Haberler

Bakan Kılıç: "Terörün Kökünü Kazıyıncaya Kadar Bu Mücadeleyi Vereceğiz"

Görüntü Dökümü :

-Salondan genel detay görüntüler

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın konuşması

Samsun AK Parti 65. İl Genişletişmiş Divan Kurulu

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Şehitlerimizin hiçbirinin kanlarını yerde bırakmıyoruz. Ülkemizin birliğine dirliğine kasteden hainlerin de bileğini kırarak yolumuza devam ediyoruz"

"Biz bu terörün kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadeleyi vereceğiz"

"Ama ambulansın gidebilmesi için yol lazım. Siz yola çukur açarsanız, o çukurun içine de patlayıcı koyarsanız, kapıların arkasına gizlice patlayıcılar saklarsanız, gelen ambulansa 12 el ateş ederseniz kusura bakmayan sizin yaptığınız adı terördür"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şehitlerimizin hiçbirinin kanlarını yerde bırakmıyoruz. Ülkemizin birliğine dirliğine kasteden hainlerin de bileğini kırarak yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen "Samsun AK Parti 65. İl Genişletilmiş Divan Kurulu" toplantısına katıldı.

Burada konuşan Kılıç, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Milletin birliğine, dirliğine, kardeşliğine, devletin bölünmez bütünlüğüne kastetmek isteyen hainler olduğuna dikkat çeken Kılıç, "O hainlerle olan mücadele en sert şekilde, en kararlı şekilde sürdürülecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Temizlik yapılana kadar da operasyonlar sürecektir. Zaman ne kadar gerekiyor o kadar. Ama bu mücadele esnasında vatan için, millet için, bayrak için şehit olan kardeşlerimiz var. Emniyet personelimize, asker kardeşimize, korucu kardeşlerimize, memurlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şunu bilelim ki, şehitlerimizin hiçbirinin kanlarını yerde bırakmıyoruz. Ülkemizin birliğine dirliğine kasteden hainlerin de bileğini kırarak yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Cizre'de yaralılara ambulans gönderilmediği yönündeki iddialar

HDP'yi eleştiren Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Hafta içinde meclis çalışmaları esnasında HDP bir takım iddialarla meclisi geriyor. Mecliste olmamış şeyleri gündeme getirerek bu şekilde ortamı germeye çalışıyor. Niçin, 'yaralıları almaya ambulans gitmedi' diye. Bu doğru olmayan bir söz. Biz Sağlık Bakanımızla da görüştük. O gün Sağlık Bakanımız Mecliste de açıklamasını yaptı. Hükümet olarak icra olarak üzerimize düşen görevi yerine getirerek gerekli çalışmalar yapılıyor. Ama ambulansın gidebilmesi için yol lazım. Siz yola çukur açarsanız, o çukurun içine de patlayıcı koyarsanız, kapıların arkasına gizlice patlayıcılar saklarsanız, gelen ambulansa 12 el ateş ederseniz kusura bakmayan sizin yaptığınız adı terördür."

Ambulansa 12 el ateş edilmesine rağmen sağlık çalışanlarının kendi hayatlarını hiçe sayarak yaralı olan vatandaşlara yardıma koştuklarına işaret eden Kılıç, emniyet güçlerinin de onların güvenliğini sağlamaya çalıştığına dikkati çekti. Kılıç, gerçekleri çarpıtarak, terör örgütünün ortaya koyduğu haince işleri başka yere çekmeye çalışanların da onlara takla atmaya çalıştığını söyledi.

Kılıç, "Kusura bakmayın böyle şeylere biz pabuç bırakmayız. Geçen hafta yine mecliste bir konu oldu. 'Neden bölgede bu kadar emniyet güçleri bu kadar yoğun bir çalışma içerisindeymiş.' Onu söyleyene ben şunu söylüyorum, emniyet güçlerinin görevi kamu düzenini sağlamaktır. Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Siz önce gidinde vatandaşınızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atanlara, 'siz ne yapıyorsunuz burada' diye bir sorun. Terör örgütüne terör örgütü diyemeyenlerin bu konuda söz söyleme hakkı yoktur" ifadesini kullandı.

Emniyet güçlerinin moralinin son derece yüksek olduğuna değinen Kılıç, şunları kaydetti:

"Bize bazı bilgiler geliyor. 'Ülkemiz için, bayrağımız için, milletimiz için biz buradayız' diyorlar. Hiç merak etmeyin. Biz bu terörün kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadeleyi vereceğiz. O terör örgütüne destek veren başka terör örgütleriyle de mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Dolayısıyla bazı farklı örgütlerin bir araya ortaya koymaya çalıştıkları eylemlerin de bir takım kişiler tarafından, kurullar tarafından, bir takım sivil toplum kuruluşları tarafından devlete mal edilmeye çalışılmasının da altında ne olduğunu biz biliyoruz. Huzursuzluk, güvensizlik tesis etmeye çalışmanın bu anlamda ortaya konan çalışmaların bir ürünüdür."

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve partililer katıldı.

Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç AK Parti Kusura Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
title