Haberler

Bakan Şimşek(3/son): Çamur Atmak da Alçaklıktır

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de siyasi operasyonlarla bir çamur atma politikasının söz konusu olduğunu vurgulayarak, bir takım bilgileri bir araya getirip çamur atmanın alçaklık olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de siyasi operasyonlarla bir çamur atma politikasının söz konusu olduğunu vurgulayarak, bir takım bilgileri bir araya getirip çamur atmanın alçaklık olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, "Eğer benim herhangi bir akrabam kamu vicdanını zedeleyecek, yasa dışı nitelikte herhangi bir işlem yaparsa, ilgili makamlar nezdinde cezasını görecektir, görmelidir" dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, Bakanlıkta "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2013 Yılı Merkezi Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Şimşek toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-"MEZARDAN BABAM DAHİL KALKSA GELSE, BİR TALEPTE BULUNSA YAPMAYIN"-

İzmir Limanı yolsuzluğu soruşturmasında kardeşi Selahattin Şimşek'in de adının geçtiği iddialarının hatırlatılması üzerine Bakan Şimşek şu yanıtı verdi:

"Bir takım haberleri ben de gördüm. Bugüne kadar bu bakanlıkla ilgili, kuruluşlarda mevzuata ve hakkaniyete aykırı benim bilgim dahilinde hiç bir işlem yapılmamıştır ve yapılmayacaktır. Batman milletvekili seçildiğimde, kamuoyuna yaptığım ilk açıklamada, "akrabalarımın üzerinden bana ulaşmaya çalışmayın, bana iş getirmeyin, getirirseniz yapmam' demiştim. Çalışma arkadaşlarıma da "Mezardan babam dahil kalksa gelse, sizden bir talepte bulunsa yapmayın. Hatta beni de bilgilendirin ki ben gereğini yapayım' demişimdir. Benim pozisyonum açık ve net. Bu internet sayfalarında adı geçen şahsa veya firmaya en ufak bir ayrıcalık menfaat ve kolaylık asla ve asla sağlanmamıştır. Buna rağmen bu olayı öğrenir öğrenmez ben ilgili birimlere talimat verdim. Bu şahıslar ve firmalar incelendi. Adı geçen firmanın ve diğer şahıslara baktım. Bir kere bugüne kadar bu şirket ve şahıslar tarafından gelir idaresi nezdinde hiçbir uzlaşma yapılmamıştır. Hatta 2012'den kalma bir talepleri var yerine getirilmemiş. Bu adı geçen iki şahıs mükellef bile değil. 2008 yılında bu ilgili firmanın KDV iade talebi olmuştur. Bu iade talebi incelenmiş ve normal mevzuat çerçevesinde yerine getirilmiş. Benim bir yakınımın bu anlamda bir girişimi söz konusu değildir. Bir takım bilgileri bir araya getirip çamur atmak da alçaklıktır. Bu ülkede siyasi operasyonlarla bir çamur politikası söz konusu. Eğer benim herhangi bir akrabam kamu vicdanını zedeleyecek, yasa dışı nitelikte herhangi bir işlem yaparsa, ilgili makamlar nezdinde cezasını görecektir, görmelidir."

-"MERKEZ BANKASI ZOR VE SIKINTILI BİR DÖNEMDE ÇOK İYİ İŞ ÇIKARDI"-

Makro ihdiyadi tedbirlerin işlediğini ve işleyeceğini söyleyen Bakan Şimşek, başkaları istiyor diye para politikasını ortodoks yaklaşımlar içerisine götürmek zorunda olmadıklarını ifade etti. Para politikası konusunda yorum yapmayacağını belirten Bakan Şimşek, bu zor ve sıkıntılı dönemde Merkez Bankası'nın çok iyi iş çıkardığını vurguladı.

