Haberler

Bakan Sinirlioglu: Rusya?nın Hava Saldırısı Kaygı Verici

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye ve Finlandiya'nın eş başkanlıklarında BM'de düzenlenen Arabuluculuk Dostlar Grubu 6. Dışişleri Bakanları toplantısının ardından Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini ile basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye ve Finlandiya'nın eş başkanlıklarında BM'de düzenlenen Arabuluculuk Dostlar Grubu 6. Dışişleri Bakanları toplantısının ardından Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini ile basın toplantısı düzenledi.

'CİDDİ KAYGI DUYUYORUZ'

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, 'Rusya'nın Suriye'de dün düzenlediği hava operasyonlarında ISİD yerine muhalif noktaları hedef aldığı ve sonucunda sivillerin de hayatını kaybettiğine ilişkin bilgiler nedeniyle ciddi kaygı duyuyoruz' dedi.

Bunun sorunu daha da büyüteceğini vurgulayan Sinirlioğlu, 'Eğer bu haberler gerçekse, bu çok kaygı verici bir gelişme. Bu, krizin daha da artmasına neden olur ki böyle bir şey Suriye'deki kaotik ve trajik ortamda en son ihtiyacımız olan şey. Bu durum Suriye halkının sorunlarına çözüm olmayacağı gibi sorunları daha da artıracaktır' diye konuştu.

'SURİYE HALKI ÇOK UMUTSUZ'

Toplantıda Suriyeli sığınmacıların durumunu ve Avrupa'ya gitmeye çalışmalarını da değerlendiren Sinirlioğlu, Suriye halkının umudunu yitirdiğini belirterek 'Suriyeliler tünelin ucundaki ışığı göremiyorlar. Çok umutsuzlar. Hem kendileri hem de aileleri için yeni bir yaşam arıyorlar. Bu nedenle hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşamlarını riske atarak bu tehlikeli yolculuğa çıkıyorlar' dedi.

'ESAD İLE SURİYE'DE ÇÖZÜM SAĞLANAMAZ'

Son 5-6 ayda 63 bin kişinin denizden kurtarıldığını vurgulayan Sinirlioglu, 'Bu sorunun temeline inerek iç savaşa çözüm bulmamız gerekiyor. Esad ile Suriye'de hiçbir çözüm sağlanamaz. Kendi halkına saldırarak bu trajediye o neden oldu. 300 bin kişiyi öldürdü. Şehirleri yıktı. Nüfusun yarısını evlerinden etti. Böyle zalim bir diktatör ülkeye istikrar getiremez ve siyasi geçiş sürecinin parçası olamaz' diye konuştu.

Bakan Sinirlioglu, New York'taki temasları kapsamında, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile de bir araya geldi.

Haber Nafiz ALBAYRAK NEW YORK (DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Feridun Sinirlioğlu Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title