Haberler

Bakan Özlü: Türkiye En Fazla Yardım Yapan Üçüncü Ülke

Düzce'de iftar programına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin Irak ve Suriye'den kaçan muhacir kardeşlerine sofrasını ve kucağını açtığını belirterek, "Türkiye en zengin ülke değil ama en fazla yardım yapan üçüncü ülke konumunda.

Düzce'de iftar programına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin Irak ve Suriye'den kaçan muhacir kardeşlerine sofrasını ve kucağını açtığını belirterek, "Türkiye en zengin ülke değil ama en fazla yardım yapan üçüncü ülke konumunda. Bunların yapı taşıysa esnaf ve sanatkarlarımızdır" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü memleketi Düzce'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları tarafından düzenlenen iftar yemeği programına katıldı. İftar yemeğine Bakan Özlü'nün yanı sıra Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, daire müdürleri ve esnaflar katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşan Bakan Özlü, milletin, esnafların ve derneklerin yılın 365 günü yetimlere ve muhacir kardeşlerine yardımcı olmak için seferberlik yürüttüklerini belirterek, "Bu hummalı çalışmalar Ramazan ayında adeta zirveye çıkıyor. Esnafların piri Ahi Evran'ın dediği gibi 'Elini gönlünü ve sofranı açık tut.' Bu tavsiye bu topraklarda güçlü şekilde yerine getiriliyor. Türkiye, Irak ve Suriye'den kaçan muhacir kardeşlerimize sofrasını ve kucağını açıyor. Türkiye en zengin ülke değil ama en fazla yardım yapan üçüncü ülke konumunda. Bunların yapı taşıysa esnaf ve sanatkarlarımızdır. Esnaflar bir omurga vazifesi görürler" diye konuştu.

Bakan Özlü, istihdamın esnaf ve KOBİ'lerin sayesinde gerçekleştiğini açıklayarak şunları söyledi:

"Bugünün küçük işletmeleri yarının büyük firmaları olacak potansiyeldedir. Esnaf ve sanatkarlarımıza büyük önem verdik. Ülke ekonomisindeki büyüme ve gelişmeleri esnaflara doğrudan yansıttık. 2002'de yüzde 45 faiz oranıyla kredi kullanan esnaflarımıza bugün bazı durumlarda faizsiz kredi kullandırabiliyoruz. 2002'de 1.1 milyon buzdolabı satılırken geçen yıl 2.2 milyon satıldı. Piyasadaki esnafımıza yansıyor. 1 Kasım seçimlerinden önce esnaf ve KOBİ'lerimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi getirdik. Basit usülde esnaftan 8 bin liraya kadar KDV almaktan vazgeçtik. KOSGEB aracılıyla iş kuran girişimcilere 50 bin TL hibe 100 bin TL geri ödemeli destek verdik. KOSGEB aracılıyla sadece yeni iş kuranlara değil esnaflarımıza da destekler sağlıyoruz. Nitelikli işten ARGE yapmaya yurt dışında fuarlara kadar çok değişik destek programları var. Esnaflarımızı bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. KOSGEB bütçesi geçen yıla göre 3 katına çıkarıldı. Kaynak ve para sıkıntımız yok. İyi doğru ve işletmenizin kalitesini arttıracak desteklerden yararlanın. KOBİ'lerimiz için esnaflar için KOSGEB'i seferber edeceğiz."

Bakan Özlü, iftar programının ardından Gümüşova ilçesi'ne giderek belediye tarafından hazırlanan Ramazan programına katıldı. Bakan Özlü'ye Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap tarafından tablo hediye edildi. Programda vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bakan Özlü daha sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Özlü Türkiye Düzce Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title