Haberler

Bakan Özlü, Malatya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarete Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile kalabalık bir topluluk katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye Malatya'nın sorunları ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın hızlı gelişen bir kent olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak planlı büyümeyi sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Malatya'nın yeniden yapılanması için bazı çalışmalar yürüttüklerini belirten Çakır, "Buğday pazarı, ayakkabıcılar pazarı, hurdacılar, mermerciler, keresteciler, mobilyacılar sitesi ile şehir içinde kalan sanayi sitelerini şehir dışına taşıyarak düzenli hizmet verebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için en uygun alan ordumuzun kullanmadığı Altay Kışlası'dır. Verimsiz 3-4 bin hektarlık bu alana saydığımız bu siteleri taşımak istiyoruz. Bu orta ölçekli sanayi gruplarının da gelişimini hızlandıracak. Bir diğer projemiz ise lisanslı kayısı depoculuk projemiz. Malatyamız kültür-sanat, sanayi şehri olduğu gibi aynı zamanda bir tarım kentidir. Bu toprakların yetiştirdiği en güzel ürünlerden biri de dünyaca ünlü kayısısıdır. Kayısının hak ettiği değeri bulması için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Malatya'ya kurmak istediğimiz bilim merkezi projemiz ise çocuklarımız ve gençlerimize büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Malatya'nın bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Bakan Özlü ise, yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'a teşekkür etti. Ziyarette Başkan Çakır, Bakan Özlü'ye kayısı, kayısı kristali ve halı hediye etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Toprak Faruk Özlü Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title