Haberler

Bakan Kılıç: "Samsun Olimpiyat Şehri Olacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda ’Marka kent’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsun’un, 2017 yılında düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile birlikte ’Olimpiyat şehri’ olacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda 'Marka kent' olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsun'un, 2017 yılında düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile birlikte 'Olimpiyat şehri' olacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2017 yılında Samsun'da gerçekleştirilecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, Olimpiyat Oyunları'nın Samsun'un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerek, "Oyunlara 5 ile 6 bin arasında sporcunun katılımı öngörülüyor. 100'e yakın ülkenin katılacağı olimpiyat için Samsun'a 20 ile 30 bin arasında sporsever gelecek" dedi.

"SAMSUN'UN SPOR ANLAMINDAKİ ALT YAPISINDA HİÇBİR EKSİĞİ KALMAYACAK"

Yatırımlar arasında çok önemli tesislerin olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Bu tesislerin Samsun'a kazandırılması adına çalışmalarımıza hızlı adımlar ile devam ediyoruz. Artık Samsun'un spor anlamındaki alt yapısında hiçbir eksiği kalmayacak. Samsun şehri şu anda yerel yönetimleriyle, mülki idaresiyle, bizim yaptığımız çalışmalarla bu büyük organizasyona hazırlanıyor. İlk adım Atletizm Stadı, İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için bir altyapı yatırımı olarak gerekliliği olan bir tesisti. Bunun temel atma töreni yapıldı. Sayın Başbakanımızın daha önce sözünü verdiği tesisin temel atmasını böylece gerçekleştirmiş olduk" diye konuştu.

GELECEK YIL 10 BİN KİŞİYE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLECEK

Bakan Çağatay Kılıç, dünyanın sayılı spor organizasyonlarından olan olimpiyat oyunları için Samsun'da 'Uluslararası işaret dili' eğitimi verildiğini de kaydetti. Oyunlarda görev alacak gönüllü gençlerin işaret dili eğitiminin hızla devam ettiğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle devam etti:

"Birçok gencimiz bu büyük organizasyonda görev alma adına organizasyon yetkilileriyle iletişime geçiyor. Yakın ilgilerinden dolayı gençlerimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız doğrultusunda Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrencilere akademik ders olarak işaret dili öğretiliyor. Şu ana kadar toplam 2 bin kişi bu dili öğrendi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle yapılan proje kapsamında kentimizde yaklaşık 10 bin kişiye 2016 yılında uluslararası işaret dili eğitimi verilecek."

Samsun halkının bu önemli organizasyona gösterdiği yakın ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Samsun halkımızın organizasyona verdiği önem ışığında işaret dili öğrenme konusundaki isteği bizler için çok değerli. Gelecek yılla birlikte emniyet ve sağlık il müdürlüklerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları, esnaf ve sanatkarlar odası, ticaret ve sanayi odası ile irtibata geçip işaret dili ile ilgili eğitim kursları düzenlemeyi amaçlıyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akif Çağatay Kılıç Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title