Haberler

Bakan Soylu: Az Konuşacağız, Çok İş Yapacağız (2)

ÇELENK TÖRENİNE KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilikte basına kapalı olarak gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın ardından Hızıbey Camisi'nde cuma namazını kıldı.  Namaz sonrasında vatandaşlarla sohbet ederek Valilik binası önüne kadar gelen Bakan Soylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma törenine katıldı. Atatürk Anıtı'na  bakanlığı adına çelenk koyan Bakan Soylu, şeref defterini imzaladıktan sonra da şunları söyledi:

"Yüce milletimizin, özgürlük ve bağımsızlık için verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesini taçlandıran Cumhuriyetimizin 93'üncü kuruluş yıldönümünü, ilk günkü heyecanla idrak ediyoruz. Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin, dönemin egemen ve sömürgeci dünyasına karşı verdiği amansız bir var oluş mücadelesinin, vatan sevgisinin ve inancın ortaya çıkardığı essiz bir eserdir. 29 ekim 1923'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, bu yüce milletin geçmişten geleceğe uzandığı bir adımdır. Yüce milletimiz, aradan geçen 93'üncü yıla rağmen vatan sevgisinden, bayrağına olan aşkından ve devletine olan bağlılığından hiçbir kaybetmediğini, 15 Temmuz akşamı Cumhuriyetin en temel değerini milli hakimiyete yönelen hain saldırıya karşı koymak suretiyle, bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir."

Tören sonrası Bakan Soylu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve diğer protokol üyeleri, Valilik binası önünde gazi, asker, polis ve öğrenciler ile toplu anı fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Süleyman Soylu 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title