Haberler

Bakan Müezzinoğlu Söz Verdi, Sigarayı Bırakan Gence Takım Elbise Hediye Etti

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde 31 yaşındaki Tayfun Tezcan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun geçen temmuz ayında ilçeye gerçekleştirdiği ziyaret esnasında sigarayı bırakması halinde kendisine takım elbise hediye edeceği sözünü yerine getirdi. Sigarayı bırakan Tezcan, hediyesini Bakan Müezzinoğlu adına Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'dan aldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçen temmuz ayında Lüleburgaz'da esnafla sohbet ettiği sırada çay ocağı işleten ve 11 yıldır günde 3 paket sigara kullandığını öğrendiği Tayfun Tezcan'a sigarayı bırakması halinde kendisine takım elbise hediye edeceği sözünü verdi. Bakan Müezzinoğlu'nun sözünü yerine getirerek sigarayı bırakan Tezcan, hediyesini bugün Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın elinden aldı. Valilik makamında yapılan törende konuşan Tayfun Tezcan, "Sigaraya askerliğimi bitirdikten sonra başladım. Daha sonra iş hayatına atıldım. Arkadaş çevresinde kendimizde bir eksiklik olarak gördüğümüz sigarayı bakanımız Lüleburgaz'a gelene kadar içmeye devam ettim. Bakanımıza o gün söz verdim. 2003 yılında başladım ve 11 yıl sonra sigarayı bıraktım. Sigarayı içtiğim yıllarda öksürük, hararet oluyordu. Çay ocağını işletirken iş yapmakta zorlanıyordum. Geceleri hırıltı oluyordu. Artık bırakma aşamasına girdim bir daha kullanmak istemiyorum. Sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyem, birden aniden karar verecekler, 'Sigarayı bırakıyorum' diyecekler" dedi.

Vali Mustafa Yaman da Tayfun Tezcan'ın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na verdiği sözü tuttuğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bakanımız sigarayı bırakması durumunda kendisine bir ödül vereceğini söyledi. Bu ödülü de bakanımız benim vermemi istedi. Bakanım adına ben de Tayfun Bey'in bu gayretine ve ilimizde sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza örnek olması nedeniyle huzurlarınızda bu hediyeyi kendisine vereceğim."

Tezcan, hediyesini Vali Yaman'ın elinden alarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve kendisine teşekkür etti. - Kırklareli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Lüleburgaz Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title