Haberler

Bakan Soylu: "Batı Lider Yokluğuyla Karşı Karşıya"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Batı ülkelerinin, 'Suriyelilere yardım' adı altında kurdukları sivil toplum örgütleriyle hangi haltları karıştırdıklarını biliyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Batı ülkelerinin, 'Suriyelilere yardım' adı altında kurdukları sivil toplum örgütleriyle hangi haltları karıştırdıklarını biliyoruz. Yanı başımızda, 'Biz onlara insani yardım yapacağız' diye hangi casusluk faaliyetlerini yürüttüklerini de biliyoruz. Gereğini de yapmaya çalışıyoruz merak etmeyin." dedi.

Gaziosmanpaşa İşadamları Derneğinin toplantısına katılan Soylu, dünyada yaşananların durup dururken olmadığını söyledi.

Batının egemenliğini kaybettiğini anlatan Soylu, şu an yaşananların bundan kaynaklandığını ve dünyanın merkezinin Avrupa'dan Asya'ya kaymaya başladığını dile getirdi.

Türkiye'nin dünyanın en önemli coğrafyasında olduğunu ifade eden Soylu, "Hiç kimse 21'inci asrın böyle olacağını beklemiyordu. Şu an yaşananlar ne Birinci ne de İkinci Dünya Savaşı'na benziyor. Bambaşka bir süreç yaşanıyor." diye konuştu.

Soylu, dünyanın her tarafında küreselleşmenin getirdiği çok kutuplu ortaklığa giden bir dünya düzeni olduğunu anlattı.

Gelişmiş ülkelerin dünya ekonomisinden aldığı payın azaldığını, gelişmekte ve geride kalmış ülkelerin payının ise arttığını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"İşte Türkiye'nin üzerinde koparılmak istenen fırtına ve Türkiye'nin, kendi arazisinin pahalı olduğu bilinciyle beraber birilerinin, 'Biz bu araziyi ele geçirebilir miyiz, istediğimiz gibi yönetebilir miyiz?' kaygısı bu tablodan oluşmaktadır. Türkiye'nin en büyük avantajı birliğidir. Türkiye bu birliğini önemli bir zaman diliminde yaşadı. Karlofça'dan beri gerileme dönemindeyiz. En önemli sebebi, birliğimizi kaybetmemizdir. İstiklal Savaşı'nda bu birlikteliği yakaladık. Ayağa kalkmayan, zenginleşemeyen, kendi değerlerine sarılmasına müsaade edilmeyen bir Türkiye istediler. Şeyh Sait olayından sonra bu ülkede ne yaşandıysa, bu ülkenin her bireyine hiç ayırt etmeden sadece bu unsurlar aynı şekilde dokunmuştur."

AK Parti hükümetlerinin önemli hizmetler yaptığına değinen Soylu, Marmaray'ı sadece insanlar rahat rahat karşıya geçsin diye inşa etmediklerini belirtti.

Bir milletin öz güvenini yeniden inşa ettiğine dikkati çeken Soylu, "Bize 250 yıl önce Rusya'nın, Büyük Britanya'nın yaptırmadığını bugün Türkiye tüm dünyaya ay yıldızlı bayrağını sallayarak, 'Evet biz yapabiliriz, gerçekleştirebiliriz, başarabiliriz' diyor. Bunu 21'inci asırdan beri yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Batı lider yokluğuyla karşı karşıya"

Bakan Soylu, Türkiye'nin insani değerlere, mazlumlara sahip çıkan bir ülke olduğunu ifade etti.

Batılı ülkelerin ise böyle davranmadığını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Batı ülkelerinin, 'Suriyelilere yardım' adı altında kurdukları sivil toplum örgütleriyle hangi haltları karıştırdıklarını biliyoruz. Yanı başımızda, 'Biz onlara insani yardım yapacağız' diye hangi casusluk faaliyetlerini yürüttüklerini de biliyoruz. Gereğini de yapmaya çalışıyoruz merak etmeyin. Ancak bütün hassasiyetleri madde üzerinde oluşan, insanlık açısından hiçbir değeri olmayan bir toplulukla, lider yapısıyla karşı karşıyayız. Batı lider yokluğuyla karşı karşıya."

Türkiye'nin her alanda büyüdüğünü dile getiren Soylu, bundan dolayı da Batılı ülkelerin Türkiye'ye cephe almaya başladığına dikkati çekti.

Soylu, Türkiye'nin Batıya karşı tüm sorumluluklarını yerine getirmesine rağmen onların tek bir sorumluluğunu bile yapmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Biz düzensiz göçmenlerle elbette mücadele ederiz ancak şu anda Güneydoğu'da işimiz var. Güçlerimizi oraya getirip orada bizim müttefik olarak bildiğimiz ülkelerin yeni silahlarla takviye ettiği PYD ve PKK'ya karşı mücadele ederiz. O zaman Merkel ne yapar onu bilmiyorum. Kendisi düşünür. Günde 5-6 bin düzensiz göçmeni Almanya kapılarında gördüğü zaman o ikiyüzlü tavırlarını nasıl ifade ederler bilemiyoruz. Bu bir tehdit değil kimse yanlış anlamasın. Bu bir ihtiyaç. Biz terörle mücadeleye, DEAŞ'la mücadeleye kendi kuvvetlerimizi ayırır, orada düzensiz göçmenlerin hangi istikamette giderse gitsinler ve nasıl oluşursa oluşsunlar Avrupa kapılarında hangi muamele ile karşı karşıya kalacağına bakarız ve Avrupa'nın da ne yaptığına bakarız. Öyle her şey kolay değil. Ne Almanya ne de AB bize karşı hiçbir sorumluluğunu, sözünü yerine getirmemiştir."

Halkın 16 Nisan'da vereceği kararın önemine değinen Soylu, Türkiye'nin hep masada kaybettiğini ancak artık hem sahada hem de masada kazanacağı bir sürecin başlayacağını belirtti.

Son dönemdeki operasyonlarda PKK'ya büyük darbe vurulduğunu anlatan Soylu, "Ülkemizin yarınlarına ait çok kritik bir karar vereceğiz. Bu, milletin kararıdır, başımızın üstündedir ama bilmenizi istiyorum ki bu karar bizi hedeflerimizle beraber buluşturabilecek bir karar olmalıdır. Türkiye'nin bu meseleyi Tayyip Erdoğan'sız aşması mümkün değildir, aşamaz. Önümüze gelen büyük bir fırsattır bu. Geleceğimiz aydınlıktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Gaziosmanpaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title