Haberler

Bakan Müezzinoğlu ve Aşçı, Asü'nün Akademik Yılı Açılışını Yaptı

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2015-2016 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, hükümet olarak eğitime verdikleri öneme değinerek, "Eğitimi kalkınmanın temel amacı olarak görüyoruz. Ülkemizde eğitimle ilgili önemli yatımlar yapılmıştır. Tüm bunlarla eğitimi beşeri, fiziki ve teknolojik yapısı iyileştirilmiştir. 2002-2003 yılından bu yana hem üniversitelerimiz, hem öğrencilerim ve hem de öğretim görevlilerimizin sayısı yüzde yüz artmıştır. Şu anda 81 ilimizin tamamında üniversitemiz mevcut. İnsana, eğime yatarım bizim öncelikli hedefimiz olmaya devam edecektir ve insanımızın eğitimini artırmaya hızla devam edeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu gençlere seslenerek, "Sevgili gençler, ne olur öz değerleriniz olsun. Diplomalarınız olabilir, makamlarınız olabilir, her şeyiniz olabilir ama öz değerleriniz olmazsa bunların çoğunun hiçbir anlamı olmadığını adam gibi adamlar fark eder. O nedenle öz değerler bir insanın mutlaka merkeze alması gereken bil kelimedir. Bu öz değerler şahsınıza ait olarak dürüst olmak, güvenilir olmak, çalışkan olmak. Şayet bu öz değer sizde var ise hiç tereddüdünüz olmasın. Bu öz değerler sizi saygın birer bireyler yapacaktır. Hangi milletin mensubu olursanız olun, hangi dünya görüşünde olursanız olun, hangi inanç değerlerinin mensubu olursanız olun, dürüstseniz, güvenilirseniz ve çalışkansanız hiç korkmayın ki siz saygın bir birey olursunuz. O nedenle bir gencin veya bir bireyin öz değerleri şahsına ait olanlar az önce dediğim gibi dürüst olma gibi olmak, ama milletine ait olanlarda bizim milletimizin, bizim medeniyetimizin öz değerleri ilim irfan medeniyetinin mensubuyuz. Hak ve adalet medeniyetinin mensubuyuz. Huzur ve barı medeniyetinin mensubuyuz. Dolayısı ile tarihi geçmişte, tarihi geleceğe taşımakta olduğumuz kültürümüz, değerlerimiz var. Dolayısı ile bir birey olarak, öğrenci olarak mutlaka öz değerlerini güçlü sahiplenen bir kişi olun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere hediyeler ve başarı belgeleri verildi. Bakan Aşçı ve Müezzinoğlu da öğrencilere hediyelerini verdi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aksaray Üniversitesi Mehmet Müezzinoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title