Haberler

Bakan Müezzinoğlu Farklı Bir Yapıya Müsaade Edilmemeli

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Devletin hiçbir kurumunda, devlet adına, millet adına hizmet eden farklı bir yapı olmasına hiç kimse, hiçbir dönemde müsaade etmemeli' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Devletin hiçbir kurumunda, devlet adına, millet adına hizmet eden farklı bir yapı olmasına hiç kimse, hiçbir dönemde müsaade etmemeli' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Beyendik Beldesi'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Nuran Uslu'yu makamında ziyaret etti. Uslu'yu tebrik eden Müezzinoğlu, daha sonra beldenin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarına, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın AYM'nin 52'nci kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmada yargının içinde paralel yapının olmaması gerektiği ve bu duruma hakim ile savcıların tayin edilerek çözüm bulunamayacağı yönündeki sözlerini hatırlatarak, 'İlkesel olarak şunu söyleyebiliriz; devletin hiçbir kurumunda, devlet adına, millet adına hizmet eden farklı bir yapı olmasına hiç kimse, hiçbir dönemde müsaade etmemeli. Bizim kamuda görev yapanların birinci derecede sorumluluğu kamuya hizmettir. Siyasetçilerin görevi de siyaseten milletin hizmetini çok daha iyi bir noktaya kamuoyu eli aracılığıyla aktarmaktır. O nedenle herhangi bir kurumun yada kurulun içinde, şu yapı veya bu yapının olması bir defa hukuk devletlerinde, demokrasilerde asla söz konusu olmamalı. Ama ülkemizde ne yazık ki zaman zaman bu süreçleri yaşadık.dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son 5 aydır yaşananların demokrasimiz adına da, hukuk devleti adına da taşınabilecek bir yük olmadığının altını çezerek, O nedenle bu yükün bir an önce bu milletin sırtından, kamunun sırtından indirilmesi lazım. ve inşallah en kısa zamanda gerekenler yapılacaktır tüm kurum ve kuruluşlarda'şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, daha sonra karayoluyla Edirne'nin Meriç İlçesi'ne bağlı Küplü Beldesi'ne hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title