Haberler

Bakan Özhaseki - Konut Kredi Faizlerinin Düşürülmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konut kredi faizlerinin düşürülmesiyle ilgili, "Bizi ilgilendiren tarafıyla İller Bankasında bir çalışma yapıyoruz.

YETER ERDİNE - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konut kredi faizlerinin düşürülmesiyle ilgili, "Bizi ilgilendiren tarafıyla İller Bankasında bir çalışma yapıyoruz. Biz de belediyelere vereceğimiz kredilerde, acil olan, kentsel dönüşümde kullanılacak, altyapıda kullanılacak ne kadar kredi varsa sıfır faize doğru çekiyoruz." dedi.

Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaretinin ardından Gaziantep Havalimanı yolu üzerindeki Şehitler Camisi'nde cuma namazı kıldı.

Cami çıkışında çocuklara çeşitli hediyeler veren Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konut kredisiyle ilgili birkaç sene önce başlatılan kampanyada önemli faydalar elde edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut kredisi faizlerinin düşürülmesi isteğine birçok bankanın olumlu yanıt verdiğini belirten Özhaseki, kendilerinin de İller Bankasında bir çalışma yaptığını bildirerek, "Biz de belediyelere vereceğimiz kredilerde, acil olan kentsel dönüşümde kullanılacak, altyapıda kullanılacak ne kadar kredi varsa sıfıra doğru çekiyoruz." diye konuştu.

Özhaseki, "Şimdi Gaziantep'te ben biliyorum ki gerek Şahinbey gerekse Şehitkamil gerekse Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere müthiş projeler ortaya koyuyorlar. Şu bulunduğumuz noktadaki projelerin bile farkındayız ama bunların hepsi bir maliyet istiyor. Kolay şeyler değil bunlar, milyonlarca dolar istiyor. O konuda bizim İller Bankası olarak bu kredilerin önünü açıp belediyelerimizin elini rahatlatmamız lazım. O noktada çalışma yapıyoruz. Bu piyasaya dönecek ve inşaat sektöründeki canlılığa, insanlara dönecek diye düşünüyoruz. İnşallah bu devam edecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, konut kredisi faizlerinde yeniden bir düşüş beklediğini de söyledi.

"Sorumluluk alan varsa milletin önünü açmalı"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine de değinen Özhaseki, bu tip olaylar olan bir ülkede ekonomilerin çökeceğini, dövizin artacağını, borsanın düşeceğini dile getirdi. Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bizde 17 Temmuz sabahından itibaren bir şey var mıydı? Her taraf güllük gülistanlıktı. Elhamdulillah. Herkes işine gitti, sabah fabrikalar açıktı, devlet daireleri açıktı. Dövizde acayip bir oynama olmadı, borsada batış olmadı, ülke ekonomisi çökmedi. Şimdi olması gereken ufak tefek de hasar varsa bunları gidermek için herkesin elini taşın altına sokması. Buna özel sektör de dahil, buna bankalar da dahil, buna devlet bakanlıkları da dahil. Böyle olursa biz bu hasarın altından kalkarız. Millet iradesini ortaya koydu. Darbecileri püskürttü ve kovdu. Şimdi geri tarafta sorumluluk alan kim varsa bu milletin önünü açacağı, işini rahatlatacağı tedbirler almak zorunda buna bankalar dahil tabii ki."

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Havalimanı Mehmet Özhaseki Fatma Şahin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title