-"FON MİKTARI 25 MİLYAR TL'NİN ÜZERİNE ÇIKMIŞTIR"-

Bir gazetecinin "BES'e devlet katkısının sonuçları ne oldu?" şeklindeki bir soru üzerine Şimşek, sisteme 1 milyon 24 bin kişinin ilave giriş yaptığını bildirdi. Bunun ciddi bir rakam olduğunu dile getiren Şimşek, fon miktarında 4.7 milyar TL ilave artış söz konusu olduğunu bildirdi. Bunun finansal piyasaların derinleşmesine yardımcı olacağını söyleyen Bakan Şimşek, 3 Ocak itibariyle toplam katılımcı sayısı 4 milyon 160 bine çıkmış ama bunun 1 milyondan fazlası son bir yıl içerisinde olmuş. Toplam fon miktarı da 25 milyar TL'nin üzerine çıkmıştır. Bu da önemli bir başarıdır" diye konuştu.

-"TEDBİRLER MERKEZ BANKASI İÇİN SÜRPRİZ OLMAMIŞTIR"-

"Otomotiv sektöründe yapılan düzenlemeler Merkez bankasına sürpriz oldu mu?" şeklindeki bir soru üzerine Şimşek, alınan tedbirlerin Merkez bankası için sürpriz olmamış olması gerektiğini vurguladı. "Aldığımız bütün tedbirler dar kapsamda ama ilgililerin tamamıyla müzakere ederek aldık" diyen Bakan Şimşek, Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Merkez Bankası'yla bunları istişare ettiklerini bildirdi. Hedeflerinin sadece bütçe olmadığını vurgulayan Bakan Şimşek, "Hedefimiz makro istikrarı, finansal istikrarı sürdürmek. Hedefimiz cari açığı, enflasyonu kontrol altına tutabilmek ve bu arada sürdürülebilir yüksek büyümeyi sağlamak. Dolayısıyla otomotiv sektörü ve diğer alanlarda aldığımız tedbirlerin ilgililer açısından sürpriz olmaması lazım hatta etki analizini hep beraber ortaklaşa yaptık" dedi.

-"ARTIK İŞ SİYASİ OPERASYONA DÖNÜŞMÜŞTÜR"-

Her gün Türkiye'de siyasi amaçlı bir takım operasyonlar gündeme geldiğini belirten Şimşek şunları kaydetti:

Bu içerideki ve dışarıdaki yatırımcıyı tedirgin ediyor. Bu tedirginlik tüketim kararlarını, yatırım kararlarına yansıyacak. Dolayısıyla büyümeye bu anlamda yansıyacak. Ama milli irade tecelli edecek. Biz bunun bir komplo olduğunu bunun aslında yolsuzluk kılıfında siyasi bir darbe ve operasyon olduğunu artık görmeye başladık. Bunu anketler söylüyor. Yapılan işler, atılan çamurlar tutmayacak. Bugün gelinen noktada çok açık ve net olarak artık bu iş siyasi operasyona dönüşmüştür. Bütün uluslar arası göstergeler son 10 yıl içinde Türkiye'de yolsuzluğun çok ciddi bir şekilde azaldığını, yolsuzlukla mücadele mesafe kat edildiğini ve büyük bir başarı sağlandığını açık net şekilde ortaya koyar. Zaten olmasaydı Türkiye bu kadar güçlü bir kalkınmayı, bu kadar hızlı bir gelişmeyi küresel krize rağmen başaramazdı. Eğer böyle bir ülke olmasaydı küresel yatırımcı sayısı 3 binden, 4 binden 36 bine çıkmazdı. Türkiye'nin başarısı içeride de, dışarıda da dikkat çekiyor. Çözüm sürecine ilişkin hazımsızlık var. Oysaki çözüm süreci bu ülkenin bekası için çok kritiktir. Vatandaş bunu görüyor. Başka kılıflar altında bu tür gelişmelere yönelik tepkilerde söz konusu milletimiz bunu görüyor." (MLT/HGS/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Merkez Bankası Mehmet Şimşek Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title