Haberler

Bakan Müezzinoğlu, Sultangazi'de "AKILLI Hastane"Nin Temelini Attı

Güncelleme:


Hastanenin 160 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Bunu 600 yatağa böldüğümüzde bir yatak başına düşen 260 metrekare oluyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Sultangazi'ye yaptırılan 600 yataklı 'Akıllı Hastane'nin temel atma töreni gerçekleşti. Törene, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, İbrahim Yiğit, Osman Aşkın Bak, Ahmet Haldun Ertürk, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, TOKİ yetkilileri, müteahhit firmalar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreni öncesi konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hayırlı bir şifa merkezinin temelini atmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, bugünün Gaziler Günü olduğunu hatırlattı ve "Bugün güzel bir tevafuk Gaziler Günü, Sultangazi'deyiz. Adında gazi olan ilçede gazileri anıyoruz" dedi.

Son 12 yılda dünya ülkelerinin de anlamakta zorluk çektikleri sağlık hizmetlerini Türkiye'de verdiklerini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda 480 bin vatandaşa evde sağlık hizmeti veriyoruz. Yani evinde yatalak, kronik hastalığı olanlara hekimi de, hemşireyi de gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

"31 ARALIK 2015'TE HASTANEMİZİN AÇILMASINI İSTİYORUZ"

"Bazı beklemediğimiz olumsuzluklar nedeniyle hastane açılışında gecikme yaşadık' diyen Bakan Mehmet Müezzionoğlu, Sultangazi Akıllı Hastane'nin açılışını 31 Aralık 2015'te yapmak istediklerini dile getirdi. 30 yıllık hekim olduğunu hatırlatan Bakan Müezzionoğlu, 15 yıl önce kendi aralarında konuştukları ''yapılmaz, olmaz' denilen pek çok şeyi yaptıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye genelinde yapılan hastanelerden bahseden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şöyle konuştu: "216 tane hastanenin inşaatı devam ediyor. 32 bin yatak kapasiteli. 10 milyar TL'lik yatırım yapıyoruz. Ama bunlar en geç 2016 yılında bu 32 bin yatak kapasiteli bu milletin hizmetine girecek. En geç 2018'de Türkiye genelinde bütün hastanelerini yeniden yapmış, bütün tıbbi teknolojisini yeniden ve çağdaş teknolojiyle donatmış dünyanın tek ve en gelişmiş sağlık hizmeti olacak."

"BELEDİYE BAŞKANLARI OLARAK EN PARLAK DÖNEMİMİZİ YAŞIYORUZ"

"Biz belediye başkanları olarak en parlak dönemlerimizi yaşıyoruz" diyen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Hastanenin temeliyle ilgili toplandık ama burada bulunduğumuz alanının 50 dönümlük yeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Yoksa bizim 5 yıllık bütçemiz sadece alan için yetmez. O dönemlerde bakan olan Recep Akdağ'a çok teşekkür ederim. Şimdi de Mehmet Müezzinoğlu bu projeyi devam ettirdi" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindekilerle birlikte 'Akıllı Hastane' binasının ilk butonuna basıldı.

46 BİN 500 METREKARELİK, 600 YATAK

Uğur Mumcu Mahallesi'nde toplam 46 bin 500 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek hastane, teknolojinin tüm imkanları kullanılarak yaptırılıyor. Arazisi Sultangazi Belediyesi'nin yaptığı imar uygulamaları ve çalışmalarıyla sağlanan hastane 160 bin metrekare inşaat alanından oluşuyor. Hastane, 200'ü kadın doğum olmak üzere toplam 600 yatak kapasiteli olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı Cahit Altunay Sultangazi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title