Haberler

Bakan Müezzinoğlu: Günde Yarım Saat Kendinize Ayırın

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Samsun'da Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşüne katıldı.

SağlıkBakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Samsun'da'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü'ne katıldı, "Günde yarım saat kendinize, sonra sevdiklerinize ayırın. Hasta olup iyi olma hayali kurmaktansa, sağlıklı yaşamı hep birlikte sürdürme herhalde en doğrusu ve güzelidir" dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, dün gece İstabul'dan tarifeli uçakla Samsun'a geldi. Bugün Samsun Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü'ne katıldı. İlkadım İlçesi sahil yolunda bulunan Sevgi Kafe'den Yalova Gemisi'ne kadar gidip geri dönen Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile beraberindekiler, yaklaşık 3 kilometrelik mesafe katetti. Yürüyüş sırasında yol kenarında bekleyen bir vatandaş, "Taşeron işçiye hayır. Hakkımızı istiyoruz" diye bağırdı. Araya giren güvenlik görevlileri protestocuyu uzaklaştırdı. Bakan Müezzinoğlu, yürüyüş sonunda elma ile fındık yiyip su içerken, basın mensuplarına da elma ikram etti.

Burada bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıklı yaşam için iki kelimeye çok ihtiyacımız var. Bunlardan bir tanesi sağlıklı beslenme, diğeri de hareket etme. Bugün dünyanın en çok problem yaşadığı ve ölüm nedeni olan kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve kronik hastalıkları önleyen en önemli 3 nedenden birisi sağlıklı beslenme, diğeri hareketli yaşam, bir üçüncüsü de kötü alışkanlıklardan uzak durmak. Yani sigara, alkol gibi. Dolayısı ile biz yaşam kültürümüze sağlıklı beslenmeyi ve hareketi koyabilirsek kronik hastalıklardan ve kanserden büyük oranda kendimizi korumuş oluruz. Geçtiğimiz hafta dünya diyabet günüydü. Obez olan vatandaşlarımız kilosunu yüzde 5 azalttığında diyabete yakalanma ihtimali yüzde 45 azalabiliyor. Fazla kilo ve obezite büyük oranda hipertansiyon, diyabet, kadriyovasküler hastalıklar gibi hastalıkların da ana nedenleri arasında. O nedenle Sağlık Bakanlığı olarak 2014 yılını sağlıklı beslenme ve hareket yılı olarak ilan ettik. ve her Cumartesi illerimizde halk sağlığı müdürlüklerimiz ve valiliklerimizin koordinasyonunda vatandaşımızla birlikte sabah yürüyüşleri yapıyoruz ve sağlıklı beslenmenin emsali olarak da elma ile suyu diyoruz" dedi

Bakan Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama tabii ki rutininde sabah kahvaltısında süt, yoğurt, peynir, tereyağı, zeytin, domates, biber, bunlar da Allah'a şükür olsun ki ülkemizde bol bol var olan gıdalarımız. Medyadan, kamuoyundan arzumuz, kendilerine değer vermeleri, sağlıklı bir yaşamı sevdikleri ile birlikte huzurlu ve mutlu sürdürebilmeleri için sağlıklı beslenme ve harekete önem versinler. Günde yarım saat kendilerine ayırsınlar, sonra sevdiklerine. Hasta olup iyi olma hayali kurmaktansa, sağlıklı yaşamı hep birlikte sürdürme her halde en doğrusu ve güzelidir."

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra konakladığı otele geçip üzerini değiştirdi. Ardından incelemelerde bulunmak için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Bakan Müezzinoğlu'nun buradaki incelemelere basına kapalı gerçekleşti. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu İlkadım Yalova Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title