Haberler

Bakan Sema Ramazanoğlu, "Terörden Etkilenenlere Psikolojik Rehabilitasyon Hizmeti Veriliyor"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör olaylarından etkilenenler için çalışmalar yapıldığını belirtirken, "Hem sosyal hizmetler uzmanları, hem psikologlarımız ev ev dolaşarak çocuk, genç, kadın, yaşlı ve engellilerle tek tek konuşmaya çalışıyor. Terörden etkilenenlere psikolojik rehabilitasyon hizmeti veriliyor" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi'nin Çamlık yolu üzerindeki 'Karya Restotarant'ta verilen kahvaltıya katıldı. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin, Cahit Özkan, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda MÜSİAD üyelerinin de hazır bulunduğu kahvaltının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na MÜSİAD Başkanı tarafından Fahri Üyelik Beratı verildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör olayları ile ilgili değerlendirmeler yapan Bakan Ramazanoğlu, şer yuvalarının kökünün kurutulacağını söyledi. Ramazanoğlu, şöyle dedi:

"Yeryüzünde fitne çıkaranlar, kan ve gözyaşı ile beslenenler asla iflah olamazlar. İnsanlık tarihi bunun örnekleriyle doludur. Sabırla, azim ve kararlılıkla bu şer yuvalarının kökünü kurutacağız. Demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden taviz vermeden bu işleri başaracağız. Bir yandan terörle mücadele ederken bir taraftan da ekonomik gelişmeyi sürdürüyoruz. Dün Irak, bugün Suriye savaşın esareti altında. Savaşla birlikte kan, yoksulluk ve gözyaşı bu coğrafyanın kaderi gibi gösterilmek isteniyor. Bu olaylar bizleri derinden yaralıyor. Biz bu coğrafyanın ana aktörüyüz. Tarihin her döneminde olduğu gibi şimdi de mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz."

"BAKANLIK OLARAK BÖLGEDEYİZ"

Bakan Ramazanoğlu, terörden etkilenen başta çocuklar için bir dizi programlar hazırladıklarını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin ellerinden geleni yaptığını, Bakanlık olarak kendilerinin de orada olduklarını söyledi. Ramazanoğlu, şöyle dedi:

"Psikolojik rehabilitasyon ve restorasyon için sahada çalışmalarımız var. Hem sosyal hizmetler uzmanları hem psikologlarımız ev ev dolaşarak çocuk, genç, kadın, yaşlı ve engellilerle tek tek konuşmaya çalışıyor. Terörden etkilenenlere psikolojik rehabilitasyon hizmeti veriliyor. Maddi ihtiyaçlarını zaten karşılıyoruz. Kaymakam ve valiliklerimiz kanalıyla hiçbir aileyi mağdur etmiyoruz. Günlük yiyecek, içecek ve ısınmalarını sağlıyoruz. Bürokratlarla, danışmanlarımla, ekibimizle bölgede 2.5 günlük ziyaret ve çalışmalarımız olacak. Oradaki çalışanlarımıza takviye götüreceğiz. Milli Eğitim Bakanımız ile istişare yapıyoruz. Çocuklarımız için telafi edici kurslar düzenlenecek. Bu çocuklarımız hiçbir şekilde mağdur olmayacak."

KÜLTÜR MERKEZİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2012 yılı Ocak ayında yanan Gazi Bulvarı üzerindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nin yerine yapılan yeni kültür merkezinin açılışını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "5 yıl aradan sonra Denizli'ye modern bir kültür merkezi kazandırdık" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Şükrü Kocatepe Osman Zolan Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title