Haberler

Bakan Şimşek Aydınlar Oto Tamirciler Sitesi'ni Açtı

Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Aydınlar Oto Sanayi Sitesi’nin açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Başbakan Baş Danışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik yaptı.

Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Aydınlar Oto Sanayi Sitesi'nin açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Başbakan Baş Danışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik yaptı. Bakan Şimşek, oto tamircileri için yapılan sanayi sitesinde emeği geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkürlerini iletti.

Aydınlar Oto Sanayi Sitesi'nin açılışına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra Başbakan Baş Danışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları Aydınlar Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ile çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Şehitkamilli esnaflarımız için hayata geçirilen bu sanayi sitemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada gerçekten kusursuz bir tesis inşa edilmiş. Esnafımız için fırınından, kasabına, sosyal tesisinden mescidine kadar gerekli görülen her şey düşünülmüş. Şehitkamil Belediyemiz gerçekten esnaflarımızı düşünerek onların çalışma standartlarını düşünerek, onların sosyal ve kültürel etkinliklerini düşünerek bu sanayi sitemizi hayata geçirmiş. Bugün burada bütün esnaflarımız mutlu olması bizleri de gerçekten mutlu ediyor. Daha önce şehir merkezinde çarpık yapılar içerisinde olan esnaflarımız, bugün kendileri için oluşturulan bu sanayi setimizde daha verimli çalışarak hizmetlerini sürdürecekler. Aydınlar Oto Sanayi Sitemizin tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum, emeği geçen başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

"SANATKARIMIZ SANAYİCİ ESNAFLARIMIZ BU MEMLEKETİN ORTA DİREĞİDİR"

Başbakan Baş Danışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Gaziantep'in Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden birisi olduğunu hatırlattı. Çelik, "Gaziantep sadece bir sanayi kenti değil, ticaretin çok önemli merkezlerinden biridir. Gerçekten sanatkarımız, sanayici esnaflarımız bu memleketin orta direğidir. Onların çalışma şartlarını iyileştirmek, onlara vergi kolaylıkları sağlamak, onlara kredi kolaylıkları sağlamak ve onların insanca yaşamaları için bütün şartları ve ortamı oluşturmak bizim boynumuzun borcudur. Bugüne kadar bunu da yaptığımıza inanıyorum. Ben tekrar Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'na, buranın inşaatında emeği geçen bütün arkadaşlara, site yönetimine ve hazine arazilerini tahsis ederek, kolaylıklar sağlayarak bu destekleri veren değerli Bakanımıza ve milletvekili arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu tesisimizin tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"MİLLETİMİZİN HİZMETKARI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, Açılışını gerçekleştirdikleri Aydınlar Ota Sanayi Sitesi'nin 17 bin metrekare alan üzerinde ve 11 bin metrekare inşaat alanından oluştuğunu söyledi. Fadıloğlu, "Burayı bu noktaya getirmezden önce, esnaf arkadaşlarımızın şehir içerisindeki o çarpık yapılarında öncelikle bir envanter çalışması yaptık. Bu çalışma neticesinde esnafımızı kayıt altına aldık. Daha sonra esnaflarımızla istişare ederek, nitelikli bir yeri nerde çözebiliriz diye arayışta bulunduk. Öncelikli olarak hazine arazisinden çözüm üretmeye gayret gösterdik, fakat şehrin merkezinde bu şekildeki küçük esnafa yönelik olarak yapılabilecek bir mekan olmayınca, mülkiyeti belediyemize ait olan bu alan üzerinde bu çözümü gerçekleştirdik. Buranın mimari projesini de yeni esnafımızla görüşmeler yapıldıktan sonra kendi teknik ekibimizle hayata geçirdik. Sayın Bakanım sizlerin bizlere vermiş olduğu destekler ile hem konut yönünden hem de yeni sanayi alanları elde etmek adına Taşlıca bölgesinde ve Sinan bölgesindeki tahsis etmiş olduğunuz arazilerle birlikte inşallah bir müddet sonra şehir merkezinde değişik sektörlerdeki iş kollarının da sanayi siteleri hep birlikte hayata geçirilecektir. Bu şekilde daha yaşanabilir bir Şehitkamil, daha yaşanabilir bir Gaziantep inşa etmek adına tüm ekip arkadaşlarımızla el ele verdik, gönül gönüle verdik, tüm milletimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz " şeklinde konuştu.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BÜYÜK KATKISI VAR"

Aydınlar Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ise, kendileri için yapılan Aydınlar Oto Sanayi Sitesi'nin yapılmasından mutlu olduklarını belirterek, tüm esnaflar adına teşekkürlerini iletti. Aydınlar Oto Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Yıldırım daha sonra, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na esnafa yapmış oldukları desteklerinden ötürü teşekkür plaketi takdim etti.

Yapılan konuşmaların ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Baş Danışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik ile protokol üyeleri Aydınlar Oto Sanayi Sitesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninin ardından Bakan Şimşek ve protokol üyeleri esnaflarla birlikte sanayi sitesini gezdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gezi sırasında sanayi sitesi hakkında Bakan Şimşek'e bilgi verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çelik Mehmet Şimşek Şehitkamil Gaziantep Politika Güncel Haberler

title