Haberler

Bakan Özhaseki, İzmit'te Öğretmenlere Bisiklet Dağıttı (2)

Onlara VERECEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOKKocaeli Sanayi Odası tarafından çevrenin korunmasına ve gelişimine katkıda bulunmak, çevresel açıdan sürekli gelişimi teşvik etmek amacıyla organize edilen Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu.

Onlara VERECEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOK

Kocaeli Sanayi Odası tarafından çevrenin korunmasına ve gelişimine katkıda bulunmak, çevresel açıdan sürekli gelişimi teşvik etmek amacıyla organize edilen Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu. Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, ödül alacak sanayici ve işadamları katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki törende yaptığı konuşmada, PKK terör belasıyla 35-40 yıldır uğraştıklarını söyleyerek, "Yaşadığımız ortamda yüreklerimiz yanıyor. Biraz önce iki şehidimiz daha olduğunu öğrendim. Bu terörün azgın çirkin yüzünden dolayı üzüntümü de ifade etmek istiyorum. Biz bu PKK terör belasıyla yaklaşık 35-40 yıldır uğraşıyoruz. Hükümetler geçici devlet olarak uğraşıyoruz. Kimi zaman sert, kimi zaman daha yumuşak mücadeleler yapıyoruz. Bu mücadelede esas olan buradaki bölgenin bizim bağlarımızın içinde kalması. Asla bütünlüğümüze birliğimize bir zarar gelmemesi ve ülkenin parçalanmamasıdır. İkinci esas da ırkı farklı da olsa bu coğrafyada yaşayan insanların birliğine birşey gelmemesidir. Bütün mesele budur. Yıllardır gelen her hükümet iyi niyetle o terör belasını çözmeye çalışıyor. Çözülmeyişinin en önemli nedenlerinden bir tanesi bulunduğumuz coğrafya. Etrafımızda yanan yangınlar. Suriye topraklarında bile şu anda en az 10 ülke savaşıyor. Verilecek her hak verildi zaten. O dışarıda bizim bildiğimiz o emperyalist güçler çok güçlü devletler onların gizli örgütleri savaş halindeler. Bunlarda bu maşalarda kullanılıyorlar. İnmek isteseler de indirmiyorlar, bitirmek isteseler de bitirmiyorlar. O ülkeler hiçbir zaman huzur, barış getirmediler. Saddam'ın gitmesi için hepimiz dua ettik. Yerine bir yapı geldi ülkeyi 4-5 parçaya böldü nasıl olduysa ve patlamalar hala durmadı devam ediyor. Dışarıdan gelen güçler huzur getirmiyorlar" dedi.

PKK'nın vahşice işlediği cinayetlerden dolayı korkmadıklarını ve bu yoldan da dönülmeyeceğini ifade eden Bakan Özhaseki, "Ancak bizler büyük devlet olma yolunda geçmişte kadim medeniyetler kurmuş bir neslin çocuklarıyız. Bunların vahşice işlediği cinayetlerden dolayı bu yoldan dönecek değiliz, korkacak insanlar da değiliz.  İşadamlarımızın moralleri yüksek olsun önlerine bakmaya, büyük işler yapmaya devam etsinler. Bizi bir kriz bekliyor mu diye düşünmesinler. En büyük hesap geçen 7 Haziran'da yapıldı. Hesapları şuydu; Irkçı bir partiyi orada parti olarak seçimlere sokup herhangi bir partinin iktidarın güçlü bir şekilde gelmesini engellemek istediler. Onun içinde müthiş destek verdiler. Bizim malum basında Kandil'lere kadar gidip PKK'lılarla röportajlar yapıp onların ne kadar güzel insanlar olduğunu anlatan yazılar yazdılar. Üstelik çok ulusalcı olarak tanınan gazetelerimizde PKK'lı teröristler vahşi caniler için çiçek çocuk muamelesi yaptılar. Bunlar asla sigara izmaritini bile yere atmazlar. Afedersiniz özür diliyorum bunlar açığa işemezler, çevreyi kirletmezler. Bunları PKK'lı teröristler için yazdılar. Oradaki belediye başkanlarıyla öz yönetim ilan ettiler. Bizi terörden yıldıracaklar öz yönetimlerine razı olacağız. Sonra ayrılıkçılığın birinci adımı. Suriye'den, Irak'tan kopardıkları parça, İran üzerindeki hesaplardan Türkiye'den kopardıkları parça ile büyük Kürdistan'ı kurmak. Oradan Akdeniz'e doğru inmek. Biz bu vatanın bekçileriyiz. Yaşamak isteyenler bizimle yaşarlar. Bu bayrağı sevenler bizimle birlikte kalırlar. Farklı fikir peşindeyseler emin olun şu medeni yüzümüzün dışında onlarla savaşacak cesaretimiz de var onları alt edecek gücümüz de var" diye konuştu.

Ödül törenine bu yıl 30 firmanın katıldığını söyleyen Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, " Türkiye'nin ilk ve tek organizasyonu olan Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri'ni 22 yıldan bu yana düzenlemekten gurur duyuyoruz. Bu ödül organizasyonunun çevresel farkındalıkların artmasına ve bilinç seviyesinin yükselmesine de hizmet ediyor olması gurur verici. Ödül törenine bu yıl katılan firma sayısı 30 ile rekor bir sayıya ulaştı. Hedefimiz 25 firmaydı. Bu firmaların 13 tanesi İstanbul, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Tekirdağ, Kırklareli, Kayseri ve Aydın illerindendir" dedi.

ÖDÜL KAZANAN FİRMALAR

Büyük İşletme Kategorisi Otomotiv ve Yan Sanayi Sektörü'nde çevre ödülünü Pimsa Otomotiv, Kimya Sektörü Çevre Ödülü Gülçiçek Kimya ve Uçanyağlar Sanayi, Metal Sektörü Çevre Ödülü Çolakoğlu Metalurji A.Ş Dilovası Çubuk Haddehanesi, Karma Sektör dalında çevre ödülünü Zorluteks Tekstil aldı. KOBİ kategorisinde Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri, Çevre Yatırımları kategorisinde Pak Gıda Üretim ve Pazarlama ve Türkiye Petrol Rafineleri A.Ş ödül almaya hak kazandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Zeytinoğlu Mehmet Özhaseki Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title