Haberler

Bakan Şimşek: Türkiye'nin Güçlü Siyasi İstikrara İhtiyacı Var

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin içerisinde bulunduğu duruma dikkat çekerek "Türkiye'nin şuanda son 13 yıldır, elde ettiği kazanımlar tehdit altında." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de son 2.5 ayda siyasi belirsizliğin olduğunu söyleyerek, " Türkiye'nin birliğe, beraberliğe, istikrara ve güçlü bir hükümete ihtiyaca var. Türkiye'nin şuanda son 13 yıldır, elde ettiği kazanımlar tehdit altında." dedi.

ÇEKİLİŞ TÖRENİNE KATILDI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beraberindeki Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Şahinbey Belediyesi Mavikent 4'üncü etap bin konutluk kura çekiliş törenine katıldı.

"SİYASİ BELİRSİZLİK VAR"

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de son 2.5 ayda siyasi belirsizlik olduğunu söyledi. Mehmet Şimşek, Türkiye'nin güçlü bir siyasi istikrara ve hükümete ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları dedi:



" Türkiye'de son 2 buçuk ayda maalesef siyasi bir belirsizlik var. Siyasi bir iktidarsızlık var. Bunun yansımalarını hepimiz görüyoruz. İnşallah Türkiye bunları aşacak. Türkiye, şuanda 4 bir tarafı ateş çemberi içinde olan bir ülke. Türkiye zor bir mahallede zor bir coğrafyada bulunuyor. Bunların üstesinden gelmek için, Türkiye'yi çok daha güçlü bir şekilde konumlandırmak için, güçlü hükümetlere, güçlü siyasi istikrarlara ihtiyaç var. Her zamankinden çok daha fazla Türkiye'nin siyasi istikrara ihtiyaca var.

"13 YILDIR ELDE ETTİĞİMİZ KAZANIMLAR TEHDİT ALTINDA"

Siyasi istikrarla beraber son 13 yıldır, bu ülkenin kazanımları korunabilir. Türkiye'nin şuanda son 13 yıldır, elde ettiği kazanımlar tehdit altında. Siyasi istikrarsızlık maalesef, yatırımların ötelenmesine Türkiye'ye yatırımların gelmesine bir engeldir. O nedenle Allah'ın izniyle bu badireyi de atlatacağız. Türkiye şuanda 3 ayrı terör örgütüyle mücadele ediyor. Şuanda Türkiye çok geniş coğrafyadaki jeopolitik gerginliklerle mücadele ediyor. Küresel ekonomideki belirsizliklerle karşı karşıya. Küresel konjonktür hakikaten sıkıntılı bir durumda. O nedenle her zamankinden daha fazla, Türkiye'nin birliğe, beraberliğe, istikrara ve güçlü bir hükümete ihtiyacı var."

Şimşek'in konuşmasının ardından kura çekilişi yapıldı. Çekilişte adını duyan bazı talihliler, sevinç gözyaşı döktü.

ŞEHİT NANE'NİN ADI VERİLEN PARKIN AÇILIŞINI YAPTI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kente gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında önce Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde IŞİD militanları tarafından şehit edilen 28 yaşındaki jandarma astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin adının verildiği parkın açılışını yaptı. Açılış törenine; Mehmet Şimşek'in yanı sıra Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve şehit Mehmet Yalçın Nane'nin eşi Seher Nane ile yakınları katıldı. Şahintepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin isminin verildiği parkın açılış töreninde konuşan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin üzerine kurulan tezgahların olduğunu söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLÜ KILMAMAIZ GEREKİYOR"

"Türkiye, ne zaman güçlense, ayağa kalksa bu tezgahlarla karşı karşıya kalabiliyor ama Türkiye, güçlü bir ülke. İnşallah bu sıkıntıların hepsinin üstesinden geleceğiz. Biz bu sıkıntıları aşarken birlik ve beraberliğimize çok büyük önem veriyoruz. Askerimizin, güvenlik güçlerimizin ihtiyaç duyduğu her konuda en güçlü bir şekilde imkanları sağlıyoruz. Aslında milletimiz oynanan oyunun farkında. O nedenle her zamandan daha fazla, güçlü bir şekilde kenetlenmemiz gerekiyor. Her zamankinden daha fazla birlik, beraberliğimizi güçlü kılmamız gerekiyor."

Konuşmaların ardından Merkez Şahinbey ilçesindeki Şahintepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve meclis kararıyla Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane ismi verildiği parkın açılışı yapıldı. Şehit Nane'nin eşi Seher Nane parkın açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katıldığı doğumla dünyaya gelen Mehmet Yalçın bebek ile birlikte yaptı.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Mehmet Yalçın Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

title