Haberler

Bakan Özhaseki "Kendimize Has Mimari Tarzımızı Oluşturmamız İcap Ediyor"

Eyüp Alibeyköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut Projesi kapsamında yer alan '5. Levent Projesi' kapsamındaki yapımı tamamlanan 400 daire, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle sahiplerini buldu.

Eyüp Alibeyköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut Projesi kapsamında yer alan '5. Levent Projesi' kapsamındaki yapımı tamamlanan 400 daire, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle sahiplerini buldu. Törene Bakan Özhaseki'nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, yüklenici firma Torunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hizmet belediyeciliğinin 1994 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dönemiyle birlikte başladığını ve bunun diğer şehirlere yayıldığını belirtti.

Bugün sıranın dönüşüm projelerine geldiğini kaydeden Özhaseki, bu projelerin bir an önce yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu konuda yerel yönetimlere çok iş düştüğünü belirten Bakan Özhaseki, "Bir taraftan bu coğrafyanın deprem bölgesi olduğunu unutmayalım. Elimizde kötü yapı stokumuz var. Çöküntü alanlar var. Doğru...Gecekondu alanları var. Bunlar insanlarımıza zamanında doğru hizmet edemediğimiz için iyi belediyecilik yapamadığımız için ortaya çıkmış olan yapılar. Şimdi bunları dönüştürmek lazım. Depreme karşı sağlam binaları yapmamız lazım" dedi.

"KİMLİKLİ BİNALAR ORTAYA KONMALI"

Diğer yandan kimlikli binaların ortaya konması gerektiğini de belirten Özhaseki, "Artık kibrit kutusu binalardan vazgeçmemiz lazım. Kendi kimliğimizi ortaya koyabileceğimiz bir silüetin yavaş yavaş ortaya çıkması lazım. Dışarıdan bakan insanların 'burada hangi kavim yaşıyor, hangi medeniyet yaşıyor, hangi dinin temsilcileri yaşıyor' diye sordukları zaman 'pat' diye cevabını söyleyebileceği bir yapı stoğu içerisinde oturmamız lazım. Türkiye'de yapı stokuna bakarak eğer minarelerin yukarıdan o süngüleri gözükmese herhalde biraz müslüman devlet demekte zorlanırız. Yavaş yavaş kendimize has mimari tarzımızı oluşturup ona uygun binaları yapmamız icap ediyor" ifadelerini kullandı.

"SEFERBERLİK BAŞLATIP ÇÜRÜK BİNALARI YIKACAĞIZ"

Mehmet Özhaseki, bakanlık olarak büyük bir gayret içerisinde olduklarını, bir yandan bu konularda standartları koymaya çalıştıklarını diğer yandan ise kentsel dönüşümleri yapacak kanunları hızlandırdıklarını dile getirdi.

İstanbul'da olası bir depreme karşı sağlıklı ve sağlam binalara geçilmesinin şart olduğunu yineleyen Bakan Özhaseki, "Bu konuda bize düşen her neyse büyük hazırlıklar içindeyiz. Ben inanıyorum ki Kadir ağabey ile birlikte, ilçe belediye başkanlarımızla birlikte İstanbul genelinde adeta bir seferberlik başlatıp çürük binaları yıkıp, yerine sağlıklı binalar yaparak insanlarımızı kurtarmak gibi bir şerefi Allah bize bahşedecek. Buralara oturan insanlarımız da bize dua edecekler" diye konuştu.

TOPBAŞ: MÜTHİŞ BİR YERLEŞKE ORTAYA ÇIKIYOR

Bakan Özhaseki, kurada daireleri teslim edilecek vatandaşlara 'hayırlı olsun' temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Kadir Topbaş ise konuşmasında 400 konutun maliyetinin 250 milyon olduğunu açıkladı. Topbaş, "5. Levent projesi adı altında müthiş bir yerleşke ortaya çıkıyor. Burada kendisi, altyapısı, üstyapısı herşeyiyle mükemmel yeni bir yerleşim medeniyet olgusu ortaya çıkmaktadır" dedi.

AZİZ TORUN: "5. LEVENT ÖRNEK BİR PROJE"

Projenin yüklenici firması olan Torunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ise konuşmasında 5. Levent Projesi'nin örnek bir proje olduğunu ifade etti. Torun, "Burada iki okulumuz var. Bir tane öğrenci yurdumuz var. Ayrıca 3 tane camimiz var. Çok büyük bir üniversite kampüsümüz var. Bugün hak sahiplerine teslim edeceğimiz 400 tane dairemiz var" dedi. Torun, proje kapsamında 52 bin metrekarelik kablo döşeyerek yüksek gerilim hattını yerin altına aldıklarını ve bunun Türkiye'de özel sektör aracılığıyla bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

400 DAİRE HAK SAHİPLERİNE KURAYLA TESLİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından KİPTAŞ tarafından tarafından yapımı tamamlanan 400 daire noter huzurunda çekilen kuralarla sahiplerine teslim edildi. Kurada ilk üç hak sahibine dairelerinin anahtarlarını Mehmet Özhaseki, verdi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Kadir Topbaş Aziz Torun Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title