Haberler

Bakan Müezzinoğlu: "Emekliler Hangi Bankadan Maaşlarını Almak İstiyorlarsa O Bankalarla Yalnız Bir...

Bakan Müezzinoğlu: "Emekliler hangi bankadan maaşlarını almak istiyorlarsa o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar" Bakan Müezzinoğlu: "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde emeklilik yaşı 65'in altında olan tek bir ülke yok" Bakan Müezzinoğlu: "Bizim iş verenimize verdiğimiz destek özü...

Bakan Müezzinoğlu: "Emekliler hangi bankadan maaşlarını almak istiyorlarsa o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar"

Bakan Müezzinoğlu: "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde emeklilik yaşı 65'in altında olan tek bir ülke yok"

Bakan Müezzinoğlu: "Bizim iş verenimize verdiğimiz destek özü itibariyle işçimize verdiğimiz destektir"

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye İşverenler Sendikası tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu

İSTANBUL - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu emeklilerin artık maaşlarını hangi bankadan almak istiyorlarsa problem yaşamadan alabileceklerini söyledi. Emeklilerin bankalarla yaşadığı prosedür sıkıntısına değinen Müezzinoğlu, " Emekliler hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar. Bankalar, yalnız maaşını o bankadan çekme protokolü evrağı dışında başka hiç bir evrak istemeyecekler. Onun dışında hiç bir şart öne sürmeyecekler" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Türkiye İşverenler Sendikası tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Bakan Müezzinoğlu, Şişli'de bulunan Wyndham Hotel'de düzenlenen etkinliğin sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Daha önce açıklanan istihdam rakamlarıyla ilgili bir soruya yanıt veren Bakan Müezzinoğlu, bu rakamların işten çıkarılmış işçilerin de göz önünde bulundurularak hesaplandığını belirtti. Bakan Müezzinoğlu sörlerine şöyle devam etti: "Bu rakam, içinde işten çıkarılmış olanlardan sonra kalan rakam. Yani işten farz edelim 10 bin kişi çıkarılmış. 10 bin kişi işten çıkarılmış olmasaydı rakam 113 bin olacaktı. Dolayısıyla eksilenin görmeyen bir rakam değil bu. Eksilenden sonraki artı istihdam. Dolayısıyla 103 bin rakamı 1 Şubat- 20 Şubat arası rakam. Ama '24 Şubatta esas Aralık ayında bizim ne kadar sigortalımız vardı. Ocak ayı itibariyle ne kadar sigortalı çalışanımız oldu' Dolayısıyla biz artı istihdama net rakam olarak Ocak ayında ne verdik? Onu inşallah 25'inde söyleyeceğiz. Bu bizim Şubat ayı itibariyle yeni yaptığımız İŞKUR olarak programdan düşen ve programa giren yeni çalışanlar veya eski çalışıp da işinden ayrılanların net rakamı. Yanılmıyorsam 13 bin yaklaşık rakam."

"Emekliler hangi bankadan maaşlarını almak istiyorlarsa o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar"

Bakan Müezzinoğlu, emeklilerin maaşlarını almak istedikleri bankalarla yaşadıkları promosyon ve değişik prosedürlerle ilgili yaşanan problemlere çözüm getirildiğini söyledi. Gerekli talimatların bütün bankalar gönderildiğini söyleye Bakan Müezzinoğlu, "Şuanda bugünden itibaren tüm emeklilerimize şunu söylüyorum. Hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar. 'Ben 3 yıl süresince maaşımı senden çekeceğim' Yalnız maaşını o bankadan çekme protokolü evrağı dışında başka hiç bir evrak istemeyecekler. Öyle bir evrak isteyen bankayla da emekli maaşı protokolü yapmasınlar. Bu gün biz gerekli talimatı bütün bankalara gönderdik. ve emeklilerimizden promosyonla ilgili 'ben maaşımı 3 yıl süresince A bankadan çekmek istiyorum ve bununla ilgili protokole imza atarım.' Onun dışında hiç bir şart öne sürmeyecekler. Dün akşam yaptığımı görüşmelerden sonra. Dolayısıyla bürokrasi yok" diye konuştu.

"Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde emeklilik yaşı 65'in altında olan tek bir ülke yok"

Emeklilik yaşı ve meslek liselilerin yaptığı staj sürelerinin de sigortalı sayılması konularında ki sorulara da cevap veren Bakan Müezzinoğlu, "Şu kampanya, şayet ben erken yaşta emekli olayım kampanyasıysa yanlış. Şimdi biz artık emeklilik yaşını önce 2036'da erkeklerde 60'a kadınlarda 58'e taşımayı hedefliyoruz ve 2048'ler de de 65'e geçmeyi hedefliyoruz. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinde emeklilik yaşı 65'in altında olan tek bir ülke yok. Halbuki bizde 38'den tutun ağırlıklı ortalama 52. Biz yavaş yavaş bunu 53'e sonra 54'e sonra 55'e taşımaya çalışıyoruz. ve emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimizin büyük çoğunluğu farz edelim ki 48 yaşında gününü doldurmuş, iki sene beklemek durumda. 2 sene sonra 50 yaşında olacak. 50 yaşını beklemek için de biraz sabırlı olaca ki bizim ortalama hedeflerimiz bozulmasın ve emeklilikleri emeklilik döneminde mağdur etmeyelim. Staj dönemi bir eğitimidir. Şimdi staj dönemini de çalışan statüsüne koyduğumuz zaman o zaman lisede ki öğrencileri de çalışan statüsüne koyalım. Staj çıraklık eğitiminin bir parçasıdır. Çıraklığı yapmadığı için zaten bugün biz nitelikli elemen sorunu yaşıyoruz ve biz onun çıraklığına maddi destek veriyoruz ama bir de bunu hem çalışıyormuş gibi emekliliğe yansıtılırsa yani biz çok vicdani görmüyoruz" şeklinde konuştu.

"Bizim iş verenimize verdiğimiz destek özü itibariyle işçimize verdiğimiz destektir"

İşçi sendikalarının işçilere de vergi desteği verilmesi hakkında ki taleplerini değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, "Şuanda bizim iş verenimize verdiğimiz destek özü itibariyle işçimize verdiğimiz destektir. Çünkü iş veren işçimize o payı aktarıyor. Yani o nedenle bu verdiğimiz destek iş verenimizin cebine girmiyor. Bunu sendikalarımız da istedi. Türk- İş ve Hak- İş ve DİSK'in ortak talepleridir bu verdiğimiz destek. Dolayısıyla bu anlamda çalışanlarımızı destekliyoruz. Diğer taraftan da az önce de söyledik askeri ücret bin 404 lira. Vergi dilimi yükseldikçe Ekim- Kasım aylarında bu 404'ün altına inmesi gerekir normalde ama onun da inmeyeceği sözünü verdik. Sayın başbakanımız o sözü verdi. Hiçbir askeri ücretlimiz vergi diliminde ne kadar kesintinin muhatabı olursa olsun 404 liranın altına inmeyecek maaşı" ifadelerini kullandı.

(HC- ÖY-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title