Haberler

Bakan Özlü: "Anayasanın Tamamını Değiştirmiyoruz. Başlangıç Ilkeleri Yerinde Duruyor"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "Anayasanın tamamını değiştirmiyoruz.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "Anayasanın tamamını değiştirmiyoruz. Başlangıç ilkeleri yerinde duruyor. Başlangıç ilkelerine, cumhuriyeti kuran felsefeye sonuna kadar saygılıyız." dedi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) üyeleriyle Yalova Marina'daki restoranda bir araya gelen Özlü, referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa paketinin sınırlı bir paket olduğunu, 18 maddeden oluştuğunu belirten Özlü, şunları söyledi:

"Bakın, anayasanın tamamını değiştirmiyoruz. Başlangıç ilkeleri yerinde duruyor. Başlangıç ilkelerine, cumhuriyeti kuran felsefeye sonuna kadar saygılıyız. Artık Türkiye'de cumhuriyetten başka bir rejim tartışılmıyor. Bu tartışma 1923'te bitti. Bu tartışma, 1923'te bittiği gibi, cumhuriyet de artık asla ve kata bir tartışma konusu değil. Cumhuriyetimizi sonuna kadar savunacağız. Bu, bir rejim meselesi değildir. Biz sadece mevcut sistemi savunmuyoruz. Mevcut sistemi değiştirmek istiyoruz. Mevcut bir sistem ve bir de bizim önerdiğimiz bir sistem var."

"Sistemin ayarı bozuldu"

Özlü, mevcut sisteme rağmen AK Parti'nin çok sayıda mega projeye imza attığını vurguladı.

"İşte az önce gelirken geçtik. Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, otoyollar, bölünmüş yollar ve saire." diyen Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok sayıda mega projeyi hayata geçirdik ama inanın, bütün bunları sisteme rağmen yaptık. Mevcut sistemin zorluklarına rağmen yaptık. Mevcut sistem baba ile oğlu karşı karşıya getirebilecek bir sistem. Baba cumhurbaşkanı, oğul başbakan olsa karşı karşıya gelirler çünkü bu sistem aslında Türk milletinin, bizim milletimizin kültürüne, yapısına çok da müsait olmayan bir sistem. 2007'deki referandumla zaten zor çalışan sistemin ayarı bozuldu. Düşünün, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı, yine halkın seçtiği bir başbakan var. İkisi de halktan yetki alıyor, ikisi de güçlü.

Şu anda yaptığımız, ayarı bozulan sistemi tekrar düzenlemek, pratik, hızlı çalışabilir hale getirebilmek."

"FETÖ denilen yapı, yargı sistemimizin ayarını bozmuştur"

Anayasa değişikliği maddeleriyle ilgili eleştirilere de değinen Özlü, her maddeden bir şeyler çıkarılmaya çalışıldığını söyledi.

Özlü, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bakın, bu 18 maddeden sadece bir tanesi bile bu referandumda 'Evet' demek için yeterli. Şimdi düşünün, ilk maddesi ne diyor? 'Yargı bağımsız', ilave ediyorum, 'tarafsız olacak.' Değerli arkadaşlar, 'Yargı taraflı olacak' diyebilir miyiz? Yargının elbette tarafsız olması lazım. Peki, bu nereden çıktı? Bakın, hatırlayın, Türkiye'de çok davalar görüldü. Yine yargı sürecinin nasıl zedelediği, tahrip edildiği, ayarlarının bozulduğunu hep beraber gördük.

FETÖ denilen yapı, yargı sistemimizin ayarını bozmuştur. Dolayısıyla aslında bu pakette ayarı bozulan yargı sistemimizin de tekrar yerine oturtulmasını amaçlıyoruz."

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ı da ziyaret eden Özlü'ye, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Özlü Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title