Haberler

Bakan Şimşek, Ocak-şubat 2015 Bütçe Sonuçlarını Değerlendirdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bütçe gelirlerindeki artış oranı 2015 yılı bütçe gelirleri için öngördüğümüz yüzde 6,2’lik artışın iki katına yakındır” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bütçe gelirlerindeki artış oranı 2015 yılı bütçe gelirleri için öngördüğümüz yüzde 6,2'lik artışın iki katına yakındır" dedi.

Bakan Şimşek, Ocak-Şubat 2015 bütçe sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 2015 yılı Şubat ayında bütçenin 2,4 milyar TL açık, Ocak-Şubat döneminde ise 1,4 milyar TL fazla verdiğini belirterek, "Şubat ayında bütçenin açık vermesi dönemsel bazı etkenlerden dolayı harcamaların yüksek gerçekleşmesinden kaynaklanmıştır. Altyapı yatırımlarına aktarılan kaynaklar ile faiz harcamalarının Şubat ayına yığılması bunda etkili olmuştur" ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, 2015 yılında finansal piyasalardaki dalgalanma ve iç talepteki nispi yavaşlamaya rağmen bütçe gelir performansının güçlü kalmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Yılın ilk iki ayında bütçe gelirleri yıllık bazda yüzde 11 artarak 80,3 milyar TL'ye ulaşmıştır. Bütçe gelirlerindeki artış oranı 2015 yılı bütçe gelirleri için öngördüğümüz yüzde 6,2'lik artışın iki katına yakındır. Yılın ilk çeyreğindeki ekonomik yavaşlamanın etkisi hissedilmemiştir. Önümüzdeki aylarda iç talebin daha da canlanması bütçe performansını olumlu etkileyecektir. Bu çerçevede 2015 yılı bütçe açığının öngördüğümüz hedefler ile uyumlu gerçekleşmesini bekliyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Şimşek Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title