Haberler

Bakan Kılıç'tan Ana Muhalefet Liderine Eleştiri

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Ana muhalefet liderinin görevi, gidip de yurt dışında şikayette bulunmak değildir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ana muhalefet liderinin görevi, gidip de yurt dışında şikayette bulunmak değildir" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda bayramla töreni gerçekleştirildi. Toplantı salonundaki bayramlaşma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Başkanı Muharrem Göksel, İlçe Belediye Başkanları, parti üyeleri, gençlik kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bayramlaşma öncesinde yaptığı açıklamasında ana muhalefet liderine yüklendi.

Kardeşlik duygusunun çok önemli olduğunun altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz kardeşlik diyorsak bunu hissederek söylüyoruz. Biz bunu sadece bayram mesajında yayınlamak için söylemiyoruz. Hepimiz kardeşiz. Bir olacağız ve beraber olacağız. Asla ülkemizin, milletimize hizmetten birlik ve beraberliğinden hiçbir şekilde en ufak bir müsamaha göstermeyeceğiz" diye konuştu.

"HER ŞEYE HAYIR DİYENLERİ GÖRDÜK"

Koalisyon görüşmeleri sırasında her düşüncelerine hayır diyenlerin olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Biz AK Parti olarak sandıktan çıkan sonuca eyvallah dedik. Türkiye'nin en çok oy alan ve sorumluluğu en üst seviyede olan siyasi partisi olarak üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Fakat bu yol içerisinde nelerle karşılaştığımızı biliyorsunuz. Kimlerin her şeye hayır dediğini, kimlerin şöyle-böyle olsun dediğini, bizim her türlü davetimize karşı bir şekilde bir şeyler bulunduğunu gördük. Sonra bazı konularda fikir ayrılıklarının çok derin olduğunun görülmesi dolayısıyla yol görünemeyeceğini ortaya koyduk. Ama sorumluluk çerçevesinde belli bir dönemi yapmak üzere yine fikir ortaya koyduk" şeklinde konuştu.

"ANA MUHALEFET LİDERİNİN GÖREVİ, GİDİP DE YURT DIŞINDA ŞİKAYETTE BULUNMAK DEĞİLDİR"

Ana muhalefet liderinin Avrupa'da Türkiye aleyhine sarf ettiği sözlere vurgu yapan Bakan Kılıç, "Dün ve bugün yurt dışında olan bazı siyasi parti liderlerinin oralarda yaptığı konuşmaları basından takip etme imkanım oldu. Biz şuanda Türkiye olarak kolay bir coğrafyada değiliz. Ama asla ve asla Ortadoğu'yu da bataklık olarak sınıflandırmıyoruz. Ortadoğu bir bataklık değildir. Ortadoğu medeniyetin beşiğidir. Mekke'nin, Medine'nin, Kudüs'ün, Şam'ın, Halep'in, Bağdat'ın, Beyrut'un olduğu medeniyetler beşiğidir. Orayı bataklık olarak adlandıranlar, Avrupa'ya gittiklerinde de Türkiye hakkında neler konuştuklarını gazetelerde görüyoruz. Biz belli şeyleri kendi içimizde eleştiririz. Kendi aramızda konuşuruz. Türkiye ile alakalı olarak, kendi kurullarımız ile alakalı olarak eleştirilerimizi kendi içimizde yaparız. Ama 'Avrupa Birliği İlerleme Raporundaki eleştirileri yeterli bulmuyorum. Daha fazla eleştiri yapılması gerekirdi.' demek Türkiye Cumhuriyeti'nin ana muhalefet liderine yakışır mı? Yakışmaz. Hiç kusura bakmasın. Biz doğru olmayan şeyler yapıldığı zaman, yapılmaması gerektiğini söyledik. Tepkilerin her zaman demokratik yoldan ve hukuk çerçevesinde dile getirilmesi gerektiğini söyledik. Ana muhalefet liderinin görevi, gidip de yurt dışında şikayette bulunmak değildir. Bu kadar ucuz değil bu iş. Niye şikayet ediyorsunuz siz ülkenizi yurt dışında? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Ondan sonra da neden acaba bir arada olamıyoruz diye sorduğunuzda işte cevabı onlar veriyor. Biz vermiyoruz" ifadelerini kullandı.

"1 KASIM SEÇİMLERİ TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ ÖNEMLİ BİR YOL DÖNEMECİDİR"

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bu son günlerde çok sevinçli anlar yaşamıyoruz. Az önce Şırnak'tan bir şehit haberi daha aldık. Dün yine Hac adaylarımızdan acı haberler geldi. Acılarla dolu bir bayram yaşıyoruz. Dini bayramlarımız milletçe birlik ve beraberlik içinde olduğumuz, yakınlaştığımız ve ortak duyguları paylaştığımız zamanlardan bir tanesi. Toplumun sürekliliğini saplamak açısından bu bayramlarımız çok önemli. 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'de çok önemli gelişmeler yaşandı. AK Parti ailesi olarak bu olayları çok yakından izledik. Ülkemizi derinden sarsan çok önemli şeyler yaşadık bu süreçte. Gördük ki tek başına iktidarın gücü, hafif bir sekteye uğradığı zaman ülkede karar verme organları biranda zor durumda kalıyor. Bu duruma karşın biz halk ile iç içe birlikte olmaktan gelen bakış açımızı tüm alanlara yansıttık. Seçimlerden sonra gerekli değerlendirmeleri yaptık ve bu süreç bizi erken seçime kadar getirdi. Bu arada terör örgütünü destekleyen gruplar hiç boş durmadılar. Hemen acaba bu bir boşluk mudur ve biz bundan faydalanabilir miyiz diye cevabını bulmaya çalıştılar. Fakat hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devlet'inin çok büyük ve köklü bir devlet olduğu gerçeğini değiştirecek bir bakış açısı asla olmaz. Bunu destekleyenler varken bir taraftan da bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar da vardı. Dolayısıyla hepimiz milletçe üzüldüğümüz zor bir süreçten çıkmak üzereyiz ve çıkacağız. 1 Kasım seçimleri bizim olduğu kadar tüm Türkiye'nin seçimidir. Türkiye'nin önündeki çok önemli bir yol dönemecidir." açıklamalarında bulundu.

"DÜNYA'DAKİ BAZI GÜÇLERİN BİZİM ÜZERİMİZDE GİZLİ EMELLERİ VAR"

Bayramlaşmada söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Başkanımızın mesajındaki ana tema, birlik, beraberlik ve yaklaşan seçimlerde 35 günlük bir süre içerisinde parti teşkilatlarımızın dayanışma duygusunu yükseltmektir. Özellikle Güneydoğu'da uğraştığımız, Türkiye'nin 35 senesini alan bölücü terör örgütüne karşı yapılan mücadeleden, birlik ve beraberlik içerisinde çıkılabileceğimize yönelik mesajını dinledik. Bizim karşımızda siyasi muhaliflerimizden öteye dünyanın bir çok bölgesinden organize olmuş, Kuzey Afrika'da ve Ortadoğu'da planlanan sinsi, kötü niyeti organizasyonların, önümüzdeki seçimlerde AK Parti'yi başarısız kılarak, Türkiye'nin üzerinde hakim kılmaya çalıştıkları gizli emelleri var. Bizim her birimizin seçimlere giden şu süreçte daha önceki zamanlardan çok daha gayretli olmamız lazım. Bu iş hep beraber olur. Bu iş birilerinin ufak-tefek heyecanı ve mücadelesi ile olmaz" şeklinde konuştu.

Bayramlaşma törenleri ilçe başkanlıklarında törenler ile son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Çiğdem Karaaslan Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

title