Haberler

Bakan Konca: HDP Barajın Altında Kalırsa Türkiye Bölünür

Güncelleme:

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, "HDP'nin şu veya bu komplolarla barajın altına itilmesi tam aksine Türkiye'nin bölünmesini getirecektir." dedi.

Avrupa Birliği Bakanı HDP'li Ali Haydar Konca, Kocaeli'nde partisinin milletvekili aday tanıtımında yaptığı konuşmada, " Türkiye'de ve bütün coğrafyada demokrasiyi yeniden inşa edecek parti HDP'dir. HDP'nin şu veya bu komplolarla barajın altına itilmesi tam aksine Türkiye'nin bölünmesini getirecektir. Bu riski hiç kimsenin alma şansı olamaz." dedi.

"CUMHURBAŞKANI YİNE SAHALARA İNMİŞ"

İzmit'te bir kafeteryada gerçekleştirilen HDP Kocaeli aday tanıtımına, aynı zamanda Kocaeli Milletvekili olan Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, adaylar ve partililer katıldı. Burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahalara indiğini söyleyen Bakan Konca şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı yine sahalara inmiş vaziyette. Anayasanın kendisine biçtiği tarafsızlık rolünü ihlal ederek anayasanın dışına düşerek dün de yine terörle mücadele mitinginde milli ve yerli aday istedi. Sonunu da şöyle bağladı; 'Siz ne demek istediğimizi anlarsınız.' Bu bir Cumhurbaşkanı veya bir siyasetçinin edebileceği laf değildir. Asıl halkları bölme, parçalama sözü buradan geçer. Milli ve yerli demekle neyi kastettiğini ben anlamadım ve açıklaması gerek. Lütfen daha açık ve daha net bu sözün söylenmesi gerek."

"HDP'NİN BARAJIN ALTINA İTİLMESİ TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİNİ GETİRECEKTİR"

HDP'nin Türkiye'nin aydınlık geleceği olduğunu ileri süren Bakan Konca, " Türkiye'de birliğin, özgürlüğün, dayanışmanın, kardeşliğin, eşitliğin ve barışın tek kapısı HDP'dir. Gerek siyasal felsefesi, gerek Türkiye partisi olma yolunda attığı adımlar işçi sınıfına dayalı emek eksenli siyaset yapma politikalarıyla Türkiye'nin geleceğini belirleyecek. Türkiye'de ve bütün coğrafyada demokrasiyi yeniden inşa edecek parti HDP'dir. HDP'nin şu veya bu komplolarla barajın altına itilmesi tam aksine Türkiye'nin bölünmesini getirecektir. Bu riski hiç kimsenin alma şansı olamaz. Eğer biz Türkiye'de gerçekten barışı ve kardeşliği, özgürlüğü istiyorsak HDP'nin demokratik siyaset yapma yollarının mutlaka ve mutlaka açılması gerektiğini herkes bilmektedir. Ben halklarımızın bunu çok iyi anladığına eminim. 1 Kasım'da yeniden ama yeniden bir ders verileceğine ben kuşku duymuyorum." diye konuştu.

"ECELİ GELMİŞLİĞİN DE İFADESİDİR"

Haydar Konca konuşmasında bir hükümetin, bir iktidarın otorotireleşmeye yönelince ana nokta, vurması gereken yollardan bir tanesinin de basını susturmak olduğu belirterek şöyle devam etti: "Bu temelde Hürriyet gazetesine yapılan baskın. Bugün'e, Zaman'a ve Cumhuriyet Gazetesi'nde Can Dündar'a yapılan baskı ve hakkında açılan davaların hepsi aslında otoriterleşen siyasal iktidarın kendisini kamuoyundan gizlemek ve onu açığa çıkaran tüm basın organlarına, tüm basın mensuplarına baskı yapması anlamına geliyor. Bunu şiddetle kınıyorum. Bu baskının sonu yoktur. Eceli gelmişliğin de ifadesidir bu. "

HDP Kocaeli Milletvekili adaylarının isimleri ise şöyle: "Haydar Konca, Halide Ağma Öncü, Halide Yılmaz, Bediha Salhan, Sevda Üzer, İbrahim Ergin, Zakira Dündar Aydın, Hasan Söndü, Ahmet Okuyanlar, Turan Yalçınkaya, Sevgül Okan."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500

Yorumlar (286)

Kürt:

Kahrolsun PKK ve işbirlikçisi sizden Kürt olmaz olum

14
153
yanıtYanıtla
Önce Kardeşlik ve Barış:

Hdp Türkiyenin ve Kürtlerin partisi ise Pkk terör örgütü ile arasına keskin bir mesafe koyar ve terörü lanetler, yoksa kendileri yok olup gider

40
114
yanıtYanıtla
4646:

Ülke yerine sizi bölerler yeğen. Akıllı ol bakan kotuğuna oturunca havalara girme.

35
89
yanıtYanıtla
izmitliMobil-ANDROID:

Türkiye bölünürse kocaelinden pılınızı pırtınızı toplayıp ait oldugunuz yere gideceksiniz okeymi

23
99
yanıtYanıtla
erkan:

hele bir dur orda cici bakan bir kürt olarak yeter her gün demokrasi barıştan bahsetmeniz kürt halkıyla dalga geçiyormus gibi geliyor bana benim haklar özgürlüklerimden eline çek bu devlet son 10 yıldır hakkımızı ve demokrasimizi koruyor sen DUR cici bakan

20
87
yanıtYanıtla
ADEM:

Bölünürse bizde yapıştırırız.

8
92
yanıtYanıtla
adsız:

Sen rahat ol biz kürtler türkler el ele verip sizi çok güzel böleriz hiç takma kafana sen.

19
75
yanıtYanıtla
zaza 12:

Bu adam kendini nezannediyor.bu memleketten defolup giderseniniz memleket vallahi huzur bulur.Hesap gününde anlarsın hakkı hukuku .osmanlı torunlrı nehale gelmiş.terör estirmeyi bırak .hakkın yoluna gir.öyelerde son

20
74
yanıtYanıtla
tracers:

senii ikiye bölmesinlerde ilerde !

89
3
yanıtYanıtla
tracers:

hiç bir şey olmaz !allah blanı versinn senindeee !

13
77
yanıtYanıtla
Tüm 286 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title