Haberler

Bakan Müezzinoğlu: Aziz Sancar, Ödülü Abd?de Yaptığı Araştırmalar Sonucu Aldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk bilimadamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü almasıyla ilgili, 'Bu hocamız bizim ülkemizin çocuğu, bu ülkenin evladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk bilimadamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü almasıyla ilgili, 'Bu hocamız bizim ülkemizin çocuğu, bu ülkenin evladı. Ama ödülü Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptığı araştırmalar sonucu alıyor' dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında geldiği Tekirdağ'da, Namık Kemal Üniversitesi yemekhanesinde düzenlenen toplantıda, muhtarlar ve il teşkilatıyla bir araya geldi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi rektörlük binasında bulunan yemekhanede partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan Müezzinoğlu, son seçimde AK Parti'nin sekteye uğramasıyla milletinde sekteye uğradığını belirterek, 'Ama milletin vicdanı, milletin sağduyusu, hep milli iradenin hakim olmasından yana oldu ve fırsat buldukça hep milli iradeyi baş tacı etti. Zaman zaman tepesine inen balyozlara da hemen itirazlarını yaptı. Allah'a şükürler olsun ki, özellikle 2002 yılından bu yana milli irade hep sandıkta tecelli etti. Sandıkta tecelli eden milli iradenin hak ve hukukunu korumak da siyasilere düştü ve düşmelidir. Bu anlamda milli iradenin hak ve hukukunun korunmasında zaman zaman siyasilerin iktidar partisi aleyhine görünse bile, milletin aleyhine olan duruşları oldu. Çünkü sekteye uğrayan iktidar partisi olduğunda, kaybeden iktidar partisi olmuyor. Kaybeden millet ve milletin iradesi oluyor. Bedeli ödeyen millet oluyor' dedi.

'2018'DE TÜRKİYE KENDİ KANSER İLACINI ÜRETECEK

Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin 2018 yılında kendi kanser ilacını kendisinin üreteceği teknolojiye ulaşacağını dile getirerek, 'Muasır medeniyetlere ulaşmak için üreten bir Türkiye olmak zorundayız. Biz 2018 yılında inşallah kanser ilacını ve tıbbi teknolojide kendi kullandığı cihazları üretebilen bir ülke olmayı hedefliyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yolculuğa yürürüz' diye konuştu.

'BU HOCAMIZ BİZİM ÜLKEMİZİN ÇOCUĞU

Türk bilimadamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, Nobel Kimya Ödülü almasıyla ilgili de konuşan Müezzinoğlu, 'Amerika'da, bizim ülkemizde doğmuş Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Ödülü aldı. Bu hocamız bizim ülkemizin çocuğu, bu ülkenin evladı. Ama ödülü Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptığı araştırmalar sonucu alıyor. Biz kanser enstitüsünü daha yeni kurduk. ABD kanser enstitüsünü 1928'de kuruyor. Biyoteknoloji enstitüsünü 1950'lerde kuruyor. Şimdi bize 50 yıldır, 60 yıldır şeytan taşlattılar, birbirimizle çatıştırdılar, ayrıştırdılar, bu ülkeyi geri kılabilecek ne varsa gereğini yaptılar. Şimdi tam yukarı çıkarken yeni yeni tuzaklar kuruyorlar ve tuzakları da büyük oranda millet üzerinden milli irade üzerinden şekillendiriyorlar. Şimdi biz hep birlikte bu ülkeyi seven, bu milletin bir evladı, bu bayrağın altında yarınlara umutla ve güvenle bakmak isteyen bir toplum olarak milli iradeye hep beraber sahip çıkacağız. Demokrasiye beraber sahip çıkacağız. Bu ülkenin geleceğine kaderine beraber sahip çıkacağız' dedi.

ASANSÖR TAMİRCİSİ HAZIR BULUNDU

Rektörlük binasının 10'uncu katında bulunan yemekhanedeki asansörün yanında bir tamirci olası arızaya karşı hazır bulunduruldu. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, buradaki toplantıdan sonra seçim otobüsüne binerek Hükümet Caddesi üzerinde halkı selamladı. Köprübaşı mevkide kurulan semt pazarına uğrayan Mehmet Müezzinoğlu, pazarcı esnafı ile burada bir süre sohbet etti. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Kırklareli'ne gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Mehmet Müezzinoğlu Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title