Haberler

Bakan Özhaseki: "Din ve Irk Kılıfı Altında Bu Alçaklıkları Yapıyorlar"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre’deki hain terör saldırısıyla ilgili, “Din kılıfı altında bu alçaklığı yapanlar işte Güneydoğu’da ırk kılıfı altından bu alçaklığı yapıyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre'deki hain terör saldırısıyla ilgili, "Din kılıfı altında bu alçaklığı yapanlar işte Güneydoğu'da ırk kılıfı altından bu alçaklığı yapıyorlar. İkisinin emin olun hiçbirinden farkı yok" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Pendik'te düzenlenen 'Coğrafi Bilgi Sistemleri Sertifika Törenine' katıldı. Törende, Cizre'deki hain saldırıya değinen Bakan Özhaseki, "Şehit sayımız 11'e yükseldi. Allah rahmet eylesin. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Baktığınız zaman orada bu saldırıyı yapan alçakların dün İstanbul'a düşman kuvvetleri geldiğinde,  İzmir'e düşman kuvvetleri girdiğinde, Akdeniz'e düşman kuvvetleri girdiğinde içeride kalkıpta sevinç gösterisi yapan alçaklardan hiçbir farkı yok.  Düşüne biliyor musunuz? İnsanı gidip eşinin yanında arkasından vuracaksınız. Bomba yüklü kamyonu gidecek bir yerde patlatacaksınız sekiz tane masum Anadolu evladı ölecek. Sonrada siz ha talebinden bahsedeceksiniz. Yok öyle bir şey" dedi.

Din kılıfı altında bu alçaklığı yapanlar, Güneydoğu'da ırk kılıfı altından bu alçaklığı yaptıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Şimdi ülke kendi mili güvenliği için, kendi geleceği için o coğrafyada haritalar çizilirken aşağıya doğru inmiş ve orada savaş halinde, içeride gelip bunu yapıyorsunuz. Aynı şekilde de FETÖ örgütü de 15 Temmuz gecesi bir darbe girişiminde bulunuyor. Niye bu darbe girişiminde bulunuyorlar. Hangi haklı gerekçeyle yapıyorlar. İnsanları niye kurşunladı bunlar, Meclisi niye bombaladı bunlar. Bu alçaklar bunu niye yaptılar. Hiçbir mağrur makul gerekçe olmaz. Din kılıfı altında bu alçaklığı yapanlar işte Güneydoğu'da ırk kılıfı altından bu alçaklığı yapıyorlar. İkisinin emin olun hiçbirinden farkı yok. Biz bunların altından kalkarız, biz bunları bitiririz ve güçlü oluruz. Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Başka türlü de zaten ayakta kalamayız.  Bize düşen çok çalışmak, bir olmak, diri olmak, güçlü olmak, ayakta dimdik içimize, gücümüze bakarak devam etmek.  Birisine sağcı diye bakmak, Sünni diye bakmak Alevi diye bakmak ve yahut da modern bir tarzı benimsemekle muhafazakar yaşam tarzını benimsemek arasındaki farklılıkları abartmak emin olun bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Özhaseki İstanbul Pendik Cizre Politika Güncel Haberler

title