Haberler

Bakan Kılıç, Ünlü Motosiklet Yarışçısı Sofuoğlu ile Görüştü

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde ünlü motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu ile görüştü.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde ünlü motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu ile görüştü.

Bakan Çağatay Kılıç, Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Kenan Sofuoğlu ile bir araya geldi. Bakan Kılıç, Kenan Sofuoğlu ile bugün geleceğe yönelik çalışmalar içerisinde neler yapılabileceğini, Kenan Sofuoğlu'na daha fazla nasıl destek olabileceklerini, hem de Türkiye'deki motosiklet sporundaki gelecekle ilgili veliahtlarını nasıl yetiştirebileceklerini ve bu konuda nasıl bir atılım içerisinde olabileceklerini görüştüklerini belirtti. Bakan Kılıç, "Ümit ediyorum ki, bugüne kadar yaşamış olduğu başarıların hem fazlasını daha da yaşayacak hem de yaşatacaktır. Çünkü sadece başarıyı şahıs olarak yaşamak değil aynı zamanda bunları gelecek nesillere aktarabilmek çok önemlidir. Ben Kenan kardeşimizde bu kararlılığı görmekten dolayı çok mutluyum. Kendisini gerçekten gençlerimizi geleceğe daha iyi yetiştirmek, onların en iyi imkanlara bu yoğun bir yarış ortamı içerisinde, biliyorsunuz bu tür yarışlarda ciddi bir rekabet var. Ancak Kenan kardeşimiz bu rekabet ortamındaki başarın nasıl elde edilebileceğini bildiği için o aradaki sırrı ve püf noktayı da aradaki nesillere aktaracaktır diye ümit ediyorum" dedi.

Hem hükümet olarak hem de kendi alanlarıyla ilgili olan sorumlulukları içerisinde Kenan Sofuoğlu'nun sporuna devam edebilmesini için her türlü desteği vereceklerini belirten Bakan Kılıç, "Biliyorum ki, kendisini şuan uluslararası dünyada meşhur şirketler kendisiyle beraber olmak istiyor. Markalarını Kenan Sofuoğlu markasıyla birleştirmek istiyorlar. Bizde bu işe nasıl destek olabilirsek, o şekilde destek olacağımızı ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kenan Sofuoğlu ise, "Benim Bakan beyle görüşmek istememde ki asıl amacım, önümüzdeki yıllar içerisinde yaklaşık 4 yıl önce federasyonla birlikte yapmayı düşündüğümüz bir alt yapı içerisindeki öğrencilerimizin yetişmesiyle alakalı bir proje için geldim. Daha önce 3 defa dünya şampiyonluğu yaşadım. Şu an kariyerime devam edebilmek için önümde yaklaşık 4 yıllık bir zaman var. Ancak daha sonrasında yetiştirdiğimiz öğrencilerle artık dünya şampiyonluğu seviyesine çıktığını gördüm. Özellikle bir tanesi önümüzdeki yıl Avrupa'da yarışmak niyetinde. Bununla ilgili de bir takım kurmaya karar verdik. Bakanımda takım kurma işine çok sıcak baktı. Şu an da bilindiği gibi Kawasaki DeltaFin Lorenzini yarışıyorum. Tabi ki de devlet desteğiyle yarışıyorum. Önümüzdeki yıl nasipse Kawasaki Lorenzini'de Türkiye adını yarışmak istiyorum. Bu takımı da kendim oluşturacağım. Avrupa'daki görüşmeleri mi tamamladım. Sayın bakanımla buradan çıkacak olan kararla önümüzdeki haftalarda takımı kurmanın adımlarını atacağım" şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç ise, "Artık gerçekten farklı bir noktaya gelmiş ülkeyiz. Türkiyemiz artık ekonomik ve sosyal olarak çok büyük adımlar attı. Bizde hızlı hızlı motor sporlarında da kendimizi belli edeceğiz. Burada Kenan ve onun kardeşleri gibi sporcularımızla çalışacağız ve ülkemizin bayrağını bu rekabet ortamı içerisinde de dalgalanması için her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin Türkiye'nin bir bisiklet takımı kurma çalışmaları var mı? sorusuna ise Bakan Çağatay Kılıç, "Tabii Cumhurbaşkanlığı bisiklet turnuvası çerçevesinde uluslararası yetkililerle ve Türkiye'deki federasyonumuzla görüştüğümüzde konu gündeme geldi. Böyle bir takımın kurulması bizim de camiada böyle bir takımla temsil edilebilme düşüncelerimiz var. Tabii bunlar yavaş yavaş olgunlaşacak düşüncelerdir. Çalışma konusunda ise vereceğimiz desteklerde var. Bir şeyler düşüneceğiz. İnşallah ortaya bir şeyler çıkar. İstişareler halinde bunun devam ettireceğiz" diye konuştu.

Görüşmenin ardından Bakan Kılıç, Sofuoğlu ile el sıkıştı. Daha sonra Bakan Kılıç, Sofuoğlu'nun motosikletini inceledi. İncelemenin ardından Bakan Kılıç, Sofuoğlu ile birlikte tekrardan Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne girerken gazetecilere, "Aranızda motosiklet kullanan var mı" diye sordu. Gazetecilerden biri ise, "Ben bisiklet kullanıyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kenan Sofuoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title