Haberler

Bakan Kılıç: "Lanetlememiz Gereken Bir Davranış"

Genç Türkiye Zirvesi’ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe kafilesine yönelik yapılan saldırıya ilişkin, “Hiçbir şekilde kabul edebileceğimiz ve tepki vermemiz, hatta lanetlememiz gereken bir davranış” dedi.

Genç Türkiye Zirvesi'ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe kafilesine yönelik yapılan saldırıya ilişkin, "Hiçbir şekilde kabul edebileceğimiz ve tepki vermemiz, hatta lanetlememiz gereken bir davranış" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin stratejik ortaklığında düzenlenen 'Genç Türkiye Zirvesi'ne Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen zirvenin ilk oturumunda konuşan Bakan Kılıç, gençlere girişimcilikle ilgili uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

"LANETLEMEMİZ GEREKEN BİR DAVRANIŞ"

Konuşmasının başında geçtiğimiz günlerde Fenerbahçeli sporcuları taşıyan otobüse yönelik yapılan saldırıya değinen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Yeri gelmişken tekrar söylemek istiyorum. Fenerbahçe Spor Kulübümüze geçmiş olsun diyorum ama onun nezdinde tüm spor camiamıza geçmiş olsun diyorum. Bu tip olayların karşısında bir ve beraber durmanın ne kadar önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her ne sebeple olursa olsun adının açıkça konması gereken hiçbir şekilde kabul edebileceğimiz ve tepki vermemiz, hatta lanetlememiz gereken bir davranış" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE ARTIK DAHA FARKLI BİR NOKTADA"

Türkiye'de 30 milyon civarında genç nüfusun olduğunu Belirten Bakan Kılıç, "Benim zamanımda Türkiye G20'nin başkanı değildi, dünya ekonomilerinin nereye doğru gideceğinin, ne çalışmalar yapacağının tartışıldığı platformun başkanı değildi. Şuan Türkiye G20 dönem başkanı. Bunun bir anlamı var. Şu gerçeği göz ardı edemezsiniz; Türkiye artık daha farklı bir noktada ve önündeki potansiyel çok fazla farklı büyüklüklere gidebilir" şeklinde konuştu.

Bakan Akif Çağatay sözlerini şöyle sürdürdü; "Size söylemeye çalıştığım şey şu kendinize güvenin, medeniyetinize güvenin, tarihinize güvenin. Oradan aldığınız güvenle kendinizi geliştirin. Üzerinizdeki geleceğe taşımakla yükümlü olduğunuz misyonu iyi anlayın. Aranızdan belki de dünyanın gidişatını değiştirecek insanlar çıkacak" dedi.

"GİRİŞİMCİ, EKONOMİK BİR AKTÖRDÜR"

Girişimciliğin ekonomiye katkısına dikkat çeken Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise,"Bir ülkede teknoloji politikaları ne kadar isabetli olursa olsun eğer belirlenen politikaları uygulayacak, teknolojik ürünü pazara ulaştıracak ve markalaştıracak girişimciler mevcut değilse yeni yatırımları ve doğal olarak kalkınmanın gerçekleştirilmesi imkansızdır. Girişimcilik işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu için ekonomik büyümenin de önemli bileşenidir. Bu yönüyle girişimci toplumsal fayda yaratan ekonomik bir aktördür" dedi.

"GENÇLERİN MUTLAKA HAYALLER KURMASI LAZIM"

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, "Büyük ilerleyişler hayal gücünün yeni bir atağından geliyor. O yüzden siz gençlerin de mutlaka hayaller kurması lazım. Biz bir hayal kurduk 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefini ortaya koyduk. Bu hayali gerçekleştirmemiz için katma değeri arttırmamız gerekiyor. Ben de gençlerimizi girişimci olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerine plaketleri takdim edildi. Törene katılan ünlü Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop da, Genç Türkiye Zirvesi Özel ödülüne layık görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yıldız Teknik Üniversitesi Akif Çağatay Kılıç Fenerbahçe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title