Haberler

Bakan Kılıç'tan, Cdu Krv Başkanı Laschet'e Ziyaret

Bakan Kılıç: "Avrupa Birliği ilişkileri ile alakalı konuları kendisiyle derinlemesine konuştuk ve diyaloğu geliştirme noktasında görüştük" Görüşmenin ardından Bakan Kılıç, gazetecilerin Laschet'e Türkçe sordukları soruları Almanca'ya çevirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Hristiyan Demokratlar Birlik Partisi (CDU) Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Eyalet Başkanı Armin Laschet'i makamında ziyaret etti.

Laschet'i makamında ziyaret eden Kılıç'a, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik ve Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür eşlik etti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Kılıç ve Laschet basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Laschet ile gerçekleştirdikleri görüşmenin önemli olduğunu belirten Kılıç, "Çünkü hem Avrupa Birliği yolunda hem de Almanya  Türkiye ilişkilerinde hem partilerimiz arasında hem de aynı zamanda hükümetler arasındaki iş birliğinin daha da iyi bir noktaya nasıl taşınabileceği noktasında görüşmelerimiz oldu" ifadesini kullandı.

Spor dünyasının ve sporun ilişkileri geliştirme açısından öneminin de görüşmelerinde gündeme geldiğini aktaran Kılıç, bu konunun nasıl çalışılabilineceği ve Almanya'da yaşayan Türk ve Alman gençlerinin arasındaki köprü vazifesinin güçlendirilmesine ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Bakan Kılıç, açıklamalarının ardından Türk gazetecilerin Laschet'e sordukları soruları Almanca'ya çevirdi.

Laschet, Bakan Kılıç'ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Gençlik ve Spor Bakanı'nın doğduğu eyaletteki meclisi ziyaret etmesi beni çok sevindirdi. Kendisi Almanya ve Türkiye arasında ideal bir köprü kurucusu" dedi.

Kılıç ile görüşmelerinin içeriğine ilişkin bilgi veren Laschet, "Avrupa Birliği ilişkileri ile alakalı konuları kendisiyle derinlemesine konuştuk ve diyaloğu geliştirme noktasında görüştük. Özellikle de gençlik ve spor konularında görüşmemiz oldu. Örneğin birlikte gençleri nasıl yetiştireceğimiz konuştuk" diye konuştu.

Laschet, spor konusunda ise kişinin kökeninin değil, ne yaptığının önemli olduğunu vurgulayarak, bu nedenle sporun Almanya'da uyumun çok önemli bir parçası olduğunu ve bu konuda fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Bir gazetecinin Mısır'da verilen idam kararına yönelik sorusunu üzerine Laschet, "Dünya çapında verilen ölüm cezalarını, özellikle de politik nedenlerden dolayı verilen ölüm cezalarını şimdiye kadar eleştirel gözle ele aldık. Mısır Mahkemesi'nin vermiş olduğu idam kararını da eleştirel açıdan ele alıyoruz" şeklinde konuştu. - Nordrhein-Westfalen

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Avrupa Birliği Türkiye Almanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title