Haberler

Bakan Müezzinoğlu: Niyetimiz Sorunları Sıfıra İndirmek

Bursa'da Engelliler Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, engelli olmanın hayatı yaşamayı yer yer zorlaştırdığını ifade ederek, "Sorunlara 'zor' diye bakmak değil, 'çözmek gerekiyor' diye baktığımız sürece çözümler, süreç içinde bir bir gelecektir.

Bursa'da Engelliler Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, engelli olmanın hayatı yaşamayı yer yer zorlaştırdığını ifade ederek, "Sorunlara 'zor' diye bakmak değil, 'çözmek gerekiyor' diye baktığımız sürece çözümler, süreç içinde bir bir gelecektir. Sıfırlanabilir mi? Niyetimiz o olmalı. Amacımız sorunları sıfıra indirmek" dedi.

Mihraplı Parkı'nda Engelliler Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hükümetin sağlık alanında yaptığı çalışmalara dikkat çekti. Müezzinoğlu, "Kanser taramaları, jinekolojik muayene ve diğer muayene alanlarında engelli vatandaşların engel durumlarına göre ayrı, özel fiziksel mekanlar ve ulaşılabilirlik imkanları sağlamamız gerekiyor. Özellikle son 10-13 yıldır engellileri evlerinde terk edildiği, kendi başlarına bırakıldığı noktadan bugünlere geldik" dedi. Bakan Müezzinoğlu, engellilerin gerek sosyal, gerek aktif gerekse de istihdam hayatında olmalarını için ciddi gayreti ve düzenlemeleri olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Tabii attığımız her adımın altyapı sorunları da var. Özellikle yeni fiziksel mekanlarda, yeni teknolojik imkanları sağlarken, ana gündemlerimiz arasında. Engelli vatandaşların öncelikli olarak ulaşabilirlikleri, bizim gündemimizde. Muayenelerde sıra beklememek, engellilere öncelik tanımak, bunlar kolay alabildiğimiz tedbirler ama fiziksel mekanlar, hele de çok farklı engellilik ve raporlama sistemi dolaysıyla bizi de, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı da zorluyor. Bu tür sorunlara 'zor' diye bakmak değil, 'çözmek gerekiyor' diye baktığımız sürece çözümler, süreç içinde bir bir gelecektir. Sıfırlanabilir mi? Niyetimiz o olmalı. Amacımız sorunları sıfıra indirmek."

BİSİKLET DAĞITTI

Bakan Müezzinoğlu buradaki konuşmasının ardından Mihraplı Parkı'nda, 'Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi'ne katıldı. Dün, Türkiye genelinde 65 bin bisikletin dağıtımını başlattıklarını ve bugün tamamlayacaklarını söyleyen Müezzinoğlu, "Bursa'da da hem merkez hem ilçelerde yaklaşık 1500 bisiklet dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bizim için önemli olan sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplumdur. Sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplum, birbirini besleyerek gelişir. Toplum, sağlıklı nesillerin oluşmasına destek verir. Sağlıklı birey de sağlıklı toplumların oluşmasını güçlendirir" dedi.

Hastalıktan korkmanın anlamı olmadığını, bu korku yerine hasta olmamanın gereklerini yerine getirmek gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Önemli olanları değerli olanla yakalamalıyız. Değerli olan ise, sağlıklı olmaktır. O nedenle sağlık, güçlü bir değerse birlikte yapacağımız üç önemli başlık var. Bunlardan birincisi sağlıklı beslenme. O nedenle sağlıklı okul kantinleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı, genelge yayınladı. Okul kantinlerinden tüketilenler, mutlaka sağlıklı olmalı. Sağlıklı beslenmede mutlaka ilk iş iyi bir kahvaltı etmektir. İkincisi hareketli yaşam. Mutlaka koşun, oynayın, bisiklete binin, değişik aktiviteleri okullarda, evlerde, sokaklarda, parklarda yapın ki sağlıklı olasınız. Üçüncüsü ise, Yeşilay Derneği'ne üye olun. Çünkü Yeşilay Derneği, sizi kötü alışkanlıklardan, sigara, uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmanızı vesile olacaktır."

Bakan Müezzinoğlu, 19 Mayıs'ta orta okul ve lise öğrencilerine 65 bin, 29 Ekim'de üniversite öğrencilerine 50 bin bisiklet dağıtacaklarını, Haziran ayında da 1 metre bisiklet yolu yapan belediyeye 1, 1 kilometre bisiklet yapan belediyeye 1000, 5 kilometre bisiklet yolu yapan belediyeye 5 bin bisiklet hediye edecekleri bilgisini verdi. Ardından Müezzinoğlu, ismi anons edilen öğrencilere bisikletlerini teslim etti.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sur Belediye Başkanı kim? Adnan Örhan kimdir, kaç yaşında? Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title