Haberler

Bakan Özhaseki Pencereyi Açıp Dışarıya Atmaya Çok Meraklıyız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Allah selamet versin evlerimizin içi müze gibi toz olmaz zaten orada.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Allah selamet versin evlerimizin içi müze gibi toz olmaz zaten orada. Her bir noktasına dokunsanız pırıl pırıldır. Fakat pencereyi açıp dışarıya atmaya çok meraklıyız.

'Esnaf kardeşimiz dükkanını süpürüp niye dışarıya atar ki Orada toplayıp belediyeye teslim etmektir esas. Bu çevreler bizim.

Haber Gülseli KENARLI - Kamera Güven USTA İstanbul DHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Esenler Belediyesi'nin düzenlediği, 'Çöp Diye Atmadık, Esenler'e Kazandırdık konulu ödül ve defter dağıtım törenine katıldı. Esenler İTO İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törene Bakan Özhaseki'nin yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'da katıldı.

'PENCEREYİ AÇIP DIŞARIYA ATMAYA ÇOK MERAKLIYIZ

Bakan Mehmet Özhaseki törende yaptığı konuşmasında ilk olarak kadınlara ve esnafa seslenerek, 'Allah selamet versin evlerimizin içi müze gibi toz olmaz zaten orada. Her bir noktasına dokunsanız pırıl pırıldır. Fakat pencereyi açıp dışarıya atmaya çok meraklıyız. Bahçe kültürüne çok sahip değiliz, ortak yaşam alanlarına çok bakmakta mahir değiliz. Ama evimizin içi gibi dışarıyı da tutmamız gerekmiyor mu Oralar bizim ortak yaşam alanımız değil mi Esnaf kardeşimizin dükkanını süpürüp niye dışarıya atar ki Orada toplayıp belediyeye teslim etmektir esas. Bu çevreler bizim. Buna sahip çıkmamız icap ediyor. Her alanda bu bilinç yükseldiğinde emin olun ki Türkiye'de çok şey değişecek. Bu çevre ile bilinç kendimizden başlıyor, aile ile devam ediyor, çevre ile devam ediyor. Sonra toplum olarak hep birlikte çevreye sahip çıktığımızda emin olun ki, cennet gibi bir vatandayız zaten hakikaten cennet olacak bu vatan. Bir taraftan da Cenab-ı Hakkın rızasını kazanacağız dedi.

TEMİZLİK İŞÇİLERİ KOROSU 'ÇÖPÇÜLER'İ SÖYLEDİ

Esenler Belediyesi temizlik işçilerinden oluşan koro törende mini bir konser verdi. Temizlik işçileri Erkin Koray'ın 'Çöpçüler' isimli şarkıyı söyledi. İşçilerin, çöpçü faraşını enstrüman gibi kullanmaları dikkat çekti.

ÖDÜLLER

2015-2016 Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışmasında, birinci olan Tacirler Eğitim Vakfı İlkokulu'na notebook bilgisayar, ikinci olan Ayvalıdere İlkokuluna masaüstü bilgisayar ve üçüncü olan Ressam Şevket Dağ İlkokuluna çok fonksiyonlu yazıcı ödülleri verildi.

Geri Dönüşüm Toplama Yarışmasında, birinci olan Tacirler Eğitim Vakfı İlkokuluna baskı makinesi, 3 adet tablet bilgisayar ve 450 paket A4 kağıdı verildi. İkinci olan Atışalanı İsmetpaşa İlkokuluna notebook bilgisayar, 3 adet tablet bilgisayar ve 300 paket A4 kağıdı verilirken üçüncü olan Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine led TV, 3 adet tablet bilgisayar ve 150 paket A4 kağıdı verildi.

Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engele kampanyası ile, Hami Esenoğlu'na akülü sandalye, Sümeyra Okur'a tekerlekli çocuk sandalyesi, Satı Temur'a tekerlekli yetişkin sandalyesi verildi.

Törenin ardından Bakan Özhaseki, Esenler Belediye Başkanı Göksu ile sınıflara geçerek öğrencilere defter dağıttı. Bakan Özhaseki programın ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki İstanbul Esenler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title