Haberler

Bakan Öztürk: Halkımız, İradesini Baskı ve Tehdit Altında Olmadan Kullanabilecek

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Konya'da katıldığı 'Seçim Güvenliği' toplantısında, "Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız her türlü güvenlik tedbirini alma konusunda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir" dedi.

İçişleri Bakanlığı, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi seçimlerin güvenli ve huzur ortamında yapılabilmesi için seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası alınacak güvenlik önlemleriyle ilgili toplantı düzenliyor. Daha önce Bursa ve Ankara'da yapılan toplantıların üçüncüsü bugün Konya'da Hilton Garden Otel'de yapıldı. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk başkanlığında yapılan toplantıya Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya ile bölgedeki 10 ilin Valisi, emniyet müdürleri ve il jandarma komutanları katıldı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, amaçlarının seçimlerin güven ve huzur ortamında sağlanması olduğunu belirtti. Bunun içinde alınacak önlemlerle ilgili bölgesel toplantılar yaptıklarını ifade eden Bakan Öztürk, şunları söyledi:

"Ülkemizde, 7 Haziran 2015 tarihinde milletvekili genel seçimi yapılacak olup seçim süreci 10 Mart tarihi itibariyle başlamıştır. Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması büyük önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan, hür bir şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma konusunda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir."

Bakan Öztürk, seçimlerle ilgili alınacak emniyet tedbirleriyle ilgili de 81 il valiliğine genelge gönderdiklerini hatırlattı. Bakan Öztürk, "Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerinin görev alanına giren uygulamalarda, koordinasyon, etkinlik ve kolaylık sağlanması amacıyla, seçimlerle ilgili temel mevzuat genelge ve seçim kurulu kararlarından bazılarını içeren el kitabı hazırlanmış ve valiliklerle birlikte diğer ilgili yerlere dağıtımı yapılmıştır" dedi.

Bakan Öztürk, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Acil Afet Durum Yönetim Merkezi'nde 'Seçim Harekat Merkezleri'nin oluşturulduğunu söyledi.

Bölge toplantısının üçüncüsünü Konya'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Öztürk, "Bu toplantıda genel tedbirler görüşülecek ve her ilimiz kendi özelliğine ve şartlarına göre ilave tedbirler planlayarak uygulayacak bu konudaki görüşler alınacaktır."dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Sebahattin Öztürk Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title