Haberler

Bakan Müezzinoğlu: Eyalet Bu Ülkede Söz Konusu Değil

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başkanlık sisteminde eyaletlerin yer almayacağını ifade ederek, 'Eyalet diye bir şey bu ülkede söz konusu değil. Öyle bir şey yok. Bütün iller milletvekillerini, parlamentoyu seçecek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başkanlık sisteminde eyaletlerin yer almayacağını ifade ederek, 'Eyalet diye bir şey bu ülkede söz konusu değil. Öyle bir şey yok. Bütün iller milletvekillerini, parlamentoyu seçecek. Parlamento yetkisi ile denetleme, milletvekillerinde olacak ve bir de başkanı olacak. Başkan hükümetini kuracak' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere karayoluyla Edirne'nin Keşan İlçesi'ne geldi. Yeni Mahalle mevkiinde, Bahçeşehir Koleji ve Uğur Hazırlık Lisesi Kampüsleri'nin temel atma törenine katılan Müezzinoğlu'na Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan da eşlik etti. İnşaatın temeli atan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Keşan Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunan kahvehaneye geçerek vatandaşlarla çay içip, sohbet etti. Bir vatandaşın 'Başkanlık sistemini merak ediyoruz, Amerika'daki sistem mi ya da başka bir yöntem mi uygulanacak" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Müezzinoğlu, 'Keşan Belediye Başkanı var mı' Var. Bu başkan AK Parti'lisi, CHP'lisi ve MHP'lisinin hepsinin başkanı mı? Başkanı. Başkanlık sistemi de Türkiye'nin başkanı olacak. Bugün Amerika dünyada bir numaraysa başkanlık sistemiyle götürüyor. Öbür türlü biri oradan çekti, biri diğer taraftan çekti kaybeden millet oldu. Özeti bu. Seçim günü gelir ve bir tane başkan seçilir. O seçilen başkan 4-5 yıl hizmet eder. Dört, 5 yıl sonra millet memnunsa bir 4-5 yıl daha hizmet eder. 1970'ten bu yana siyaseti yakından takip ediyorum. Zaman zaman rahmetli Erbakan hoca, Türkeşler ve diğerleri bir araya geldi, gelmedi hep böyle devam etti. Kim kaybetti millet kaybetti. Devlet Bahçeli, Ecevit, Mesut Yılmaz bir araya geldi, gelmedi konuşulurken millet kaybetti? dedi.

'EYALET SİSTEMİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Bakan Müezzinoğlu, 'Eyalet sistemi mi olacak" sorusuna ise Türkiye'de eyalet sisteminin söz konusu olmadığını ifade ederek, 'Eyalet diye bir şey bu ülkede söz konusu değil. Öyle bir şey yok. Bütün iller milletvekillerini parlamentoyu seçecek. Parlamento yetkisi ile denetleme, milletvekillerinde olacak ve bir de başkanı olacak. Başkan hükümetini kuracak. Parlamento bütçesini ve yaptıklarını onaylayacak veya ret edecek. Dolayısıyla sistem sorunlu bir sistem değil. Toplum olarak bize hep milletin menfaatine olanları değil de ya işte 'ben burada bir gurubum ve benim istediğim olsun' denildi. Yapı ne kadar güçlü olursa millet kazanır. Yapı ne kadar zayıfsa başkaları kazanır diye cevap verdi.

'OLAYLAR ŞIK DEĞİL, ONAYLAMIYORUM

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İç güvenlik yasasının görüşmesi sırasında mecliste çıkan kavgaların hatırlatılması üzerine de onaylamadığını ve böyle devam edemeyeceğini belirterek şunları söyledi:

'Olaylar şık değil, onaylamıyorum. Böyle devam etmez. Zaman zaman bizim de hoşumuza gitmeyen, şık olmayan millete yakışmayan durumlar oldu. Millete yakışmayan milletvekiline de yakışmaz. Neticede bazen kontrol dışına çıkabiliyor onlar da insan. Olanlar görülsün de utananlar da utansın"

ANNE SÜTÜYLE BESLENEN POLAT'I ZİYARET ETTİ

Kahvehanenin ardından 'medulloblastom' denilen beyincik bölge tümörü nedeniyle ameliyat olan ve tedavi için anne sütüyle beslenen 19 yaşındaki İsmet Polat Kaşıkçı'yı evinde ziyaret eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Basına kapalı olarak yapılan ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Polat'ın sağlık durumunu yakından takip ettiğini söyleyerek, 'Bir konsültasyon ekibimiz şu anda konuyu yakından takip ediyor. İnşallah yapılabilenin en iyisini, en doğrusunu, en ilerisini yapma gayreti içerisindeyiz. Rabbim herkesin evladını, önce annesine babasına bağışlasın. Biz de devlet olarak elimizden geleni yapacağızö şeklinde konuştu.

Keşan'daki ziyaretlerini tamamlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Tekirdağ'a geçti.

ANNE KÜRKLÜOĞLU: OĞLUM SAĞLIĞINA KAVUŞACAK

Kaşıkçı'nın annesi Türkan Kürkloğlu da Bakan Müezzinoğlu'nun ziyaretinin kendisini çok memnun ettiğini ifade ederek, 'Sayın Mehmet Müezzinoğlu geldiğinde çok heyecanlandım. Çocuğumuzu gördü ve bize çok iyi moral verdi. Şu anda Vakıf Guraba da görüşmeler yapıldığını ve raporların incelenerek değerlendirildiği, en kısa zamanda da kontrol amaçlı İstanbul'a gideceğimizi bize söyledi. Bakanımız konunun takipçisi olduğunu söyledi. Ben çok mutlu oldum. Çocuğumu belki daha iyi bir tedavi ile sağlığına kavuşturacağız. Bu yüzden çok mutluyum. Ben bir anneyimö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title