Haberler

Bakan Kılıç, Sporun Türkiye'deki Değişime Katkısını Anlattı

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FIFA kokart takma töreninde yaptığı konuşmada, "Son 12 yıldır Türkiye'de yaşanan değişimde, sporun da büyük payı var" dedi.

MHK'nın seminerinde, FIFA Kokartı takan hakemlere Kokartları verilmeden önce açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'deki spor faaliyetleriyle alakalı birçok açıklamada bulundu.

Futbola yapılan yatırımların değerlendirilmesi halinde ne kadar büyük yol alındığının en iyi şekilde görüleceğini ifade eden Kılıç, UEFA standartlarına uygun şekilde inşa edilen statların uluslararası maçlar için önemli bir alt yapı oluşturacağını dile getirdi. Türkiye'de yapılan spor yatırımlarının dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmadığını kaydeden Kılıç, bu anlamda büyük bir atılım içinde olduklarını kaydetti.

"BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE EDİLECEK"

TFF ve Kulüpler Birliği'nin yakaladığı birlik ve beraberlikte hakemlerin de büyük katkısı olduğunu işaret eden Kılıç, birlikte aynı hedefe doğru yürümenin sonucunda büyük bir başarı elde edileceğini dile getirdi. Futbol ekonomisinin dünyada 480 milyar dolar olduğuna dikkati çeken Kılıç, Türkiye'de ise futbol ekonomisinin 1,5 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Hep birlikte Türk futbolunu yükselteceklerini ve marka değerini artıracaklarını vurgulayan Kılıç, futbolu yükseltirken farklı branşlara, amatör ve olimpik dallara da büyük önem vereceklerini belirtti.

"ULUSLARARASI ANLAMDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDEN HAKEMLERİMİZ VAR"

Hakemlerin art niyetli olduğunu düşünmediğini ifade eden Kılıç, "Kasıtlı bir hata olduğunu düşünmüyorum. Zaten kasıtlı hata diye bir olay olamaz. Kasıt varsa art niyet vardır. Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Sahaya çıktığınız zaman hakemler de futbol şöleninin bir parçası. Uluslararası anlamda Türkiye'yi temsil eden hakemlerimiz var. Cüneyt Çakır bunlardan bir örneği. Maç bittikten sonra neyin olduğunu, olmadığını oturup müzakere etmek kolaydır" dedi.

"ONLARA DESTEK OLMAMIZ LAZIM"

Bir sorunu çözmek için sürekli bir kurumun, kişinin üzerine sorumluluk yüklenmemesi gerektiğine dikkati çeken Kılıç, "Sorumluluğu beraber taşımalıyız. Hakemler hatasıyla, doğrusuyla bizimdir. Uluslararası alandaki yerlerini sağlamlaştırmak için onlara destek olmamız lazım. Kaliteyi futbolcu, hakem ve kulüp açısından birlikte arttırırsak, dünyada futbolumuzun marka değerini de arttırmış oluruz" dedi.

"SAYGI İÇERİSİNDE…"

Futbol içinde yaşanan olaylardan sonra herkesin özeleştiri yaptığını anlatan Bakan Kılıç, "Bu özeleştirilerin, eleştirilerin karşılıklı saygı içerisinde, birbirimizle açık konuşabilecek durumda olması gerekiyor. Bu konuşmalar basın üzerinden olmamalı. Bu konuşmalar gerekli kurullar üzerinden toplantılarda ya da seminerlerde olmalı. Basın üzerinden cevap verilmeye başlandığı zaman işin rengi değişiyor. İşin içerisine cevap verme yerine polemik giriyor. 'Falanca şöyle demişti, böyle demişti...' Öyle deyip demediğini öğrenmek çok mu zor? Gidip sorun. Art niyetin olmadığı yerlerde sorunların, yanlış anlaşılmaların aşılacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Kılıç, futbolcuların da saha içerisinde hakemi aldatmaya yönelik hareketleri ya da söyledikleri bazı sözler nedeniyle özeleştiri yapmaları gerektiğini vurguladı. Kılıç, futbolcuların büyük sorumlulukları olduğunu, yaptıkları hareketlerle örnek olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Antalya Valisi Muammer Türker, turizm çeşitliliği açısından spor turizminin önemli olduğunu ifade etti. Türker, kış aylarında yapılan seminerlerin, kampların Türk turizmi için önemli olduğunu belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Antalya'da dünyanın çeşitli ülkelerinden takımların kamp yaptığını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Türel, Antalya'nın spor turizminin başkenti haline geldiğini kaydetti - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akif Çağatay Kılıç Muammer Türker Antalya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title