Haberler

Bakan Kılıç, Halterci Nurcan Taylan ile İlgili Konuştu: Sporcularımızın Bu Tip Olumsuzlukla...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, pasaportunda yasaklı madde tespit edilen halterci Nurcan Taylan ile ilgili bir soruya, "Biz tabi ki kendi sporcularımızın bu tip olumsuzlukla anılmasını istemeyiz ve tabi ki bu tip bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmak da istemeyiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, pasaportunda yasaklı madde tespit edilen halterci Nurcan Taylan ile ilgili bir soruya, "Biz tabi ki kendi sporcularımızın bu tip olumsuzlukla anılmasını istemeyiz ve tabi ki bu tip bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmak da istemeyiz" dedi.

Samsun'da 2017 yılında yapılacak olan 23'ncü Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin, "İki kez dopingli çıkan ve ağır cezalara çarptırılan halterci Nurcan Taylan'ın biyolojik pasaportunda 'yasaklı madde' tespit edildiği yönünde iddialar var. neler söyleyeceksiniz" sorusuna Bakan Kılıç, "Göreve başladığımdan beri doping kararlılıkla sürekli dile getirdiğim bir konu. Bu da dopinge karşı sıfır telarans noktasındaki duruşumuzdur. Bu hem ülke olarak ortaya koyduğumuz bir duruştur, hem de hükümetimizin ve bizim bakanlık olarak ortaya kolduğumuz bir duruştur. Maalesef Nurcan Taylan 2008 Pekin Olimpiyatlarında sıfır çekmişti, hatırlarsanız. Fakat orada yapılan ve ilk numune alımında herhangi bir maddeye rastlanmamıştı. Dünya spor camiası içinde çok ünlü olan sporcuların da bir takım yasaklı maddelere yakalanmış olması ile ilgili devam eden sürede Uluslararası Olimpiyat Komitesi 2016 Rio Olimpiyatları öncesi çok ciddi bir çalışmayla 2008 ile 2012 Yaz Olimpiyatları ile ilgili numuneleri tekrar gözden geçirme kararı aldı. Burada maalesef 2008 olipiyatlarında Nurcan Taylan, yeni çıkan inceleme sonucunda olumsuz bir durumla karşılaşmıştır" diyerek şöyle devam etti:

"Tabi Nurcan hanım sporcumuz olarak bir hazırlık evresi geçiriyordu. Ancak bizim 2016 Rio Olimpiyatlarına katılım noktasındaki takımızın henüz isimleri bildirilmedi. Dolayısıyla bununla ilgili yapılacak uluslararası çalışmaları takip ediyoruz. Ancak şunu dile getirebilirim. Yapılan son Dünya Halter Şampiyonalarında yapılan numune araştırmalarında halterde önemli yerlere sahip bazı ülkelerin sporcuları değil, tamamen halterde olimpiyatlara katılımları noktasında ülke olarak men edilmişlerdir. Biz tabiki kendi sporcularımızın bu tip olumsuzlukla anılmasını istemeyiz ve tabiki bu tip bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmak da istemeyiz."

Türkiye'de büyük organizasyonları her şart altında yapmaya artık alıştığını da belirten Bakan Kılıç, " Samsun'da önümüzdeki yıl yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatları gerçekleştirilecek. Bu dünyanın en büyük ve kapsamlı organizasonlarının üçüncüsüdür. Olimpiyatlar öncesinde bu yıl 3 tane farklı organizyon yapılacak. 16-24 Temmuz arasında 5 branşta plaj voleybolu, masa tenisi, judo, karete ve tekvando olmak üzere bu 5 braşta dünya şampiyonaları gerçekleştirilecek. Bu dünya şampiyonalarına 46 ülkeden 700 sporcu katılacak. Aynı tarihlerde delegasyon başkanları toplantısı diye adlandırdığımız Dünya İşitme Engelliler Federasyonu temsilcilerini olimpiyatlar öncesinde tesislerin incelenmesi noktasında toplantı yapacak. Bu toplantıda 17-21 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 57 ülkeden 84 kişilik delegasyon üyesi bu katılıma teyidini vermiş durumdadır. Tüm dünyanın yakından takip edeceği ve 18 Temmuz Pazartesi günü yani olimpiyatlara 365 gün etkinliğe gerçekleştirilecek. Olimpiyatlar aynı zamanda sporun Samsun'a ekonomik olarak en büyük yansıması olacak" dedi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Mustafa Dağıstanlı Samsun Pekin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title