Haberler

Bakan Özhaseki: "Mültecilerin Denizlerde Boğulmasını Keyifle Seyrediyorlar"

İstanbul’da çevre yatırımlarının toplu açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Almanya’nın kabul ettiği sözde soykırım yasasını eleştirerek, “Mültecilerin denizlerde boğulmasını keyifle seyrediyorlar" dedi.

İstanbul'da çevre yatırımlarının toplu açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Almanya'nın kabul ettiği sözde soykırım yasasını eleştirerek, "Mültecilerin denizlerde boğulmasını keyifle seyrediyorlar" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 507 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projelerin toplu açılış töreni Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dünya Çevre Günü'nde yapılan toplu açılış törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya ile milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuştu.

"YATIRIM BÜTÇEMİZİN YÜZDE 36'SINI ÇEVREYE AYIRMIŞIZ"

Belediyenin 2016 bütçesinin yüzde 36'sını çevre yatırımlarına ayırdıklarını aktaran Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizim 2016 bütçesindeki yatırım oranımız yatırım bütçesinde 5 milyar 800 milyon. Yatırım bütçemizin yüzde 36'sını çevreye ayırmışız. Seymenler'de bugün Silivri'de atık bertaraf tesisimizin açılışını yapacağız. Maliyeti 33 milyon lira civarında. Günde 500 bin ton civarında atık bertaraf edecek. Yılbaşında tüm Avrupa yakasının çöplerini alır hale gelecek. Düzenli bir depolama ve enerji üreten tesis haline gelecek ve 74 milyon metreküp hacimli bir sistem haline gelecek. İstanbul günde 17 milyon 500 bin ton çöp üretmekte. Birçok ülkeden daha fazla çöp üretiyor İstanbul. Eyüp'te ve Kömürcü Oda'da çöp gazından 200 bin hanelik elektrik elde ediyoruz şuanda. Çok yakın bir zamanda ihale hazırlığını yaptığımız 3 bin ton gün kapasiteli bir yakma tesisli çöp bertaraf tesisini devreye sokacağız. Buradan da 1 milyon 200 bin hanenin günlük elektriğini elde edebileceğiz" dedi.

Kötü koku yaydığı için sık sık gündeme gelen Kadıköy'deki Kurbağalı Dere için konuşan Topbaş, geçmişte alınan bir kararı hatırlatarak, "Kıyamet koparılıyor parlamentoda konuşuluyor. Genel başkan yardımcılarından biri CHP'nin Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı idi. Oradaki kaçak yapılara hepsine göz yummuşlar. İSKİ'den öyle bir karar çıkmış, kararda şu; diyorlar ki yanınızdaki dere ve ırmağa atık suyu bağlayabilirsiniz. Dereleri kirlettiler. Biz temizliyoruz. Yine çevreci onlar kesiliyor. Bizim üzerimizden siyaset yapmaya kalkıyorlar. Bir söz var ya yavuz hırsız ev sahibini bastırır, adeta bu durumdayız. Yaptıkları pisliği, çevreyi biz temizliyoruz ama çevreciliği kimseye bırakmıyorlar" diye konuştu.

Törende konuşan Bakan Arslan ise, "Yollar, köprüler, tüneller marifetiyle yılda 3.25 milyon ton zararlı gaz salımını azaltmış bulunuyoruz. Bu çok önemli göstergedir. Bunun yanı sıra ulaştırma projeleriyle ilgili yaptığımız her projede eğer bir ağacı kesmek zorunda kalıyorsak yerine kurumlar olarak onlarca misli, yirmilerce misli ağaç dikiyoruz" dedi.

Törende söz alan Bakan Özhaseki de, yapılan yatırımlarla ilgili olarak, "Bugün burada 25 ayrı yerde yaptığımız atık su arıtma tesisi ve katı atık arıtma tesisinin açılışını yapıyoruz. 20 yerde çevre düzenlemesi yaptık. Bunun açılışını yapıyoruz. 4 yerde içme suyu projesini tamamladık, bunun açılışını yapıyoruz. Harcadığımız bedel 507 milyon liradır" dedi.

"TARİHİMİZDE UTANACAĞIMIZ BİR ŞEY YOKTUR"

Almanya tarafından kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasasını eleştiren Bakan Özhaseki, "Kadim geçmişimize baktığımızda göçmen kuşlar için kurulmuş vakıflar vardır. Su getirmek için kurulmuş vakıflar vardır. Yolların temizliği için kurulmuş vakıflar vardır. İnsanların hizmetini görmek için kurulmuş yüzlerce vakıf vardır. Batı'da bunları düşündüğümüzde fedakarlık yapacak bir yapı bir kurum var mıdır merak ediyorum. Vatanından olmuş Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Vatanından olmuş çoluk çocuğunun elinden tutmuş elinde valiziyle yollara düşmüş denizleri aşan insanlar denizlerde boğulurken keyifle seyrediyorlar. Ülkelerine girmek için üstelik de girdikleri ülkeye katkıda bulunacaklar, çalışacaklar, ekmek parası kazanacaklar, yollarını kesmek için her şeyi yapıyorlar. Sonra da oturup kendi meclislerinde bazıları kendi tarihlerini unutup bizim tarihimizle ilgili karar almaya kalkıyorlar. Önce bir kendi geçmişlerine bakmaları lazım. Acaba fırınlarda insanların yakıldığı ortamı kendileri yapmadı mı. Sabunluk dediğimiz tabirleri onlar uydurmadılar mı. Bizim geçmişimizde Allah'a şükür utanacağımız bir şey yoktur. İftiharla anlatacağımız yüzlerce örnek vardır" diyerek eleştirilerde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Silivri, Konya, Erzurum ile Nevşehir'e canlı bağlantı yapılarak açılış yapıldı. Törende ayrıca belediyelere yapılan hibe araçların anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Özhaseki Kadir Topbaş Ahmet Arslan Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title