Haberler

Bakan Şimşek, Çamlıca Konutları Temel Atma Törenine Katıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yapımına başlanan '1071 Çamlıca Konutları'nın temel atma törenine katıldı.

Özdemirbey Caddesi üzerinde yapımı devam eden Çamlıca Konutları'nın temel atma törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şahinbey Belediyesi'nin faaliyetleri kısa bir film şeklinde katılımcılara izletildi. Tören öncesinde Gaziantep'in mahalli sanatçılarından Hasan Çoban da mini bir konser verdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey ilçemiz hızla gelişiyor. 5 yıl önce göreve başladığımızda 700 bin olan ilçemizin nüfusu şuanda 817 binleri geçti. Suriyeli misafirlerimizle birlikte bu rakam 950 binleri bulmaktadır. Yüzde 80'i çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde makyaj işlerle bu sorunların çözülmeyeceğini ilk günde gördük. Yapısal dönüşümlere büyük önem verdik. Amacımız gelişen Şahinbey'in modern bir şekilde gelişmesini sağlamak, hem de kentsel dönüşüm çalışmaları yaparak, yollarımızı genişletmek, konutlarımızı yaşanabilir hale getirmek, yeşil alanlar, okul alanları ve sosyal donatı alanları açmak olmuştur. Bu kapsamda 2 bin 610 evin yıkımını gerçekleştirdik. Özdemirbey Caddemizi şeritten 6 şeride çıkardık. Çamlıca'da bin 800 civarında evimizi yıktık. Yerine bin 153 konut yapıyoruz. Yoğunluğu arttırmıyoruz tam tersine azaltıyoruz. 379 konutumuz tamamlandı. Bugün ise, 4. Etapta 304 konutumuzun temelini atıyoruz. Ben konutlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Maliye Bakanımıza özellikle sanayi sitemizin yapılmasında verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu güzel projeleri birlikte çalışarak, birlikte başarıyoruz."dedi.

"ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NİN HİZMETLERİ BAŞIMIZI DÖNDÜRÜYOR"

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri dolaşırken dahi yorulup, başlarının döndüğünü kaydeden AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve çalışma arkadaşları vatandaşlarımıza hizmet etmekten yorulmuyor. Özellikle bu caddeden geçerken, hayretler içerisinde bakıyorum. Şahinbey'de yapılan kentsel dönüşüm çalışması Türkiye'de ses getiren bir dönüşüm olmuştur. Başkanımız yaptığı çalışmalarla insanımızın gönüllerini kazanmıştır. 5 yılda güzel hizmetlere imza atan başkanımız önümüzdeki 5 yılda çok daha güzel hizmetlere imza atacağına inanıyorum. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

"BAŞKAN TAHMAZOĞLU HİZMET ÜRETİYOR"

Üretmenin dünyanın en güzel duygusu olduğunu ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, "Bir Gaziantepli olarak kentsel dönüşüm yapılan bu alanların öncesini çok iyi biliyorum. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, buralarda büyük bir değişim yaşatmıştır. Başkanımız halkın güvenini kazanmış olup, istikrarı sürdürmüştür. Kendisini ve ekibini tebrik ediyor. Konutlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"ŞAHİNBEY TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMUŞ BİR BELEDİYEDİR"

2012 yılında temel atılan alana geldiğinde yıkım olduğunu hatırlatan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Bugün bakıyoruz bugün burada inşaat var. Böyle büyük projeleri hayata geçiren bir belediye başkanına sahip olduğunuz için Şahinbeyliler olarak çok şanslısınız. Belediye insan kaynakları olarak parayı iyi yönetebilirse, demek ki çok güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Hatırlıyorum Mehmet kardeşimiz ilk başkan olduğunda Şahinbey'in ciddi bir borcu vardı. Ama iyi yönetilince bu sıkıntılar hızlı bir şekilde aşılıyor. Bugün Türkiye'de birçok belediye personelinin maaşını veremiyor veya bütçesinin beşte birini dahi yatırıma ayıramıyor. Bugün başkanımız bütçesinin yüzde 80'inin yatırıma ayırıyor. Bu bir muazzam başarıdır, istisnadır. Çünkü Şahinbey gibi bir belediye bilmiyorum. Şahinbey Belediyemiz Türkiye'ye örnek bir belediye olmuştur. Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Burada hizmetler ortaya çıktıkça halkımız destek veriyor, bereketleniyor, inşallah 30 Mart'ta tekrar istikrara sahip çıkarız. Yeniden güçlü bir şekilde başbakanımıza destek oluruz ve Türkiye ve Şahinbey bu güzel hizmetlere devam eder, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından konutların temeli atıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Şahinbey Belediyesi Mehmet Şimşek Gaziantep Çamlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title