Haberler

Bakan Ramazanoğlu: Hdp, PKK'nın Çukur Siyasetine Desteği Bıraksın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Buradan HDP'ye seslenmek istiyorum.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Buradan HDP'ye seslenmek istiyorum. Şehirleri yakan, yıkan medeniyetleri yok eden, aileleri parçalayan, kardeşçe yaşama irademize ipotek koymaya kalkan PKK'ya, PKK'nın çukur siyasetine destek vermeyi burada bıraksın artık. İnsanlar beraberce huzur içinde yaşamak istiyor. Biz beraberce huzur içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Şırnak'ın 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve yasak kararı 19 Ocak günü saat 05.00- 18.00 saatleri arasında kaldırılan Silopi İlçesi'ne geldi. Helikopterle Silopi'ye gelen Bakan Sema Ramazanoğlu'nu Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, karşıladı. Kaymakamlıkta ilçenin durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Ramazanoğlu, şöyle dedi:

HER AİLEYE BİR SOSYAL DANIŞMAN

"Silopi'ye geldiğimizde bir huzur gördük. Devletimizin kudret elinin burada kamu düzenin sağlanması bağlamında gerekeni yaptığı, Silopi'de günlük güneşli bir günler beraber sokaklarda herkes işine gücüne bakıyor, dükkanlar açılmış, alışverişlerini yapıyor, tamamen hayatın normal akışıyla birlikte gülen yüzler gördük. Devletimizin o kamu düzeni insanlarımızın güven içinde yaşama mutluluğunu tesis etmiştir. Bizde devletin şefkat eli tarafında açılmış yaraların sarılması için buradayız. Bu yapılan ev ziyaretleri bizim büyük büyük bir projemiz var. Bir Türkiye projemiz var. O Türkiye projesinin saha çalışmasını yapıyorlar. Bu Türkiye projemizin ismi Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP). Burada her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Aynı her ailenin bir aile hekimi olduğu gibi. Bu sosyal danışmanı aileleri ziyaret edecek. Ziyaretlerinde ailelerin içerisindeki bütün problemleri görüp o aileye hem rehberlik hizmetleri verecek, öteki taraftan da rehabilitasyon ve terapi verecek. Kız çocuklarının okulda kalma süresi ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi için bak diyeceğiz kadınlara bizim şartlı nakit desteğimiz var diyeceğiz. Kızını çocuğunu okula yollarsan biz senin hesabına para yatırıyoruz diyeceğiz. Bu şekilde temel hedefimiz kız çocuklarını ve erkek çocuklarını 12 yıl boyunca okulda tutmak."

HDP'YE ÇAĞRI YAPTIĞI

Ramazanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük bir devlet olduğunu ifade ederek, "Buradan HDP'ye seslenmek istiyorum. Şehirleri yakan, yıkan medeniyetleri yok eden, aileleri parçalayan, kardeşçe yaşama irademize ipotek koymaya kalkan PKK'ya, PKK'nın çukur siyasetine destek vermeyi burada bıraksın artık. İnsanlar beraberce huzur içinde yaşamak istiyor. Biz beraberce huzur içinde yaşamak istiyoruz. İşimize gücümüze bakmak istiyoruz. Artık herkes kan, gözyaşı bunu duymak istemiyor. Hepimiz buradayız. Türküyle, Kürdüyle yan yanayız. Hepimiz kardeşiz ve aynı dert ile dertlendiğimiz için derdimiz aynı. Buradaki insanlarımızın gözyaşını dindirmek, daha mutlu olmalarını sağlamak ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak. Bu coğrafya hepimizin coğrafyası. Şırnak bizim için ne ise İzmir o" dedi.

Silopi'de yapılan çalışmaları anlatan Razamanoğlu, "Silopi'de 4 bin 500 aile ziyaret edildi. Bu da yaklaşık 35 bin insanımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi'nin yarısından fazlasını ziyaret eTmiş bulunuyoruz. Şu anda sahada arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de bütün Silopi ziyaret edilmiş olacak" dedi.

Silopi Kaymakamı Savaş Konak, Bakan Ramazanoğlu'na 50 yıllık seccade hediye etti. Daha sonra Ramazanoğlu ve beraberindekiler Silopi 2'inci Cadde üzerindeki esnafı ziyaret etti. Ramazanoğlu cadde üzerinde rastladığı çocuklar ile sohbet etti. Pekmez, tahin ve hurma satan bir seyyar satıcıya rastlayan Ramazanoğlu, burada gazetecilere ve vatandaşlara hurma ikram etti. Seyyar satıcının, "Biz barış istiyoruz" demesi üzerine Ramazanoğlu, "Barış geldi. Elhamdülillah barış var. Sayın valim burada, hükümetin bakanı burada, vatandaş burada. Sen de satıyorsun. Gelmişsin buraya malını satıyorsun. Devlet Elhamdülillah polisimiz, askerimiz huzuru getirdi. Bizde devletin şefkat eli olarak buradayız. Bundan sonra burada yaralar sarılacak. Herkes işine gücüne bakacak" dedi.

Bakan Ramazanoğlu, bir esnafın çayını içtikten sonra özel harekat polislerin kaldığı binayı ziyaret etti. Polislerin arasında olmanın kendisi için çok değerli olduğunu ifade eden Ramazanoğlu, "Bu eli kanlı PKK terörü olsun, bunu destekleyen siyasi arka bahçeleri olsun, hepsine tek bir cevabımız var. Biz hepimiz şu iki elin kenetlenmesi gibi kardeşiz. Biriz beraberiz" dedi.

Ramazanoğlu, çatışmalarda şehit olan güvenlik güçleri için fatiha okunduktan sonra bir otelde sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. - Silopişırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Silopi Konak Politika Güncel Haberler

title