumuzu öttürürüz. Öyle bir şey yok. Öyle istediğin yerde istediğin kişiye halk kurdurmazlar. Bu ülkenin beraberliğini, birliğini kardeşliğin ortadan kaldırabilmek için kimin maşalığını yaptıklarını biliyoruz. Buradan söylüyoruz: bu memlekette bir daha kimse PKK'nın adını anmayacak, anmayacak. Kandil'den it gibi havladığınızı biliyoruz. Oradan baskı kurmaya çalışıp 'Hayır' deyin diyorlar. Ey Kandildekiler size sesleniyorum; şu kadar yüreğiniz olmadığınızı alçak uşak olduğunuzu, it gibi oradan havladığınızı biliyoruz. Ama buraya gelecek cesaretiniz de olmadığını da biliyoruz. Az zamanınız kaldı bunu bilesiniz. Hiç merak etmeyin, yüreğiniz öyle bir soğuyacak ki hiç merak etmeyin. HDP bir şarkı yazmış. Şarkıda 'Tek vatana hayır, tek devlete hayır, tek bayrağa hayır' diyor. Şırnak ve Ağrı Valiliğimiz ile konuştuk. Sakın ha, bunların hiç birisini hiçbir yerde yayınlatmayacaksınız. Kıyameti koparttılar yasak koyuyorlar. Tek devlete kim hayır diyorsa yasak koyarız biz. Tek bayrağa kim hayır diyorsa yasak koyarız. Bizim terörün belini kırmaya az kaldığı bir zamanda terör örgütünün değirmenine su taşıyorsan ey Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum; bu millet bu dünyada da öbür dünyada da bunun hesabını senden sorar."

"2019'da kaybettiklerinde Kılıçdaroğlu'nun arkasına teneke takacaklar"

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun her seçimde yenilgi almasına rağmen yerinde durduğunu ve yeni istemde ise böyle bir şeyin mümkün olmayacağını anlatan Soylu "Yeni sistemde seçilemezsen milletvekilliği gidiyor, genel başkanlık gidiyor, ekmek elden su gölden sırça köşklerde gidiyor mu? Derdi ne biliyor musunuz? Alışmış kaybederek devam etmeye. 2019'da kaybettikleri andan itibaren Kılıçdaroğlu'nun arkasına tenekeyi takacaklar 'Yallah' diyecekler, yallah. Derdi o" dedi.

Soylu konuşmasının ardından vatandaşların yanına giderek tek tek tokalaştı. Vatandaşların büyük sevgi gösterdiği Bakan Soylu, engelli vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Bakan Soylu daha sonra Ereğli ilçesinden ayrıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Zonguldak PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title