Haberler

Bakan Özhaseki Suriyelilerin Hepsinin Vatandaşlığa Alınması Söz Konusu Değil

Dha ANKARA- Bakan Özhaseki: Suriyelilerin hepsinin vatandaşlığa alınması söz konusu değil

"Kentsel dönüşümle ilgili yol haritası belirlenecek"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Suriyelilerin vatandaşlığa alınıp TOKİ tarafından ev verileceği iddialarının sorulması üzerine "Baştan sona yanlış anlaşılan, hepsinin vatandaşlığa alıp ev vereceğimiz gibi muhalefetten kaynaklı çarpıtma söz konusu" dedi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü'nün temizlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı arasında protokol imzaladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin 'Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir, ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak' açıklamasına ilişkin sorusunu yanıtladı. Türkiye'deki yapıların bir kısmının sağlam ve sağlıklı olmadığını belirten Bakan Özhaseki, gelecek hafta belediyeler ve firma temsilcileriyle İstanbul'da bir toplantı yapılacağını ve kentsel dönüşümle ilgili bir yol haritasının belirleneceğini ifade etti. akan Özhaseki, Suriyelilerin vatandaşlığa alınıp TOKİ tarafından ev verileceği iddialarının sorulması üzerine de, "Baştan sona yanlış anlaşılan, hepsinin vatandaşlığa alıp ev vereceğimiz gibi muhalefetten kaynaklı çarpıtma söz konusu" dedi.

"SURİYELİLERİN HEPSİ VATANDAŞLIĞA ALINMAYACAK"

Suriyelilerin hepsinin vatandaşlığa alınmayacağını belirten Özhaseki şunları söyledi: "3 milyon insan gelmiş, bir kısmı bunların meslek erbabı. Kıymetli bilim adamları, içlerinde profesörler, mimarlar, doktorlar var ve her birisinden istifade edilmeli. Bundan birkaç yıl önce devlet, mülteci konusunda araştırma yapmak üzere birkaç kişilik grupla birlikte beni de araştırma yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderdi. Orada gördüğüm şu; Amerika gibi büyük ülkeler kendi vatanlarından göç etmek zorunda olan insanları alıyorlar, bir müddet bir yerde tutuyorlar, sonra içlerinde araştırıyorlar, inceliyorlar işlerine hangisi yararsa, vatandaşlığa geçiriyorlar ve onlardan çok kıymetli bilim adamları çıkıyor. Biz bundan niye istifade etmeyelim? Bu insanlar yurtlarından gelmişler, kucak açmışız. Şimdi muhalefetin dediği gibi bu insanların hepsini kapıya koyup gönderelim mi?. Bu insanları öldürsünler mi? Bir fok balığı için bile günlerce ağıt yakan insanların denizde oluşan bir kirlilik dolayısıyla bir canlının başına gelen felaketi televizyon kanallarında defalarca gösterip ağıt yakanların, insan olduğunda nasıl bu kadar vicdansız konuştuklarını ben anlayamıyorum. Bizim bazı konularda iş gücüne de ihtiyacımız var. Okuyanları, tahsillileri faydalı olacakları bir takım kıstaslar getirerek vatandaşlığa alınması gibi bir çalışma var. Birçok organize sanayide fabrikaların kapısında 'çalışacak eleman aranıyor' yazısı var. Kayseri'de Organize Sanayide 500'ün üzerinde fabrikada 'eleman alınacak' yazısı var. Vasıf aramıyorlar, 'tornavidayı tutsun yeter, biz eğitiriz ve çalıştırmak istiyoruz' diyorlar. Niye bu konuda da çalışma yapılmasın ki. Nihayetinde kimseye bedava ev verildiği de yok, Suriyelilere dağıtıldığı da yok. Önümüzdeki günlerde netleşecek bir konu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Mogan Gölü Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title