Haberler

Bakan Müezzinoğlu'ndan Komşulara 'Dostluk' Çağrısı- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet...

- Bakan Müezzinoğlu'ndan komşulara 'dostluk' çağrısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu :

"Türkiye ile gerilim yaşamak yerine dost olun, sizde kazanın"

"Geçmişten gelen korkularını yenemiyorlar"

EDİRNE - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bulgar sınır kapılarında iki gündür devam eden bazı eylemler hakkında Edirne'de konuştu. Bakan Müezzinoğlu, gerçekleşen eylemlerin amaçlarının aksine Bulgaristan'a dostluk çağrısında bulunarak, "Onlara bir dost tavsiyesi, bu ülke ile gerilim yaşamak yerine, bu ülkeyle, bu milletle dost olun, sizde kazanın" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne temaslarının son bölümünde, Uzunköprü İlçesi'nde bulunan özel bir otelde, STK, iş adamları ve muhtarla bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların Bulgaristan'a giderek oy kullanmalarını engellemek ve Kapıkule, Hamzabeyli ve Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısı karşısındaki Malotırnovo Sınır Kapısı'nın karşılarında yolları keserek eylem yapan Bulgar vatandaşlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Müezzinoğlu, her iki komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan'ı işaret ederek, "O tarihi geçmişten gelen korkularını yenemiyorlar. İnşallah en kısa zamanda yenerler" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile gerilim yaşamak yerine dost olun, sizde kazanın"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Özellikle son yıllarda, komşularımızın Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden ve Türkiye'nin bu büyük potansiyelinden rahatsız olmaları nedeniyle, yeni yeni sorunlar, anlamsız sıkıntılar çıkartıyorlar. Bugünler de Bulgaristan'da yine anlamsız sorunlar, sıkıntılar çıkarma gayreti içerisinde. Ama biz büyümeye devam edeceğiz. Biz onlarla daha güçlü ilişkiler kurma gayreti içerisinde olacağız. Bize inanan ve bize güvenen kaybetmez, kazanır. Onlara bir dost tavsiyesi, bu ülke ile gerilim yaşamak yerine, bu ülkeyle, bu milletle dost olun, sizde kazanın" dedi.

"Geçmişten gelen korkularını yenemiyorlar"

Bakan Müezzinoğlu, komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan'ın geçmiş tarihten gelen korkuları olduğunu ve bunları halen sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, "Özellikle Yunanistan ve Bulgaristan, zaten 7-8 milyon bilemedin 10 milyon nüfusunuz var. Ama bu milletin 80 milyon nüfusu var. Yüzde 1'i turizm amaçlı sizin oralara gelse ihya olursunuz. Bulgaristan için de geçerli Yunanistan içinde geçerli. Tarımda, üretimde, sanayide, ihracatta farklı farklı alanların paylaşılmasında ve gelişmesinde esasında onlara önemli bir vizyon, önemli bir güç katabiliriz. Ama şu anda tarihi geçmişten gelen korkuları var. O tarihi geçmişten gelen korkularını yenemiyorlar. İnşallah en kısa zamanda yenerler. Bu büyük milletin asil duruşundan, onlara zarar gelmez. Onlara fayda gelir, zarar gelmez. Biz gittiğimiz yere huzur götüren, barış götüren, medeniyet götüren, hizmet götüren, gelişim götüren bir anlayışın mensuplarıyız" diye konuştu.

(KU-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title