Haberler

Bakan Müzezinoğlu'ndan Hastane Açılışında Sağlık Öğütleri (3)

Müezzinoğlu, "İDDİALI BİR ÜLKENİN MUTLAKA PROVOKATÖRLERİ OLUR" AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı'nın 5'inci olağan kongresine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Ramada Otel'de sivil toplum kuruluşları ile yemekli toplantıda bir araya geldi.

Müezzinoğlu, "İDDİALI BİR ÜLKENİN MUTLAKA PROVOKATÖRLERİ OLUR"

AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı'nın 5'inci olağan kongresine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Ramada Otel'de sivil toplum kuruluşları ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin hızla gelişen ve hızla yarınlarla ilgili hedefleri olan bir ülke olduğunu belirterek "İddialı bir ülke. İddialı bir ülkenin mutlaka provokatörleri olur" dedi.

Sivil toplum kuruluşları ile basına kapalı olarak yapılan toplantıda bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bodrum Devlet Hastanesi'nin eksikliklerinin hatırlatılması üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Ciddi düzeyde hekim açığımız var biliyorsunuz. Ülke olarak 20 bin uzman hekim açığı olan bir ülkeyiz. İstiyoruz ki vatandaşımız olabildiğince hekime kolay ulaşabilsin. Bodrum'da hekim açığı konusunu değerlendirdik. İlk fırsatta daha iyi noktaya taşıyacağız ama ideal noktaya taşıyabilecek sayıda doktorumuz yok. Öncelikle yeni hastaneyi planlıyoruz. İnşallah 2015'te ihalesini yapıp inşaat sürecine başlattığımızda modern, ileri teknoloji ile donatılmış bir hastaneyi Bodrum'a kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu sağlık turizmi konusunda ise il il, bölge bölge araştırma yapacaklarını ve o bölgede sağlık turizmi konusunda hangi desteği vereceklerini belirtti. Sağlık Bakanlığı'na sağlık turizmi koordinasyon ve sorumluluğu verildiğini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Bununla ilgili yönetmenliği yılsonuna kadar tamamlayacağız. 2015 yılı başı itibariyle gerek özel sektör gerek üniversite ve sağlık bakanlığı olarak koordineli bir şekilde, illerin sağlık turizmindeki öncelikleri ne ise ona göre o alanlarla önceliklerini alt ve tabi zenginliklerini değerlendirerek bir planlama yapacağız. Bunun planlayarak bölge insanının, yakın coğrafyamızdaki bir, bir buçuk milyar nüfusu içeren ülkelere bunu deklere edeceğiz. Yani Bodrum sağlık turizminde her şeyi yapan değil, Bodrum'a hangi bölgeden daha çok yabancı geliyor, bunların talepleri nedir bunlara araştıracağız. Bunları planlayıp 2015'de yol bir haritası netleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Hastaların sağlık merkezlerine ulaşımı ve ulaştırılması konusunda ambulans helikopterlere değinen Bakan Müezzinoğlu "Bu anlamda çok iyi bir noktaya geldik. Ama sorunları bitirdik, çözdük diyorsak o kendi kendimizi kandırmak olur. Sağlıklı yaşam kültürünü konuşmamız lazım. Gerek duyulduğunda en ideal merkeze en kısa zamanda nasıl ulaşırız. Buna bakmak gerek" ifadelerini kullandı.

Açılım süreci ve bazı yerlerde eylemlerle ilgili görüşleri sorulan Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Türkiye hızla gelişen ve hızla yarınlarla ilgili hedefleri olan bir ülke. 2023'de Gayri Safi Milli Hasılası 2 Trilyon Dolar hedefi olan bir ülke. İşte sağlık turizminde bugün 2,5 milyar doları konuşurken, 2018'de 10 milyar doları konuşmak isteyen, 2023'de de 20-25 milyar dolarları ben başaracağım diyen iddialı bir ülke. İddialı bir ülkenin mutlaka provokatörleri olur. İçerden veya dışarıdan. Ama biz provokasyonlara aldanmadan kamuoyumuzla birlikte hiçbir provokasyona da fırsat vermeden bu süreçleri el birliği ile gönül birliği ile aşacağız. Güneydoğu'da bir çözüm süreci başladı. Bunun yürümesini istemeyenler provokasyon yapıyorlar. Güvenlik ve çözüm. Bunu uyumlu bir şekilde götüreceğiz. Zaman zaman provokasyon deneyen olacak. Geçtiğimiz 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde çok provokasyonları da milletle beraber aştık. Milletle beraber aşarız."

BASIN MENSUBUNA FAZLA ŞEKER UYARISI

Bakan Müezzinoğlu daha sonra basın mensupları ile sohbet ederek çay içti. Bodrum'un manzarasına hayran kalan Müezzinoğlu, çayı çok şekerli içtiğini söylenen bir basın mensubuna uyarıda bulunarak, sağlığına dikkat etmesini, aşırı şeker kullanmamasını, ileride sağlık sorununa yol açabileceği uyarısında bulundu. Müezzinoğlu'nun çayı şekersiz içtiği anlaşıldı. Müezzinoğlu, Milas'taki programına katılmak üzere ilçeden ayrıldı. - Ezzinoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Devlet Hastanesi Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title