Haberler

Bakan Şimşek İslahiye'de

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuşma yaptı.

Maliye Bakanı Şimşek, İslahiye Belediyesi Konferans Salonu'nda basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Milletvekili adayı Şamil Tayyar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le birlikte Garnizon Caddesi'ndeki seçim koordinasyon merkezi açılışından önce seçim otobüsünde partililere ve halka hitap etti.

Şamil Tayyar yaptığı konuşmasında, vatandaşlardan partilerine destek isteyerek, 7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 75 oranında oy istedi.

Şahin ise, "Bir taraftan biliyorsunuz bölücü örgüt Kandil'den talimat veriyor, bir taraftan paralel örgüt Pensilvanya'dan talimat veriyor. Düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek geniş bir cephe açtılar. Allah'ın ipine sarılacağız bütün hesapları bozacağız inşallah" diye konuştu.

Sağlık konusunda gelinen noktaya değinen Gül ise, hastane kuyruğunda, gaz kuyruğunda, yağ kuyruğunda beklenen bir eski Türkiye'den AK Parti sayesinde bugünkü seviyeye gelindiğini ve yeni bir Türkiye'nin inşa edildiğini söyledi. Gül, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "'Bana 4 yıl Başbakanlığı verin' diyor. CHP Genel Başkanı SSK Genel Müdürü iken hepimiz kuyruklarda sıralarda bekliyorduk. Gece üçte kuyruğa giren babalarımız, annelerimiz, amcalarımız vardı. Bu millet sana 4 yıl değil 4 gün bile iktidarı vermez sana. Allah korusun bunlara 4 gün iktidar verseniz bir günde hazineyi boşaltır, öbür gün de İmam Hatip Liselerini kapatır, öbür gün de Kur'an kurslarını kapatır, öbür gün de valizini toplar en yakın ülkeye kaçar gider. Bunların memleket sevdası yok, bunların millet sevdası yok, hizmet sevdası yok. Çıkmış İmam Hatip Liselerini kapatacağım diyor. İmam Hatip Liseleri sana niye rahatsızlık veriyor? Bir insanın bir gencin Kur'an-ı Kerim öğrenmesi, Peygamberimizi tanıması sana niye rahatsızlık veriyor Kılıçdaroğlu?" dedi.

HDP'yi de eleştiren Gül, "Öbürü de çıkmış onunla yarışıyor. Zaten bir farkı yok. Birisi Türkçe konuşuyor öbürü Kürtçe konuşuyor. Tek Parti döneminde CHP döneminde camilerin ahıra çevrildiği dönemi dedelerimiz yaşadı. Şimdi öbürü de onu taklit etmeye çalışıyor. Kobani bahanesiyle 45 Kürt kardeşimizin canına mal olan provokasyonu yapıyor. Bir farkı yok CHP ile HDP arasında bir fark yok. Çıkmış o da Diyanet İşlerini kapatacağım diyor. Diyanet İşleri seni niye rahatsız ediyor" diye konuştu.

Vatandaşları Türkçe ve Kürtçe olarak selamlayıp konuşmasına başlayan Maliye Bakanı Şimşek ise, "Bundan 12 yıl önce bir devlet görevlisi, bırakın bakanı size Kürtçe hitap edebilir miydi. Seçimlerde siyasiler Kürtçe şarkılar çalabiliyor muydu? Bundan 15-20 yıl önce bir bakan gelse İslahiyeli kardeşlerimize Kürtçe seslenseydi ne olurdu biliyor musunuz? Muhtemelen o bakanı bile yaka paça alır götürürlerdi" ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve özgürlükler konusunda gelinen noktaya dikkat çeken Şimşek, gelinen noktaya AK Parti sayesinde gelindiğini belirtti. Şimşek, AK Parti sayesinde hem özgürlüklerin artırıldığını hem de ekonominin büyütüldüğünü vurguladı. Şimşek, koalisyon döneminin olumsuzluklarından da bahsetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Şimşek Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title